首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The lives of the Ancient Greeks revolved around eris, a concept by which they defined the universe. They believed that the world
The lives of the Ancient Greeks revolved around eris, a concept by which they defined the universe. They believed that the world
admin
2020-03-21
87
问题
The lives of the Ancient Greeks revolved around eris, a concept by which they defined the universe. They believed that the world existed in a condition of opposites. If there was good, then there was evil, if there was love, then there was hatred; joy, then sorrow; war then peace; and so on. The Greeks believed that good eris occured when one held a balanced outlook on life and coped with problems as they arose. It was a kind of ease of living that came from trying to bring together the great opposing forces in nature. Bad eris was evident in the violent conditions that ruled men’s lives. Although these things were found in nature and sometimes could not be controlled, it was believed that bad eris occurred when one ignored a problem, letting it grow larger until it destroyed not only that person, but his family as well. The Ancient Greeks saw era as a goddess: Eris, the Goddess of Discord, better known as Trouble.
One myth that expresses this concept of bad era deals with the marriage of King Peleus and the river goddess Thetis. Zeus, the supreme ruler, learns that Thetis would bear a child strong enough to destroy its father. Not wanting to father his own ruin, Zeus convinces Thetis to marry a human, a mortal whose child could never challenge the gods. He promises her, among other things, the greatest wedding in all of Heaven and Earth and allows the couple to invite whomever they please. This is one of the first mixed marriages of Greek Mythology and the lesson learned from it still applies today. They do invite everyone...except Eris, the Goddess of Discord. In other words, instead of facing the problems brought on by a mixed marriage, they turn their backs on them. They refused to deal directly with their problems and the result is tragic. In her fury, Eris arrives, ruins the wedding, causes a jealous feud between the three major goddesses over a golden apple, and sets in place the conditions that lead to the Trojan War. The war would take place 20 years in the future, but it would result in the death of the only child of the bride and groom, Achilles. Eris would destroy the parents’ hopes for their future, leaving the couple with no legitimate heirs to the throne.
Hence, when we are told, " If you don’t invite trouble, trouble comes," it means that if we don’t deal with our problems, our problems will deal with us... with a vengeance! It is easy to see why the Greeks considered many of their myths learning myths, for this one teaches us the best way to defeat that which can destroy us.
Most specifically, bad eris is defined in the passage as______.
选项
A、the violent conditions of life
B、the problems man encounters
C、the evil goddess who has a golden apple
D、the murderer of generations
答案
A
解析
细节题。根据题干定位到第一段第六句。该句大意为,恶的厄里斯会在极端的境况下冒出来,并控制人们的生活。选项[B]只涉及了人类生活中出现的问题而没有包括整个宇宙(universe);选项[C]只涉及了以一位女神为化身的具体的某一方面,不够全面;选项[D]在文中没有涉及。因此,正确答案是[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/X6Y4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Einstein,likeothergreatphysicistsbeforehim,workedoutnewtheoriesthatchallengeour______conceptoftheuniverse.
Leadingdoctorstodayweighinonthedebateoverthegovernment’sroleinpromotingpublichealthbydemandingthatministersi
MillionsofAmericansandforeignersseeG.I.Joeasamindlesswartoy,thesymbolofAmericanmilitaryadventurism,butthat’
IwasaddressingasmallgatheringinasuburbanVirginialivingroom—awomen’sgroupthathadinvitedmentojointhem.Through
High-qualitycustomerserviceispreachedbymany,butactuallykeepingcustomershappyiseasiersaidthandoneShopperssel
Gentz,a34-year-oldGermanwhoisaco-founderofZalando—aEuropeancloneofZappos,theonlineUSshoesandfashionretailer
Aneweconomicspaperhassomeold-fashionedadviceforpeoplenavigatingthestressesoflife:Findaspousewhoisalsoyourb
Runningmaybethesinglemosteffectiveexercisetoincreaselifeexpectancy,accordingtoanewreviewandanalysisofpastre
ThecoastofthestateofMaineisoneofthemostirregularintheworld.Astraightlinerunningfromthesouthernmostcoastal
随机试题
患者接受固定局部义齿修复治疗后,约半年后出现疼痛感,你认为可能的原因是
入前发际5分,旁开头正中线3寸为:入前发际5分,旁开头正中线4.5寸为:
患儿,3岁。浮肿3天,全身浮肿,颜面为甚,皮肤光亮,按之凹陷即起,小便少,发热,恶风,咳嗽,舌苔薄白,脉浮。辨证为
A.清凉膏B.金黄膏C.生肌白玉膏D.黄连膏E.黑布膏小面积烧伤后期腐脱新生时可用
电伤是电流转换成()能、机械能等其他形式的能量作用于人体造成的伤害。
生物学死亡期的特征是()。
经过圆(x-1)2+(y+1)2=2的圆心C,且与直线2x+y=0垂直的直线方程是().
根据美国学者柏林纳的教师专业发展理论,至少有四五年教龄的教师处于()。
如果全球变暖导致海平面大幅上升,和其他国家一样,中国将要_________被海水淹没地区的人口,特别是长江下游河段,或者建造大坝保护地处低洼地区的沿海城市,这些都需要巨大的花费。中国和其他国家面临的挑战是限制二氧化碳的排放,从而_________全球变暖所
MostofusAmericanshaveavague,uneasysenseofwickedwastefulness.Wethrowoutthenever-openedpackoffoodthat’spasti
最新回复
(
0
)