首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Rob a bank and you risk a long stretch in jail. Run a bank whose dubious behavior leads to global economic collapse and you risk
Rob a bank and you risk a long stretch in jail. Run a bank whose dubious behavior leads to global economic collapse and you risk
admin
2015-11-16
37
问题
Rob a bank and you risk a long stretch in jail. Run a bank whose dubious behavior leads to global economic collapse and you risk nothing of the sort, more likely a handsome pay-off.
Illegal and dangerous mistakes associated with the financial industry have caused serious harm to U. S. and world economies. The scandals keep coming—rate rigging, money laundering, mis-selling and sanctions busting. The backlash(反冲,反撞)against the industry shows no sign of easing.
So given the scale of damage and public anger, fuelled by the industry’s bonus culture, it is curious that those responsible have largely avoided punishment in the traditional judicial sense, despite the demand for it.
That we so want those involved to get their just deserts has its roots in ancient human forms of social control, which led to our modern sense of morality.
In their fundamental, hunter-gatherer forms, crime and punishment surely go back for tens of millennia(千年). The case has been made that by 45,000 years ago, or possibly earlier, people were practicing moralistic(说教的)social control much as we do.
Without exception, investigators that still exist today and best reflect this ancient way of life exert aggressive watch over their peers for the good of the group. Economic villains are mainly bullies who use threats or force to benefit themselves, along with thieves and cheats.
All are free-riders who take without giving, and all are punished by the group. This can range from mere criticism or ostracism(贝壳流放)to active shaming, ejection or even capital punishment. This moral behavior was reinforced over the millennia that such egalitarian(平等主义者)bands dominated human life.
Then around 12,000 years ago, larger, still—egalitarian sedentary(定居的)tribes arrived with greater needs for centralized control. Eventually clusters of tribes formed authoritative chiefdoms. Next came early civilizations, with centrally prescribed and powerfully enforced moral orders. One thing tied these and modern, state-based moral systems to what came before and that was the human capacity for moral indignation. It remains strong today.
So there is an inevitable discontentment when bankers seem to " get away with it" , offending this instinctive moral corrective sense.
And ultimately, such public opinion should strongly influence how we police fiscal deviants—but there are complicating factors that suggest this instinct is being undermined when it comes to taming the most harmful behavior in the banking world.
According to the passage, why are the public angry with the financial industry?
选项
A、Because people in it have made too many mistakes.
B、Because it has caused serious harm to the US and world economies.
C、Because those making serious mistakes in it are not punished but rewarded.
D、Because too many scandals in it are known to the public.
答案
C
解析
由题干关键词public和angry with可以定位到第三段。由定位段可知,“虽然其行为造成的损害规模巨大,该产业的分红文化更使得公众的愤怒火上浇油,但奇怪的是,那些责任人却常常能够避开传统司法意义上的惩罚”,因此C)“因为金融业那些犯过严重错误的人们并没有受到惩罚,相反却得到了奖励。”与原文的意思相符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XYQ7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Economistsusuallystudymarkets.Now,twoAmericanshavewontheNobelPrizeineconomicsfornotstudyingmarkets.Theywills
A、Heisanew-comertotheplace.B、Heenjoysnaturalbeauty.C、Hefeelssurprisedatthechange.D、Heiswearingcontactlenses
ABritishstudyhasfoundthatBvitaminscanreducebrainshrinkageinolderpeoplewithmildmemoryloss.It【B1】______thatBv
A、Itrisksthehealthygrowthofchildren.B、Itmakesweddingstooexpensivetopreparefornewcouples.C、Itmakespeoplefeel
Recently,anearlydecadeoldpaperontheeconomiceffectsofhumancloningbyaFrencheconomicsprofessorhasbeengettingso
TheScienceBehindtheNumbersThatGovernOurLivesA)Numbersareeverywhereinyourlife.Youcanassignanumbertojustabou
A、Beingbroughtupincorrectlybytheirparents.B、BeinginfluencedbyTVandmovies.C、Beingaffectedbythechangesofliving
A、Enjoysomesnacks.B、Playbasketballwithfriendsfromwork.C、Trytogetinthecompanybaseballteam.D、Competeinacycling
Coupledwiththegrowingquantityofinformationisthedevelopmentoftechnologieswhichenablethestorageand【C1】______ofmor
文明多样性是人类社会和当今世界的基本特征,也是人类进步的重要动力。历史经验表明,在人类文明交流的过程中,我们不仅需要克服自然的屏障和隔阂,而且需要超越思想的障碍和束缚。意识形态、社会制度、发展模式的差异不应成为人类文明交流的障碍,更不能成为互相对抗的理由。
随机试题
背景:某开发公司投资兴建住宅楼工程,建筑面积12000m2,框架结构。经公开招投标,甲施工单位中标。双方根据《建设工程施工合同(示范文本)》GF—2017—0201签订了施工承包合同,合同工期10个月。在专用条款中双方约定,钢筋、混凝土工程量在±10%以
人对认识活动成就进行评价时所产生的情感体验,称为()
小儿出生时脑重是
反映投资方案盈利能力的动态评价指标有()。
把CIF称作“到岸价”,理所当然卖方承担货物到达目的港之前的风险与责任。()
下列关于我国增值税和消费税的表述,正确的是()。
关于榜样作用在学习过程中产生的影响,下列哪一项不是决定因素?()。
在结构化测试用例设计中,有语句覆盖、条件覆盖、判定覆盖(也称分支覆盖)、路径覆盖等,其中______是最强的覆盖准则。
TheAmericanDream:MythorReality?Thoughtheterm"AmericanDream"iswidelyusedtoday,thereexistmanyquestionswe
A、Itwasproposedbyagroupofimmigrants.B、Mr.Obamahadcarriedoutthereformsuccessfully.C、Illegalimmigrantswouldsoon
最新回复
(
0
)