首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Eye Movement and Several Faults in Reading Suppose you do this experiment with a friend. Get hold of a book with a large pag
Eye Movement and Several Faults in Reading Suppose you do this experiment with a friend. Get hold of a book with a large pag
admin
2011-01-05
55
问题
Eye Movement and Several Faults in Reading
Suppose you do this experiment with a friend. Get hold of a book with a large page size and lines that run right across the page. Get your friend to hold the book up and to read it with the top of the book just below his eye level. This means that you can watch the movement of his eyes as he reads the page. If you do this, you will see that your friend’s eyes do not make a continuous forward sweep. Instead, they progress by little "jumps" moving, then stopping, as they progress along the line. This kind of jumping movement is called a saccadic movement(跳跃).
There has to he this starting and stopping movement because the eye can see only when it is still motionless. Every time the eye pauses it sees a phrase or even a sentence then jumps to the next part of the line and so on.
There is another interesting fact about eye movement. If you record the eye movements of someone who is reading, you will notice that, from time to time, the reader goes back and looks again at something he has read before; in other words, he regresses(回视) an earlier part of the text, probably because he realizes he does not understand the passage properly. Then he comes back to where he left off and continues reading. At one time, it was though that regression was a fault, but it is in fact a very necessary activity in efficient reading.
There are several different kinds of faults in reading, which are usually more exaggerated with foreign language learners. The most common one is that most people read everything at the same slow speed, and do not seem to realize that they can read faster or slower as required. Other people say the words to themselves, or move their lips-these habits slow the reader down to something near speaking speed, which is of course much slower than reading speed. Another habit that can slow you down is following the line with your finger, or with a pen.
Which of the following is NOT a fault that may slow the reader’s speed?
选项
A、Some people read aloud.
B、Some people follow the line with a finger or a pen.
C、Some people do not exert themselves to read faster, or slow down as needed.
D、Regression.
答案
D
解析
本题考查考生准确理解文章所表达意思的能力。考的是以下哪项不是本文谈及的导致阅读速度过慢的几种错误习惯。文章最后一段讲到几种错误习惯,其中包括most people read everything at the same slow speed,即选项C有些人在阅读时并不根据需要提高或减缓阅读速度;Other people say the words to themselves,or move their lips,即选项A有些人出声阅读;Another habit which can slow you down is following the line with your finger,or with a pen,即选项B有的人在阅读时习惯于用手指或笔追随所读处,因此,这三项都是文章明确提到的阅读中的错误习惯,都不该选。文章倒数第二段At one time,it was though that regression was a fault. but it is in fact a very necessary activity in efficient reading. 即回视不是一种错误习惯。所以,正确答案是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XIQd777K
本试题收录于:
职称英语理工类C级题库职称英语分类
0
职称英语理工类C级
职称英语
相关试题推荐
A.differenttechniquesB.socialrelationshipsandcommunicationC.languageandinformationD.severalcausesworkingtogether
MusicUsedAsaHealingTherapy1.Musichaslongbeenusedtotreatpatientssufferingfromdifferentproblems.In400BC,
Theseprogrammesareofimmensevaluetooldpeople.
A.ourparentsB.cloudedvisionC.eyemusclesD.oureyesE.computeruseF.eyemoveOver25%ofpeopleareestimatedtohav
TheSpanishFluEpidemicIfyou’reworriedaboutthepossibilityofacomingbirdfluepidemic,youcantakecomfortinthef
Thepriceofvegetablesfluctuatesaccordingtotheweather.
Earlyuniversitiesdidnotoriginateasinstitutions,butbeganinsteadascollectionsofscholars.
ColumbusdiscoveredAmericawhileseekingatraderoutetoIndia.
Thishotelhasestablishedaverygoodreputation.
随机试题
函数y=e—x在区间(—∞,+∞)内()
还本付息通知单应包括的内容有()。
我国目前在农村实行的家庭联产承包责任制度属于()。
在冬季,人们往往容易鼻子出血,因而常常在房间的地上洒一些水,或在室内放一盆清水、挂一些湿毛巾等。对以上做法最合理的解释是()。
毒品冰毒为芳香族化合物,分子中只含有碳、氢、氮三种元素,相对分子质量不超过150,碳元素和氢元素的质量分数之和为90.6%。请按要求填空:冰毒的同分异构体有很多种,请写出同时符合下列三项要求的冰毒的同分异构体的结构简式。______、______、__
关于内能和机械能下列说法正确的是()。
社会惰化
GUESSCONSULTING121MarketSt.,NewYork,NY10012J.P.Thompson,Esq.14,RueduMontBlanc1201Geneva,Switz
HotSpotsinCrossCulturalCommunicationI.【T1】______Conversations【T1】______—Modesofaddress—【T2】_____【T2】______—Levelso
Thegrowthofpart-timeandflexibleworkingpatterns,andoftrainingandretrainingschemes,______(使妇女能够充分利用就业机会).
最新回复
(
0
)