首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) The first intimation, apparently, was when three-year-old Yves told his mother that her shoes did not go with her dress. The
(1) The first intimation, apparently, was when three-year-old Yves told his mother that her shoes did not go with her dress. The
admin
2021-09-18
47
问题
(1) The first intimation, apparently, was when three-year-old Yves told his mother that her shoes did not go with her dress. They were at home in Oran, a dull commercial town in French-ruled Algeria, where Yves’s father sold insurance and ran a chain of cinemas, and Mrs. Mathieu-Saint-Laurent cut an elegant figure in colonial society. Oran had once enjoyed some small renown as the westernmost outpost of the Ottoman empire, and was to gain more later as the setting for Albert Camus’s "The Plague". But after 1936 it had a genius in the making.
(2) So, at any rate, the tribute-payers are saying. "Pure genius", "the world’s greatest fashion designer", "the most important designer of the 20th century": such superlatives have been lavished on Yves Saint Laurent for years, and perhaps they are not meant to be taken at face value. The fashion business is, after all, a part of the entertainment industry, where sycophancy, exaggeration and gushing insincerity are not unknown. Mr. Saint Laurent fitted perfectly into it.
(3) He was, for a start, quite literally a showman, a shy and stage-frightened one, but what shows he could put on! Dazzling girls strutted down the catwalk, wearing startling creations of gauze, or velvet, or feathers, or not much at all. He was an artist, a delicate, attenuated figure who drew his inspiration from the pages of Marcel Proust, the paintings of Braque, Matisse, Picasso and Van Gogh, and the counsels of his assistant, Loulou de la Palaise. And he was troubled: by drink, by drugs and by physical frailty. He teetered perpetually on the brink of emotional collapse and sometimes fell over it.
(4) In 1961, when Mr. Saint Laurent set up shop in Paris under his own name, most couturiers were not quite like this. But the times were propitious for something new. He had by then done a stint at the House of Dior, whose reputation he had restored with some dramatic designs and, in 1958, after the famous founder had died, an iconoclastic collection of his own. The summons to do military service, a ghastly mental degringolade and dismissal from Dior then intervened, and might have cut short a great career had he not gone into partnership with Mr. Bergé. As it was, a series of innovations followed, with Mr. Saint Laurent responsible for the designs, Mr. Bergé for the business, including the scents, scarves, unguents and over 100 other products marketed with a YSL label.
(5) The dress designs now started flying off Mr. Saint Laurent’s drawing board, though increasingly often with the aid of helpers. Many were short lived, this being fashion and fashion being, by definition, ephemeral. But two departures were to last One was that haute couture, hitherto available only to the very rich or vicariously through magazines and newspapers, should be sold worldwide in ready-to-wear shops at a fraction of the posh price. The other was that women should be put into men’s clothes—safari outfits, smoking jackets, trench coats and, most enduringly, trouser suits. Women, for some reason, saw this as liberation.
(6) He was always imaginative, taking inspiration not just from artists like Mondrian but also from Africa and Russian ballet. He was also capable of creating the absurd, producing, for example, a dress with conical bosoms more likely to impale than to support. But his clothes, however outre, were usually redeemed by wonderful colors and exquisite tailoring. Above all, they were stylish, and the best have certainly stood the test of time.
(7) That is no doubt because most were unusually wearable, even comfortable. At a reverential extravaganza in (and outside) the Pompidou Centre in Paris in 2002, soon after Mr. Saint Laurent had announced his retirement, many of the guests wore a lovingly preserved YSL garment. The "anarchist", as Mr. Bergé recently called him, had by now become more conservative, seeing the merits of "timeless classics" and lamenting the banishment of "elegance and beauty" in fashion. He believed, he said, in "the silence of clothing". Yet perhaps he must take some of the blame for the new cacophony. The trouser suit prepared the way for the off-track track suit; and lesser designers, believing they share his flair and originality, now think they have a license to make clothes that are merely idiotic. Perhaps it would have happened without him. In an industry largely devoid of any sense of the ridiculous, he was usually an exception. He believed in beauty, recognized it in women and, amid the meretricious, created his share of it.
