首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Immigration is a sensitive subject at the best of times, and this is not one of them. The economic crisis has destroyed millions
Immigration is a sensitive subject at the best of times, and this is not one of them. The economic crisis has destroyed millions
admin
2012-11-22
49
问题
Immigration is a sensitive subject at the best of times, and this is not one of them. The economic crisis has destroyed millions of jobs in rich countries, making their governments especially touchy about the impact of immigration on the demand for indigenous labor.
Such concerns are illogical, because immigration is counter-cyclical. Recession in rich countries has discouraged some would-be incomers from trying their luck. America, for instance, has seen a sharp decline in Mexicans trying to cross its southern border. Immigration to Europe has slowed. Some studies also suggest that increased inflows of migrants are a leading indicator of a pickup in growth.
Yet governments are often reluctant to leave migration flows to the labor market. In recessions, they tend to take steps to discourage new migrants and even get rid of existing ones. Over the past year the Danish, French and Italian governments have rolled back the Schengen passport-free zone and reintroduced limited border controls. Even Australia and Canada, which pioneered the " points system" to give preference to skilled workers, have cut back on work permits. David Cameron, Britain’s prime minister, has imposed a "migration cap" for those from outside the EU. Countries including Spain, Japan and Denmark have taken this to its logical conclusion, with "pay as you go" schemes, under which migrants get cash handouts to return to their countries of origin.
Concerns about immigration are understandable, especially at a time when jobs are in such short supply. Polling in both Europe and America suggests that a majority of locals think immigrants do more harm than good and damage locals’ chances in the job market. Evidence that immigration hurts indigenous workers is, however, weak. In seasonal work and construction, cheap foreign labor can depress wages and make it harder for the low-skilled to find work, but the flexibility and willingness of new workers can also boost productivity and encourage innovation.
Strains on public services can sorely test the patience of locals, especially when budget cuts are making it hard to maintain such services. In Britain, for instance, a contingency fund to help cash-strapped local authorities facing pressure on public services has been scrapped. Yet over time immigrants more than repay the extra short-term burden they impose on education, health and other budgets.
Immigration is, on the whole, good for economies; and right now, rich countries can do with all the economic help they can get. Rather than sending immigrants home, with their skills, energy, ideas and willingness to work, governments should be encouraging them to come. If they don’t, governments elsewhere will.
Which of the following statements is CORRECT?
选项
A、Denmark is trying to get rid of the existing migrants.
B、In bad years, people tend to immigrate to try their luck.
C、France was the first country to issue the Schengen passport.
D、Few people match the immigration condition of Canada.
答案
A
解析
细节题。由选项中的Denmark等定位至第三段。该段第二句指出各国政府的做法,之后举例对此加以说明。末句指出“Countries including Spain,Japan and Denmark…,under which migrantsget cash handouts to return to their countries of origin.”显然,西班牙。日本和丹麦是驱赶已有的移民的例子,故A符合文意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XHhK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
TheClarkshaven’tdecidedyetwhichhotel______.
Americansbelievetimeisalimitedresource;theytrytoconserveandmanageit.PeopleintheU.S.often【C1】______seminarsor
WhendidMrs.Westongotoseeherdoctor?
ItispossibleforstudentstoobtainadvanceddegreeinEnglishwhileknowinglittleornothingabouttraditionalscholarlymet
Theseancientbuildingarepartofournational______which,ofcourse,shouldbeprotected.
About84%ofpeoplehavementalhealthproblemsandathirdoftheUKgeneralpublicfeelsisolated,accordingtoanewreport.
Madewasatall,handsome22-year-oldBalinesemanwhowasinlovewithonegirlbutexpectedtomarryanother.Hisstepmotherh
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______achild’slanguagedevelopmentthanmothers,anews
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______achild’slanguagedevelopmentthanmothers,anews
Theworld’sgovernmentshavedone______nothingtocombatthethreatofnuclearaccidents.
随机试题
2013年6月1日,人民法院受理了债权人庚公司对甲公司提起的破产申请。根据企业破产法律制度的规定,下列人员中,有资格担任管理人的是()。
患者,女,42岁。反复喘息发作5年,近2日来症状加重,每天夜间均有发作,查体双肺哮喘音,心率80/分,FEV1/FVC为60%,治疗方案应采取
下列特性中,属于微晶石特性的有()。
固定资产贷款贷前调查中,银行从项目获得的收益预测可从()中考察。
犯罪的构成要件有()。
厌恶疗法的基本原理是()。
我国现行法律规定,股份有限公司的登记机关为各地工商行政管理部门。()
串词:下岗、女工、残酷、信心。
无论是在政治还是经济层面,城市生活都更需要法律,并具有向周边_________的功能。从人类历史上看,是城市创造了更具_________意味的法律。填入划横线部分最恰当的一项是:
用Outlook编辑电子邮件:收信地址:ma114test@163.com主题:TurboC整型变量将Testle.txt作为附件粘贴到信件中。信件正文如下:您好!信件附件是TurboC语言整型变量说明,请查阅,收到请回信。此致敬礼!
最新回复
(
0
)