首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Genetic engineering holds great potential payoffs for farmers and consumers by making crops resistant to pests, diseases, and ev
Genetic engineering holds great potential payoffs for farmers and consumers by making crops resistant to pests, diseases, and ev
admin
2009-05-21
128
问题
Genetic engineering holds great potential payoffs for farmers and consumers by making crops resistant to pests, diseases, and even chemicals used to kill surrounding weeds; but new research raises concerns that altering crops to withstand such threats may pose new risks--from none other than the weeds themselves. This is due to the weeds’ ability to acquire genes from the neighboring agricultural crops. Researchers found that when a weed cross-breeds with a farm-cultivated relative and thus acquires new genetic traits--possibly including artificial genes engineered to make the crop hardier--the hybrid weed can pass along those traits to future generations.
"The result may be very hardy, hard-to-kill weeds," said Allison Snow, a plant ecologist at Ohio State University in Columbus who conducted the experiments over the past six years along with two colleagues. They presented their results last week at the annual meeting of the Ecological Society of America in Madison, Wisconsin.
The findings suggest that genetic engineering done with the aim of improving crops--growing the new genetic traits such as resistance to herbicides or pests-- could ultimately have unintended and harmful consequences for the crops if weeds acquire the same trait and use it to out-compete the crops. "Gene movement from crops to their wild relatives is an ongoing process that can be ultimately harmful to crops," said Snow.
The results of the experiments challenge a common belief that hybrids gradually die out over several generations, Snow explained. "There has been an assumption that crop genes wouldn’t persist in crop-weed hybrids" because hybrids are thought to be less successful at reproducing, she said. However, Snow’s research contradicted this assumption: Hybrid wild radishes survived in all six generations that were grown since the study began.
Although the genetic traits the scientists monitored were natural and not genetically engineered, the findings nonetheless suggest that artificial improvements introduced into crops through genetic engineering could spread to weeds and become permanent traits of the weed population.
So strengthened, the weeds may pose a serious risk to the long-term health of agricultural crops. The danger exists in a number of crop plants--including rice, sunflower, sorghum, squash, and carrots--that are closely related to weeds with which they compete. Snow is concerned that the transfer of genes from crops to related weeds could rapidly render many herbicides (chemicals which kill weeds) ineffectual. That situation, she said, would be much like bacterial diseases acquiring resistance to antibiotics.
Because plant hybrids arise in a single generation, however, it could happen much more quickly; "Modern agriculture is heavily dependent on herbicides," she said, "so people will notice when those don’t work anymore."
选项
A、threats posed by chemicals used to kill weeds
B、risks of altering crops’ genetic make up’s
C、dangers inherent in the nature of weeds
D、the results of recent research
答案
B
解析
这是一道词义题。题干中的信号词出自于文章第一段第二句话中。文章第一段指出:新的研究引发了人们的这些忧虑,改变农作物,以便它们抵御这样的灾害可能导致新的危险——不是别的,正是杂草本身;这是因为,杂草能够从邻近的农作物那里获得基因。这说明,该单词应该是指改变农作物成分的风险。B说“改变农作物的基因成分的风险”,这与文章的意思相符。与A和C有关的信息是第一段的第一句话,但并不是该词所指的内容;与D有关的信息是第一段的最后一句话,文中是说“研究人员发现,当一种杂草与农场栽培的农作物类植物杂交时它就因此获得新的基因特征”,这也不是该词所指的内容。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Xxe4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Themainideaofthefirstparagraphisthat______.WhichofthefollowingstatementsisTRUE?
Geneticengineeringholdsgreatpotentialpayoffsforfarmersandconsumersbymakingcropsresistanttopests,diseases,andev
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessintheordinarysense,forthatisabornqua
Theauthorthinksthatpullfactors______.Thepurposeofthepassageistodiscuss______.
Accordingtothepassage,thefactthatyoungpeopleseemtobelosinginterestinscience______.Thebesttitleforthepassa
Thebesttitleforthispassagewouldbe______.Howdoestheauthorrespondtotheprevailingattitudetowarddefenseattorney
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
Overthepastdecade,manycompanieshadperfectedtheartofcreatingautomaticbehaviors-habits-amongconsumers.Thesehabits
Thecellphone,adevicewehavelivedwithformorethanadecade,offersagoodexampleofapopulartechnology’sunforeseensi
随机试题
反映话源在电话通信使用上的数量需求,与呼叫的强度和平均占用时长有关的是()
跨国公司利用国际分包可获得的优势有()
某市人民检察院以某甲犯抢劫罪于2005年3月7日向该市人民法院提起公诉,人民法院遂决定于3月27日开庭审理。现某甲如欲委托辩护人,下列哪些人员不得接受委托:
货物采购成本分析方法包括()等。
大气环境现状评价,在评价区内监测点布置按以( )为主兼顾( )的原则。
深入实施科教兴国战略和人才强国战略应努力做到()。
公积金个人住房贷款的利率同自营性个人住房贷款利率相同。()
精神分裂症多起源于()
一般资料:求助者,女性,46岁,本科文化程度,教师。案例介绍:求助者是某中学高三毕业班的班主任,感到工作压力大,近期血压高、失眠。心理咨询师与求助者协商决定采用生物反馈训练,训练方案及程序是:咨询师先向求助者介绍生物反馈的原理、方法、特点和功效,采用肌电
材料一:2006年12月26日,方便面中国分会在北京召开一届八次峰会,研究棕榈油和面粉涨价引起的企业成本增加问题。会议商定高价面(当时价格每包1.5元以上),中价面(当时价格每包1元以上)和低价面(当时价格每包1元以下)涨价的时间和实施步骤。从2007年7
最新回复
(
0
)