首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Constant variations in the amount of sunlight available on Earth at any given location make energy storage a necessary design fe
Constant variations in the amount of sunlight available on Earth at any given location make energy storage a necessary design fe
admin
2020-09-28
57
问题
Constant variations in the amount of sunlight available on Earth at any given location make energy storage a necessary design feature of terrestrial solar-energy systems. For systems transforming solar to thermal energy, the thermal energy may be stored in matter as either latent heat or sensible heat. Latent heat is absorbed or released whenever matter changes phase, as when matter changes from liquid to gas, for example, or from gas to liquid. Large heat capacities are associated with certain materials, like salts, but in any substance this storage is available only at the unique fixed temperature at which the particular phase transition occurs in that substance. Moreover, materials that have transitions at the temperatures that terrestrial solar-energy systems are likely to encounter are usually destructively corrosive at those temperatures. The storage of sensible heat, on the other hand, allows flexibility as to temperature, in addition, safe substances like water and most rocks have large sensible heat capacities.
The primary purpose of the passage is to discuss which of the following?
选项
A、Reasons for the necessity for developing solar-energy systems
B、Different ways of storing solar energy as heat
C、New designs for devices that collect solar energy
D、Procedures for transferring thermal energy between materials
E、Differences between capacities of solids and liquids to store sensible heat
答案
B
解析
本题属于主旨题,而本文是总分结构,因此正确答案只要同义改写本文主旨句即可,故选项B正确。different ways对应的是潜热和显热。A项文中未提及。C项文中未提及。D项属于细节。E项文中未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XQVO777K
本试题收录于:
GRE VERBAL题库GRE分类
0
GRE VERBAL
GRE
相关试题推荐
Thefollowingquestionspresentasentence,partofwhichorallofwhichisunderlined.Beneaththesentence,youwillfindfiv
Thefollowingquestionspresentasentence,partofwhichorallofwhichisunderlined.Beneaththesentence,youwillfindfiv
Thefollowingtwoquestionsarebasedonthefollowingpassage:TheSouthforkSteelCompanyisintrouble.Since1960ithas
WhenA.PhilipRandolphassumedtheleadershipoftheBrotherhoodofSleepingCarPorters,hebeganaten-yearbattletowinrec
BecauseadultiguanasonPlazosIslandaremuchsmallerthanadultiguanasofthesamespeciesonnearbyislands,researchersas
Conservationistshavebelievedthatbyconcentratingtheirpreservationeffortsonhabitatsrichinaneasilysurveyedgroupof
WhileJackieRobinsonwasaBrooklynDodger,hiscourageinthefaceofphysicalthreatsandverbalattackswasnotunlikethat
Dr.TonegawawontheNobelPrizefordiscoveringhowthebodycanconstantlychangeitsgenestofashionaseemingunlimitednum
Variabilityinindividualphysicaltraitsbotharedeterminedthroughgeneticfactors,environmentalfactors,andinteractionbe
ArcticdeerliveonislandsinCanada’sarcticregions.Theysearchforfoodbymovingovericefromislandtoislandduringthe
随机试题
SQ3R阅读法中可以做笔记的步骤是
配对设计资料采用秩和检验,若n=9,t=41,查表得t0.01(9)=1~44,t0.05(9)=5~40,t0.1(9)=8~37,则其尸值为
某综合大楼位于市区,裙楼为5层,1号、2号双塔楼为42层,建筑面积116000m2,建筑高度208m。双塔楼主要结构为混凝土核心筒加钢结构框架,其中钢结构框架的钢管柱共计36根,规格为φ1600×35、φ1600×30、φ1600×25三种,材
背景材料:A公司中标排水管道工程,管线全长为6.8km,管径为DN800mm,管材为聚乙烯双壁波纹管,沟槽开挖深度为4.0~5.0m,沟槽底宽为1.2m,边坡为1:0.33。现场土质为粉质黏土,除个别地段有浅层滞水外,其他地段施工不需要降水。项目
结合实际,谈谈学习教育法的意义。
[*]
设随机变量X服从参数为λ的泊松分布,且P(X=0)=P(X=1)/2,则P(X≥1)=________.
计算机的主频指的是()。
•ReadthearticlebelowaboutsicknessatworkinBritain.•ChoosethecorrectwordtofilleachgapfromA,B,CorDonthe
Theyear1400openedwithmorepeacefulnessthanusualinEngland.Onlyafewmonthsbefore,RichardII,weak,wicked,andtreac
最新回复
(
0
)