Which of the following is NOT true, according to the passage?
选项
A、Mr. Saint Laurent’s creations of fashion design were mostly intuitive.
B、Mr. Saint Laurent was among the first to set up shop under his own name.
C、Many of Mr. Saint Laurent’s dress designs did not stay popular for long.
D、Mr. Saint Laurent valued the concept of beauty and elegance in fashion.
答案
A
解析
从各选项内容定位到第3、4、5、6、7段。第3段第3句和第6段第1句表明圣洛朗先生的时装设计灵感来自绘画和芭蕾舞等艺术,故A中的intuitive与原文不符,应选A。细节辨析题,B符合第4段第1句的表述;c符合第5段第2句中“Many were short-lived”的表述;D符合第7段第3句中“lamenting the banishment of ‘elegance and beauty’ in fashion”及最后一句中的“He believed in beauty”的表述。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XwIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)Manythoughtfulparentswanttoshieldtheirchildrenfromfeelingsofguiltorshameinmuchthesamewaythattheywantto
(1)Afewyearsback,mythree-year-oldsonMaxhadanunyieldingpassionforThomastheTankEnginetrains.Piecebypiece,he
(1)Afewyearsback,mythree-year-oldsonMaxhadanunyieldingpassionforThomastheTankEnginetrains.Piecebypiece,he
OnPublicSpeakingI.People’sfrequentresponsetogivingtheirfirstspeech:feel【T1】______【T1】______II.Thespeaker’ssecr
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】_
CulturalDifferencesbetweenEastandWestI.FactorsleadingtotheculturaldifferencesA.Differentculture【T1】______【T1】_
A、Becausepeoplecangetafreecreditscoreeveryyear.B、Becausepeoplecanknowtheirfinancialconditions.C、Becausepeople
A、Methodstohelppeoplegetrich.B、Eightstepstomakefulluseofmoney.C、Measurestoimprovethequalityoflife.D、Basick
HowInterpretersWork?I.UnderstandingA.Aboutwordsandexpressions—【T1】______wordsmaybeleftout:【T1】______—Ifnotknow
A、Theirroomisnotcozy.B、Theyarebusyandoccupied.C、Theyhavechronicdisease.D、Theytakeanapafterlunch.BDr.Getsy提到
随机试题
塞补方法使用的塞头材料和铸件材料应()。
主要来自于建筑材料的室内污染物是
李某,女,30岁,咯血反复发作1个月,血色鲜红,呛咳气急,痰少质黏色黄,午后潮热,盗汗,两颧潮红,消瘦,舌红绛少津,苔薄黄,脉细数。诊断为()。
某土石坝坝高70m,坝基为砂砾石,其厚度为8.0m,该坝对渗漏量损失要求较高,根据《碾压式土石坝设计规范》DL/T5395—2007,以下哪种渗流控制形式最合适?
某县地税稽查局接到群众举报称某酒店有偷税行为,稽查局立案后于20×5年5月20日派两名稽查员对该酒店实施了检查,稽查员在出示税务检查证和税务检查通知书后,对该酒店的账簿及记账凭证进行了核查;同时经市地税局局长批准,对案件涉嫌人员的储蓄存款进行了查询。查实该
违反《旅行社条例》的规定,旅行社未经旅游者同意在旅游合同约定之外提供其他有偿服务的,由旅游行政管理部门责令改正,处2万元以上5万元以下的罚款。()
目前,很多汽车的驾驶室里装有一个叫GPS接收器的装置。GPS接收器通过接收卫星发射的信号,实现对车辆的精确定位并导航。卫星向GPS接收器传送信息依靠的是:
以下关于路由器的路由表说法正确的是()。Ⅰ路由表包含目的网络和到达该目的网络的完整路径Ⅱ路由表必须包含子网掩码Ⅲ目的网络和到达该目的网络路径上的下一个路由器的IP地址Ⅳ目的网络和到达该目的网络路径上的下一个路
Marie:Yourlittleboyhasdoneagoodjobatschool.Eva:_____
Grandfatherhadsustainedabrokenbackwhileworkinginthemines.______,hespenttherestofhislifeinawheelchair.
最新回复
(
0
)