首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
PLUS loans are approved for some parents who cannot afford to repay them, several college financial aid officers and financially
PLUS loans are approved for some parents who cannot afford to repay them, several college financial aid officers and financially
admin
2014-04-20
57
问题
PLUS loans are approved for some parents who cannot afford to repay them, several college financial aid officers and financially strapped parents say. They hold the view that many financially strapped and unsophisticated parents may be taking PLUS loans to help their children out now, not realizing that how much trouble awaits them if they start missing payments.
The Department of Education says it is simply awarding PLUS loans according to the rules set by Congress: Federal law "provides no authority for the Department to deny an applicant a PLUS loan based on their perceived ability to repay the loan," a department spokesman explained via E-mail. Instead, parents can borrow as long as they don’t have what the law calls " adverse credit. " That low standard only cuts off parents with serious credit problems such as a bankruptcy, lien or foreclosure in the last five years, or a bill currently more than 90 days overdue.
Because no one knows how many parents are taking college loans they can’t afford, there is debate over how big—or small—the problem might be.
Nancy Lynn Hoover, director of financial aid at Denison University, thinks very few parents are getting in over their heads. She said many college aid officers may have noticed a difference in approval standards this year because on July 1, the federal government took over handling of all federal college loan applications. Before that, private banks, many of which had tougher lending standards for PLUS loans, were paid by the government to process most federal college loan applications. " I personally have mentored over 100 schools’ switch to the federal loan management system," Hoover says. " If it were a situation of much magnitude, I believe I would hear it. "
But even a few loans to parents who can’t afford them at each of the more than 4,000 colleges in the U. S. would mean financial crises for thousands of families. Last fiscal year, about 737,000 parent PLUS loans were approved, out of an estimated 1.1 million applications. If a similar number apply this coming year, and the government continues its current policy, it will likely approve 825,000 parent PLUS loans.
Sarah Bauder, assistant vice president of enrollment services and financial aid at the University of Maryland, said the PLUS approval rate for parents of her students has jumped from about 80 percent to 97 percent since the switch to the federal direct lending program. She says she knows at least a few of the parents who have been approved are jobless or teetering on the edge of bankruptcy. " Look at the housing market scenario. Five to seven years down the road, we’re going to be in the same situation for parent loans," Bauder warns.
By citing Sarah Bauder’s point of view, the author intends to______.
选项
A、analyze the consequences of taking loans
B、discuss the possible development of PLUS Loans
C、exemplify people’s anxiety about PLUS Loans
D、contrast the approval rates in the recent two years
答案
C
解析
篇章题。本题考查考生对议论文谋篇结构的理解。从结构上看,自第四段开始,作者对追加贷款的放贷问题进行正反两方面观点的论述,第四段为支持方观点,而第五段和第六段为反对方观点,其中第五段采用引用数据的方法,而第六段则引述代表性的观点,其目的都是作为例证,支持反方的观点,故[C]项表述正确。追加贷款的政策改变,标准放宽时间尚短,原文只是提到各方对此的观望和看法,事情还没有结果,也谈不到进行分析,故排除[A]项。[D]项混淆了写作的内容和目的,文中虽然对获准率进行了对比,但是写作目的并不在此,故[D]项也排除。[B]项较有迷惑性,虽然Bauder在本段最后说了自己对前景的预测,但其暗含意思仍是在表达担忧,而不是在探讨这项贷款未来的发展,故也可排除[B]项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YWO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Musicoften______usofeventsinthepast.
In1998consumerscouldpurchasevirtuallyanythingovertheInternet.Books,compactdiscs,andevenstockswereavailablefrom
Didyoueverhavesomeone’snameonthetipofyourtongueandyetyouwereunabletorecallit?【1】thishappensagain,dono【2】t
Everylivingthinghasaninnerbiologicalclockthatcontrolsbehavior.Theclockworksallthetime;evenwhentherearenoou
TheAmericaneconomicsystemisorganizedaroundabasicallyprivate-enterprise,market-orientedeconomyinwhichconsumerslarg
Ifsustainablecompetitiveadvantagedependsonworkforceskills,Americanfirmshaveaproblem.Humanresourcemanagementisn
Stopworryingaboutrecession.ThatisthemessagefromAmerica’sR-wordindex.Foreachquarter,we(1)_____howmanystonesin
ProfessorKumarBhatt,founderandheadofWarwickManufacturingGroup(WMG),andRobMeakin,apersonneldirectoratMarconi,h
In1926,whilefilmingTheKingofKings,directorCecilB.DeMillemovedhiscastandcrewtoCatalinaIsland,offthecoastof
In1926,whilefilmingTheKingofKings,directorCecilB.DeMillemovedhiscastandcrewtoCatalinaIsland,offthecoastof
随机试题
A.无机填料B.基质树脂C.阻聚剂D.引发体系E.偶联剂在复合树脂中,能将各组分粘附结合在一起,赋予可塑性、固化特性和强度的是
A.思维被夺取B.思维被洞悉C.思维贫乏D.思维散漫E.思维迟缓病人对医生的问题只能在表面上产生反应,缺乏进一步的联想,该症状为
2004年5月,X省Y市政府征收了该市Z县基本农田以外的耕地600亩,甲房地产开发公司通过公开市场获得了该土地使用权,建一大型住宅区。为弥补自有资金的不足,甲公司向工商银行申请了开发贷款。同时,工商银行为该住宅区的购房者提供八成30年的抵押贷款,并为确保其
我国进口设备到岸价中的货价一般指()
城市是人类聚落的高级形式,在一个国家中,城市往往是其政治、经济、文化的精华所在。但由于各个国家在社会制度、经济结构、领土面积、政治传统、地理环境、民族分布、历史发展、人口数量等诸多方面的差异,城市的特征也不尽相同。由于(),造成了中国城市与欧洲城
离心式锅炉给水泵是锅炉给水专业用泵,其特点有()。
一天张某路过皖北影屋,发现一个月前他和妻子在该馆拍摄的结婚照悬挂在影屋的橱窗内,该影屋侵犯了()。
设矩阵,且方程组Ax=β无解。求方程组ATAx=ATβ的通解。
A、tellthemanagerinadvance.B、signthemanager’snoticeboard.C、saywhatkindofeventtheyareplanning.A
Insomecountriespreschooleducationinnurseryschoolsorkindergartens______thestgrade.
最新回复
(
0
)