首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is refreshing to see an international organization not only subjecting itself to criticism but also publishing the results. A
It is refreshing to see an international organization not only subjecting itself to criticism but also publishing the results. A
admin
2010-01-15
102
问题
It is refreshing to see an international organization not only subjecting itself to criticism but also publishing the results. A report published today by the International Development Association which lends on highly concessionary terms to the poorest countries, deserves credit on both counts. But the reasons for producing this sizeable document say as much about the crisis facing aid agencies as they do about the recipients of aid.
In the nature of things the document is self-justificatory. It would be curious indeed for a group of international civil servants enjoying substantial tax-free salaries to recommend their own disbandment.The report concludes that without IDA, the situation in the world’s poorest countries "would have been even worse, and the needs today even greater".
Leaving aside whether one can say what would have happened otherwise, there is no doubt that in the 22 years since its inception IDA has been diligent. It has committed $27,000m to 1,302 projects in 78 countries. This year disbursements will be about $2,100m, despite the argument over IDA’s funding which has left it with less money than expected.
All of these considerable sums have gone to the poorest countries on generous terms. No country with a per capita income of more than $730 is eligible for IDA assistance, and in 1980 no less than 80 percent of net disbursements were to countries with per capita incomes of only $410. When incomes are so desperately low, it is not surprising that the terms allow repayment over 50 years without interest.
Nevertheless, as IDA candidly admits, measuring the effectiveness of such aid is difficult. It insists that projects must pay for themselves. In effect, the rate of return must provide the borrowing government with revenue to meet its obligations or else the loan becomes a subsidy.
Why is IDA short of money?
选项
A、It’s due to a crisis facing aid agencies.
B、It’s due to a quarrel over IDA’s funding.
C、It’s due to a decrease of money donated by rich countries.
D、It’s due to a group of servants enjoying tax-free salaries.
答案
B
解析
与本题相对应的语句在文章第三段末尾“despite the argument over IDA’s funding which has left it with less money than expected”。由此可见,有关IDA基金的争论使得IDA缺乏资金。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/X46K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
(1)ScientistssayChandraprovidesfirstevidencethattwomysteriescancoexistinonegalaxy.(2)Inaverybrightgalaxy4
(1)ScientistssayChandraprovidesfirstevidencethattwomysteriescancoexistinonegalaxy.(2)Inaverybrightgalaxy4
(1)Thebizarreanticsofsleepwalkershavepuzzledpolice,perplexedscientists,andfascinatedwritersforcenturies.Thereis
(1)TheParis-basedInternationalEnergyAgency(IEA),initsannualforecast,saidanumberoffactors,includingthesoaringcos
ThePressConferenceI.AdvantagesofthePressConference—theeventitselfhaving【T1】________
Whatmightdrivingonanautomatedhighwaybelike?TheanswerdependsonwhatkindofsystemisultimatelyadoptedTwodist
PASSAGETHREEIn"Itwasasevereset-backtoherrecentlypleasedmentalstate."(Para.16),whatdoes"herrecentlypleasedm
A、Becausetheyarethemainincomeofthefamily.B、Becausetheyhavetoworklongerhours.C、Becausetheyhavetospendmoreti
A、Bigpressureofcareers.B、Theirparentsareaging.C、Theywanttoremarryandblendfamily.D、TheysufferfromAlzheimer’s.A
ThreeConceptsinArtHistoryI.Commonalities-Certainchunkof【T1】______,withinwhich【T2】______weresharedII.
随机试题
村行[宋]王禹傅马穿山径菊初黄,信马悠悠野兴长。万壑有声含晚籁,数峰无语立斜阳。棠梨叶落胭脂色,荞麦花开白雪香。何事吟余忽惆怅,村桥原树似吾乡。[注]本诗是王禹傅于淳化二年被贬为商州团练副
阅读《前赤壁赋》中的一段文字,然后回答以下小题。况吾与子渔樵于江渚之上,侣鱼虾而友麋鹿,驾一叶之扁舟,举匏樽以相属。寄蜉蝣于天地,渺沧海之一粟。哀吾生之须臾,羡长江之无穷。挟飞仙以遨游,抱明月而长终。知不可乎骤得,托遗响于悲风。这段文字表达的
环境风险事故应急救援关闭程序与恢复措施包括规定应急状态终止程序,事故现场善后处理,恢复措施,( )解除事故警戒及善后措施。
项目总体工程的方案比选内容有()。
从企业债权人角度看,资产负债率越低,说明()。
幼儿教育心理学是研究幼儿教育情境中_______的基本心理规律的科学。
下列不属于约束性警械的是()。
在环型拓扑结构中,环中数据将______。
Islanguage,likefood,abasichumanneedwithoutwhichachildatacriticalperiodoflifecanbestarvedanddamaged?(1)____
Childrenthrivefromfunandinnovativewaystolearn.Allykindofboringlessonplanwilldecreasethechancethatyourchild
最新回复
(
0
)