首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a "new" feature. The BBC English Dictionary contains b
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a "new" feature. The BBC English Dictionary contains b
admin
2010-03-26
44
问题
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a "new" feature. The BBC English Dictionary contains background information on 1,000 people and places prominent in the news since 1988; the Oxford Advanced Learner’s Dictionary: Encyclopedic (百科全书的) Edition is the OALD plus encyclopedic entries; the Longman Dictionary of English Language and Culture is the LDOCE plus cultural information.
The key fact is that all three dictionaries can be seen to have a distinctly "cultural" as well as language learning content. That being said, the way in which they approach the cultural element is not identical, making direct comparisons between the three difficult.
While there is some common ground between the encyclopedic/cultural entries for the Oxford and Longman dictionaries, there is a clear difference. Oxford lays claim to being encyclopedic on content whereas Longman distinctly concentrates on the language and culture of the English-speaking world. The Oxford dictionary can therefore stand more vigorous scrutiny (审视) for cultural bias than the Longman publication because the latter does not hesitate about viewing the rest of the world from the cultural perspectives of the English-speaking world. The cultural objectives of the BBC dictionary are in turn more distinct still. Based on an analysis of over 70 million words recorded from the BBC World Service and National Public Radio of Washington over a period of four years, their 1,000 brief encyclopedic entries are based on people and places that have featured (占显著地位) in the news recently. The intended user they have in mind is a regular listener to the World Service who will have a reasonable standard of English and a developed skill in listening comprehension.
In reality, though, the BBC dictionary will be purchased by a far wider range of language learners, as will the other two dictionaries. We will be faced with a situation where many of the users of these dictionaries will at the very least have distinct socio -- cultural perspectives and may have world views which are totally opposed and even hostile to those of the West. Advanced learners form this kind of background will not only evaluate a dictionary on how user-friendly it is but will also have definite views about the scope and appropriateness of the various socio-cultural entries.
It is implied in the last paragraph that, in approaching socio-cultural content in a dictionary, special thought should be given to ______.
选项
A、the language levels of its users
B、the number of its prospective purchasers
C、the different tastes of its users
D、the various cultural backgrounds of its users
答案
D
解析
事实归纳题。文章最后一段说,为了使词典具有社会文化内容,应对下列哪项进行特别的考虑。文章最后一段是这样说的:这些词典的许多使用者都有着明显的社会文化背景,世界观可能和西方人完全不同甚至对立。具有这种文化背景的程度较高的学习者不仅要评价—部词典对其使用者的友好态度,而且还会对词典中人量不同的有关社会文化背景的条目的范围和其恰当程度持有明确的观点。这段话隐含着D项的意思:在词典中加入社会文化的内容时,应特别考虑到词典使用者的不同文化背景。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YDk7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
MostAmericansusedtoworkforthemselvesratherthanforothers.Apersonwhoispoorinexpressingthoughtscanneverbeas
ThepassageismainlyaboutthepovertyofthewholeAfricawhichisinslowdevelopment.Accordingtobusinessleaders,Africa
TheUnitedStatescallsforsomecountriestoresearchthebionicssince1960.TheU.S.RubberCompanyismakingtestsofusing
A、Glassesforpeoplewhocouldn’tseeanything.B、Glassesforpeoplewhocouldn’tread.C、Glassesforpeoplewhocouldn’tseewe
WildfiresInjustseconds,asparkoreventhesun’sheatalonesetsoffanextremelylargefire.Thewildfirequicklysprea
Thispassagemainlydiscusseshowepidemicsspreadandhowtopreventinadvance.Allepidemicdiseasesspreadthroughpeople’s
A、BillprefersmusictoEnglishlessons.B、Billwantstobeamusicianinthefuture.C、BillshowsmoreinterestinEnglishlear
A、Theboy’smotherhashadanaccident.B、Theboy’smotherdoesn’tknowofhiscondition.C、Theboy’smotherisinseriouscondi
A、Readingcomprehension.B、Abilitytoanalyze.C、Englishproficiency.D、Writing.C根据文中的内容,可知答案是C。
A、Theybothliveincommunities.B、Theybothhavesoldierstodefendtheirsocieties.C、Theybothshowgreatcapacityforlearni
随机试题
建立良好的师生关系,要把教师的()作用和学生的主体能动性结合起来。
同时具有酶活性的受体是
“您回到家要注意休息,按时服药并在规定的时间来复查。您慢走”,属于
桂林西瓜霜的功能为()
城市总体规划纲要不必涉及的内容有()。
按照住房城乡建设部、财政部《关于印发《(建筑安装工程费用项目组成)的通知》(建标[2013]44号)的规定,下列属于建筑安装工程费中规费的有()。
根据社会保险法律制度的规定,失业人员在领取失业保险金期间,参加职工基本医疗保险,享受基本医疗保险待遇;失业人员应当缴纳的基本医疗保险费由()支付。
代理人知道被委托代理的事项违法,仍然进行代理活动的,或者被代理人知道代理人的代理行为违法,仍然不表示反对的话,则()。
TheabilitytomovetofindnewworkhaslongbeenacornerstoneoftheAmericanDream.Thereisgrowingconcernthatbeingst
【B1】【B7】
最新回复
(
0
)