首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) The Chestnut Tree was almost empty. A ray of sunlight slanting through a window fell on dusty table-tops. It was the lonely
(1) The Chestnut Tree was almost empty. A ray of sunlight slanting through a window fell on dusty table-tops. It was the lonely
admin
2021-02-24
48
问题
(1) The Chestnut Tree was almost empty. A ray of sunlight slanting through a window fell on dusty table-tops. It was the lonely hour of fifteen. A tinny music trickled from the telescreens.
(2) Winston sat in his usual comer, gazing into an empty glass. Now and again he glanced up at a vast face which eyed him from the opposite wall. BIG BROTHER IS WATCHING YOU, the caption said. Unbidden, a waiter came and filled his glass up with Victory Gin, shaking into it a few drops from another bottle with a quill through the cork. It was saccharine flavoured with cloves, the speciality of the cafe.
(3) Winston was listening to the telescreen. At present only music was coming out of it, but there was a possibility that at any moment there might be a special bulletin from the Ministry of Peace. The news from the African front was disquieting in the extreme. On and off he had been worrying about it all day. A Eurasian (欧亚国的) army [Oceania (大洋国) was at war with Eurasia: Oceania had always been at war with Eurasia] was moving southward at terrifying speed. The mid-day bulletin had not mentioned any definite area, but it was probable that already the mouth of the Congo was a battlefield. Brazzaville and Leopoldville were in danger. One did not have to look at the map to see what it meant. It was not merely a question of losing Central Africa: for the first time in the whole war, the territory of Oceania itself was menaced.
(4) A violent emotion, not fear exactly but a sort of undifferentiated excitement, flared up in him, then faded again. He stopped thinking about the war. In these days he could never fix his mind on any one subject for more than a few moments at a time. He picked up his glass and drained it at a gulp. As always, the gin made him shudder and even retch slightly. The stuff was horrible. The cloves and saccharine, themselves disgusting enough in their sickly way, could not disguise the flat oily smell: and what was worst of all was that the smell of gin, which dwelt with him night and day, was inextricably mixed up in his mind with the smell of those—
(5) He never named them, even in his thoughts, and so far as it was possible he never visualized them. They were something that he was half-aware of, hovering close to his face, a smell that clung to his nostrils. As the gin rose in him he belched (打嗝) through purple lips. He had grown fatter since they released him, and had regained his old colour—indeed, more than regained it. His features had thickened, the skin on nose and cheekbones was coarsely red, even the bald scalp (头皮) was too deep a pink. A waiter, again unbidden, brought the chessboard and the current issue of The Times, with the page turned down at the chess problem. Then, seeing that Winston’s glass was empty, he brought the gin bottle and filled it. There was no need to give orders. They knew his habits. The chessboard was always waiting for him, his corner table was always reserved: even when the place was full he had it to himself, since nobody cared to be seen sitting too close to him. He never even bothered to count his drinks. At irregular intervals they presented him with a dirty slip of paper which they said was the bill, but he had the impression that they always undercharged him. It would have made no difference if it had been the other way about. He had always plenty of money nowadays. He even had a job, a sinecure (闲职) , more highly-paid than his old job had been.
(6) The music from the telescreen stopped and a voice took over. Winston raised his head to listen. No bulletins from the front, however. It was merely a brief announcement from the Ministry of Plenty. In the preceding quarter, it appeared, the Tenth Three-Year Plan’s quota for bootlaces had been over-fulfilled by 98 percent.
(7) He examined the chess problem and set out the pieces. It was a tricky ending, involving a couple of knights. "White to play and mate in two moves. " Winston looked up at the portrait of Big Brother. White always mates, he thought with a sort of cloudy mysticism. Always, without exception, it is so arranged. In no chess problem since the beginning of the world has black ever won. Did it not symbolize the eternal, unvarying triumph of Good over Evil? The huge face gazed back at him, full of calm power. White always mates.
(8) The voice from the telescreen paused and added in a different and much graver tone: "You are warned to stand by for an important announcement at fifteen-thirty. Fifteen-thirty! This is news of the highest importance. Take care not to miss it. Fifteen-thirty!" The tinking music struck up again.
(9) Winston’s heart stirred. That was the bulletin from the front: instinct told him that it was bad news that was coming. All day, with little spurts of excitement, the thought of a smashing defeat in Africa had been in and out of his mind. He seemed actually to see the Eurasian army swarming across the never-broken frontier and pouring down into the tip of Africa like a column of ants. Why had it not been possible to outflank them in some way? The outline of the West African coast stood out vividly in his mind. He picked up the white knight and moved it across the board. There was the proper spot. Even while he saw the black horde racing southward he saw another force, mysteriously assembled, suddenly planted in their rear, cutting their communications by land and sea. He felt that by willing it he was bringing that other force into existence. But it was necessary to act quickly. If they could get control of the whole of Africa, if they had airfields and submarine bases at the Cape, it would cut Oceania in two. It might mean anything: defeat, breakdown, the redivision of the world, the destruction of the Party! He drew a deep breath. An extraordinary medley of feeling—but it was not a medley, exactly: rather it was successive layers of feeling, in which one could not say which layer was undermost—struggled inside him.
