首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The Brain Most Active Dering Sleep For many years, people believed that the brain, like the body, rested during sleep. After
The Brain Most Active Dering Sleep For many years, people believed that the brain, like the body, rested during sleep. After
admin
2013-05-04
54
问题
The Brain Most Active Dering Sleep
For many years, people believed that the brain, like the body, rested during sleep. After all, we are rendered unconscious by sleep. Perhaps, it was thought, the brain just needs to stop thinking for a few hours every day. Wrong. During sleep, our brain—the organ that directs us to sleep—is itself extraordinarily active. And much of that activity helps the brain to learn, to remember and to make connections.
It wasn’t so long ago that the regretful joke in research circles was that everyone knew sleep had something to do with memory except for the people who study sleep and the people who study memory. Then, in 1994, Israeli researchers reported that the average performance for a group of people on a memory test improved when the test was repeated after a break of many hours during which some subjects slept and others did not. In 2000, a Harvard team demonstrated that this improvement occurred only during sleep.
There are several different types of memory—including declarative (fact-based information) , episodic (events from your life) and procedural (how to do something)—and researchers have designed ways to test each of them. In almost every case, whether the test involves remembering pairs of words, tapping numbered keys in a certain order or figuring out the rules in a weather-prediction game, "sleeping on it" after first learning the task improves performance. It’s as if our brains squeeze in some extra practice time while we’re asleep.
This isn’t to say that we can’t form memories when we’re awake. If someone tells you his name, you don’t need to fall asleep to remember it. But sleep will make it more likely that you do. Sleep-deprivation experiments have shown that a tired brain has a difficult time capturing memories of all sorts. Interestingly, sleep deprivation is more likely to cause us to forget information associated with positive emotion than information linked to negative emotion. This could explain, at least in part, why sleep deprivation can trigger depression in some people: memories stained with negative emotions are more likely than positive ones to "stick" in the sleep-deprived brain.
Sleep also seems to be the time when the brain’s two memory systems—the hippocampus and the neocortex— "talk" with one other. Experiences that become memories are laid down first in the hippocampus, eliminating whatever is underneath. If a memory is to be retained, it must be shipped from the hippocampus to a place where it will endure the neocortex, the wrinkled outer layer of the brain where higher thinking takes place. Unlike the hippocampus, the neocortex is a master at weaving the old with the new. And partly because it keeps incoming information at bay, sleep is the best time for the "undistracted" hippocampus to shuttle memories to the neocortex, and for the neocortex to link them to related memories.
How will sleep deprivation affect our memory according to the passage?
选项
A、It triggers depression in sleep-deprived people.
B、It has the same effect on good and had memory.
C、It will only allow had memories to stay in our brain.
D、It will make it difficult for our brain to remember things.
答案
D
解析
事实细节题。由题于中的sleep deprivation定位到第四段。本段第四句指出:睡眠缺乏试验证明,疲劳的大脑难于捕捉任何类型的记忆,由此推断睡眠缺乏会导致记忆困难。故[D]与之相符。第六旬中提到睡眠缺乏会使一些人产生抑郁情绪,但并没有说是所有人,故[A]与原文不符,排除;第五句说:有趣的是,与和负面情绪相关的记忆相比,睡眠缺乏更有可能使人忘记与正面情绪相关的记忆,因此排除[B];但这并不意味着只有“坏记忆”会留在我们大脑中,只是几率更大,故也排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YCd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
GregFocker,playedbyBenStiller,representsagenerationofAmericankids(1)_____inthe1980sonthephilosophythatanyac
GregFocker,playedbyBenStiller,representsagenerationofAmericankids(1)_____inthe1980sonthephilosophythatanyac
Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunknowntothescholarsoftheclassical.In(1)_____worldduringthe
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimportantone.Anestimated90percentofallillnessmayb
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimportantone.Anestimated90percentofallillnessmayb
Oncetheexclusivedomainofexecutiveswithexpenseaccounts,mobilephonesaresettobecomeoneofthecentraltechnologieso
Thefactisthattheenergycrisis,whichhassuddenlybeenofficiallyannounced,hasbeenwithusforalongtimenow,andwill
Thefactisthattheenergycrisis,whichhassuddenlybeenofficiallyannounced,hasbeenwithusforalongtimenow,andwill
Accordingtothenewschoolofscientists,technologyisanoverlookedforceinexpandingthehorizonsofscientificknowledge.
Theinitialfundofgeneralscientificknowledgeisaninvaluableasset(财产),buttheyoungresearchworkershouldhavenoillusi
随机试题
流行性腮腺炎的传播途径是( )。
A.镇肝潜阳,清热开窍B.清热活血开窍C.清心开窍,泄热存阴D.通腑泄热E.豁痰开窍
A.安全权B.知情权C.自主选择权D.公平交易权根据《中华人民共和国消费者权益保护法》药品零售企业出售阿胶时未按消费者的要求提供产地信息,侵犯了消费者的
下列各项中,( )属于民事责任的形式。
伊斯兰教的最高经典是()。
关于多媒体课件的利用,以下选项中错误的是()
甲与乙有仇,某日甲唆使其狼狗扑咬乙,乙警告甲无效,便拿石块击伤甲。乙的行为属于()。
“气候难民”指的是生存因气候变暖等特殊气候因素而受到威胁的人们,这是一个逐渐扩大的族群。某基金会发表的一份报告称,在未来40年,全球约5到6亿人都面临着沦为的危险。下列描述中被迫迁移的人们,不属于“气候难民”的是
A、Aminimum15%raise.B、Aminimum20%raise.C、Amaximum15%raise.D、Amaximum20%raise.A数字题。问题是女士的加薪目标。谈话中男士说:“…sotherei
Thetypicalpre-industrialfamilynotonlyhadagoodmanychildren,butnumerousotherdependentsaswell—grandparents,uncle
最新回复
(
0
)