首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
1 Social change is more likely to occur in heterogeneous societies than in homogeneous ones, simply because there are more
1 Social change is more likely to occur in heterogeneous societies than in homogeneous ones, simply because there are more
admin
2008-12-13
60
问题
1 Social change is more likely to occur in heterogeneous societies than in homogeneous ones, simply because there are more diverse points of view available in the former. There are more ideas, more conflicts of interest, and more groups and organizations of different persuasions. In addition, there is usually a greater worldly interest and tolerance in heterogeneous societies. All these factors tend to promote social change by opening more areas of life to decision rather than subjecting them to authority. In a quite homogeneous society, there are fewer occasions for people to perceive the need or the opportunity for change, because everything seems to be the same and, if not satisfactory, at least customary and undisputed.
2 Within a society, social change is also likely to occur more frequently and more readily (1) in the material aspects of the culture than in the non-material, for example, in technology rather than in values; (2) in what has been learned later in life rather than what was learned early; (3) in the less basic, less emotional, or less sacred aspects of society than in their opposites, like religion or a system of prestige; (4) in the simple elements rather than in the complex ones; (5) in form rather than in substance; and (6) in elements congenial to the culture rather than in strange elements.
3 Furthermore, social change is easier if it is gradual. For example, it comes more readily in human relations on a continuous scale rather than one with sharp dichotomies. This is one reason why change has not come more quickly to Black Americans as compared to other American minorities, because of the sharp difference in appearance between them and their white counterparts.
选项
A、the number of opportunities offered.
B、the nature of conflicts of interest.
C、the awareness of the need for change.
D、the role of social organizations.
答案
C
解析
<1>of different persuasions不同派别的,具有不同信念的
<2>worldly interest对物质的或非精神因素的关注
<3>congenial协调的,一致的;令人愉快的,合意的
<4>dichotomy对分,二分
此题为细节理解题。据第1段第5句可知。该句前部分的意思是:与heterogeneous society相比,在homogeneous society中,人们很少有机会去感悟到社会变化的需要或机遇。A的意思是说两种社会为人们提供的机遇不同,显然与原文不符。B谈的是利益冲突的性质,而原文讲的是利益冲突的多少;D谈的是社会机构的作用,而原文讲的是社会机构的不同性质(persuasion),故B与D均不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XaSO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
WhyhavetheAmericansdevelopedspaceshuttleaccordingtothepassage?
Accordingtothepassage,whathasmadeAmerica’ssystemofhighereducationagreatsuccess?
Listentothefollowingpassage.WriteashortEnglishsummaryofaround150-200wordsofwhatyouhaveheard.Youwillhearthe
A、impactsofthePrudhoeBay’sshutdownB、BPpunishedforitsinadequatemaintenanceofpipelinesC、shutdownofthePrudhoeBay
MillionsofbooksandanInternet-basedcampusnetworkareavailablefortheUniversitystaffandstudents.
A、BecauseChina’sairlineshavemadegreatprofitstheseyears.B、Becausethepriceofplaneshasgonedown.C、Becausemoreand
WhatdidPETAaskHamburgauthoritiestodoinitsletter?
Whichofthefollowingstatementsdoesthespeakersupport?
Thevaluesoftheprojectshouldbekeptinmindforallteammembersbecausethegoalmaychange.
A、Anessayonart.B、Abookreview.C、AsurveyonITindustry.D、Ascienceproject.D
随机试题
It’sreportedthatmorethan200trainswereadded________passengerstomeettheneedsofthose________homefortheSpringFes
在关系数据库系统中,应用程序可以通过_______语言访问数据库。
单价表述四要素是计量单位、单价金额、计价货币和目的地。()
基金的后端收费是指在赎回时收取()
下面为某版本初中物理教科书“电生磁”一节中“电流的磁效应”演示实验。如图9所示,将一枚转动灵活的小磁针置于桌面上,在小磁针上面放一条直导线,分别给导线通电①断电和改变电流方向,小磁针的偏转有什么变化。任务:
有网友发帖称,8月28日从湖北襄阳到陕西安康的某次列车,其有效座位为978个,实际售票数却高达3633张。铁道部要求,普快列车超员率不得超过50%,这次列车却超过了370%,属于严重超员。如果以下陈述为真,哪一项对该网友的论断构成严重质疑?
“珠穆朗玛峰海拔约为8848米”,这一测量属于()
甲与乙有仇,意图杀乙,某日,甲携带杀人凶器,前往乙住处,准备杀乙。途中,甲忽然肚子疼痛难忍,只得返回躺下休息。第二天因人告发被抓获,下列说法正确的是()。
“人不能两次踏进同一条河流”和“人一次也不能踏进同一条河流。”这两种说法
当进程调度采用最高优先级调度算法时,从保证系统效率的角度来看,应提高( )进程的优先级。
最新回复
(
0
)