What can be inferred from Para. 2?
选项
A、Winston was a regular at the Chestnut Tree.
B、A man was staring at Winston from the opposite seat.
C、The waiter added some saccharine into Winston’s remaining drink.
D、The Chestnut Tree was a distinctive cafe.
答案
A
解析
推理判断题。根据题干提示定位至第二段。该段第一句提到温斯顿坐在他常坐的角落里,盯着一个空玻璃杯,usual corner表明温斯顿是这家咖啡馆的常客,结合上文可知,这家咖啡馆的名字是栗树咖啡馆,故A为答案。该段第二句和第三句提到他不时地抬头瞥一眼对面墙上看着他的那张大脸,图片下面写着一行字:老大哥在看着你,第三句中的caption意为“(图片的)说明文字”,由此可知,盯着温斯顿看的是挂在对面墙上的头像,而不是坐在他对面位置上的男人,B与原文表述不符,故排除;该段第四句指出服务员不等招呼就上来为他斟满了一杯胜利牌杜松子酒,从另外一只瓶子里倒几粒有丁香味的糖精在里面,由此可知,服务员是把丁香味的糖精加入新倒的酒里,而不是温斯顿喝剩的酒,C与原文表述不符,故排除;该段最后一句提到丁香味的糖精是这家咖啡馆的特色,但并未表明这家咖啡馆就很有特色,故排除D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/X6IK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
TimeManagementforCollegeStudentsTimeyouspentinhighschoolistotallydifferentfromthatincollege.Itisacritic
A、Becausepersonalcontactthroughtravelissignificant.B、Becausetravelofferspeoplechancestorelaxthemselves.C、Because
Althoughthefirstyearisreallyimportantforlanguagedevelopmentinchildren,majorlearningcontinuesthroughoutachild’s
Weuselanguageeveryday.Weliveinaworldofwords.Hardlyanymomentpasseswithsomeonetalking,writingor【S1】______read
Thelasttwotornadoseasonshavebeenthedeadliestinadecade,with206deaths.EveryonefromtheinsuranceindustrytoAlG
Aprojectlikelytoevolveinthenearorintermediatefutureisspacetourism.Todayspacetourismhasbecomeapurecommercial
(1)WhenMr.Marchlosthispropertyintryingtohelpanunfortunatefriend,thetwooldestgirlsbeggedtobeallowedtodoso
我茫茫然走在路上,一个汉子迎面而来,冲着我唤:“苏婉娜,苏——婉——娜……”我吃了一惊,停住步,那汉子也一怔,流泛出一脸腼腆与失望,低着头喋喋地说:“对不起,我认错了人……”我定一定神,接着是怦然而动的心跳。这汉子脸上的腼腆和忸怩的神态
Amajoraspectofmanyfirms’marketingstrategiesoverthepastdecadehavebeenthedevelopmentofnewproducts.【M1】______Co
A、Supportive.B、Neutral.C、Negative.D、Doubtful.C态度题。可以用排除法来解答。选项A为赞同;选项B为中立;选项C为反对;选项D为怀疑。当Jason询问是否可以在网络上搜索资料时,Taylor夫人说:Well
随机试题
Pronouncingalanguageisaskill.Everynormalpersonisexpertintheskillofpronouncinghisownlanguage;butfewpeoplear
文书立卷
机械性肠梗阻最常见的原因是
期货公司申请设立分支机构,应当未因涉嫌违法违规经营正在被有权机关调查,近()内未因违法违规经营受到行政处罚或者刑事处罚。
依据车船税法的有关规定,下列车船,免征车船税的有()。
已知经营杠杆系数为4,每年的固定经营成本为9万元,利息费用为1万元,则利息保障倍数为()。
相关研究发现,每天睡眠不足7小时的人普遍比睡眠时间更长的人胖,这是因为睡眠不足影响了新陈代谢功能,使刺激食欲的荷尔蒙增加,同时使产生饱胀感的荷尔蒙水平降低。由此不能推出()。
微型计算机键盘上的键是
WhenhelivedinTibetin1950s,radiowastheonlymeanshehadtokeep______ofcurrenteventsinthecountry.
Doyoufindgettingupinthemorningsodifficultthatit’spainful?Thismightbecalledlaziness,butDr.Kleitmanhasanew
最新回复
(
0
)