首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Talk to any parent of a student who took an adventurous gap year (a year between school and university when some students earn m
Talk to any parent of a student who took an adventurous gap year (a year between school and university when some students earn m
admin
2012-05-19
87
问题
Talk to any parent of a student who took an adventurous gap year (a year between school and university when some students earn money, travel, etc) and a misty look will come into their eyes. There are some disasters and even the most motivated, organized gap student does require family back-up, financial, emotional and physical. The parental mistiness is not just about the brilliant experience that has matured their kids; it is vicarious living. We all wish pre-university gap years had been the fashion in our day. We can see how much tougher our kids become; how much more prepared to benefit from university or to decide positively that they are going to do something other than a degree.
Gap years are fashionable, as is reflected in the huge growth in the number of charities and private companies offering them. Pictures of Prince William toiling in Chile have helped, but the trend has been gathering steam for a decade. The range of gap packages starts with backpacking, and includes working with charities, building hospitals and schools and, very commonly, working as a language assistant, teaching English. With this trend, however, comes a danger. Once parents feel that a well-structured year is essential to their would-be undergraduate’s progress to a better university, a good degree, an impressive CV and well-paid employment, as the gap companies’ blurbs(产品推介)suggest it rnight be, then parents will start organizing and paying for the gaps. Where there are disasters, according to Richard Oliver, director of the gap companies’ umbrella organization, the Year Out Group, it is usually because of poor planning. That can be the fault of the company or of the student, he says, but the best insurance is thoughtful preparation. "When people get it wrong, it is usually medical or, especially among girls, it is that they have not been away from home before or because expectation does not match reality. "
The point of a gap year is that it should be the time when the school leaver gets to do the thing that he or she fancies. The 18-year-old, who was dispatched by his parents at two weeks’ notice to Canada to learn to be a snowboarding instructor at a cost of £5,800, probably came back with little more than a hangover. The 18-year-old on the same package who worked for his fare and spent the rest of his year instructing in resorts from New Zealand to Switzerland, and came back to apply for university, is the positive counterbalance.
According to the Para. 2, when it comes to gap years, ______.
选项
A、the popularity of gap years results from an increasing number of charities
B、Prince William was working hard during his gap year
C、gap years are not as fashionable as they were ten years ago
D、a well-structured gap year is a guarantee of university success
答案
B
解析
事实细节题。采用排除法。A错在将表现归为原因,C、D不符合文意。第二段第二句Pictures of Prince William toiling in Chile have helped,but the trend has been gathering steam for a decade提到威廉王子在智利吃苦的事情(对间断年的流行)发挥了作用。由此可知正确答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XAp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Theneedtogotocollegeisrealized,______offersopportunitiesforbettercareers.
Thefactoryhasturnedout______.
Highoilpriceshavenotyetproducedaneconomicshockamongconsumingcountries,butfurtherrises,especiallysharp(1)_____,
Thecellphone,adevicewehavelivedwithformorethanadecade,offersagoodexampleofapopulartechnology’sunforeseensi
WhatscientistsJohanFeenstraandRobHayesdidwasthatTheansweriscloserto’yes’(Line1,Paragraph3)because
ManyparentswhowelcometheideaofturningofftheTVandspendingmoretimewiththefamilyarestillworriedthatwithoutTV
ManyparentswhowelcometheideaofturningofftheTVandspendingmoretimewiththefamilyarestillworriedthatwithoutTV
ManyparentswhowelcometheideaofturningofftheTVandspendingmoretimewiththefamilyarestillworriedthatwithoutTV
Youhavejustreceivedaletterfromacompany,whichrepliedyourapplicationforajobandaskedyoutogototheinterviewon
Broadlyspeaking,theEnglishmanisaquiet,shy,reservedpersonwhoisfully(1)_____onlyamongpeopleheknowswell.In
随机试题
对于国际惯例,我国的态度是()
采用市场比较法进行地价评估时,所选用的交易案例与待估宗地应具有()。
为了防止对设备产生工频干扰,对信息技术设备供电电源宜采用下列接地系统中的()。
修建性详细规划的工作成果不包括()。
根据对顶板和围岩地压管理方法不同,采矿方法分为()。
期权交易实际上是一种权利的双方有偿让渡。()
王某,在一起海难事故中,生死不明,两年后其父母请求人民法院宣告王某死亡,但其妻害怕他们分割王某的财产,不同意宣告死亡。人民法院做法正确的是()。
生命的定义就是拥有明天。它不像“未来”那么过于遥远与空洞。它就守候在门外。走出了今天便进入了全新的明天。明天会是怎样呢?当然,多半还要看你自己的,你快乐它就是快乐的一天,你无聊它就是无聊的一天,你匆忙它就是匆忙的一天;如果你静下心来就会发现,你不能改变昨天
汉宣帝时期,一村民甲的儿子杀害乙某,事发后,甲将儿子隐匿于山中,后被官府发现,将两人一同拘捕监禁,则下列说法正确的是哪些?()
Onhearingthenewsthatherfatherdiedofacaraccident,she_____tears.
最新回复
(
0
)