首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Give the Senate some credit: in shaping the current immigration-reform bill, it has come up with one idea that almost everybody
Give the Senate some credit: in shaping the current immigration-reform bill, it has come up with one idea that almost everybody
admin
2019-09-30
77
问题
Give the Senate some credit: in shaping the current immigration-reform bill, it has come up with one idea that almost everybody hates. That’s the plan to create a new class of "guest workers"—immigrants who would be allowed to work in the U.S. for three two-year stretches, at most, provided that they return home for a year after each visit. Conservatives dislike the plan because they believe that the guest workers won’t return home after their visas expire. Liberals dislike it because they believe the program will depress American wages and trap guest workers in a state of serfdom. The only vocal supporters of the provision are businesses that rely heavily on immigrant labor, and they’re presumably just looking out for themselves.
With the broader concerns about the effects of illegal immigration, the hostility to the new plan is understandable. It’s also misguided. However imperfect, the guest-worker program is better than any politically viable alternative. Opponents of immigration sometimes imply that adding workers to a workforce automatically brings wages down. But immigrants tend to work in different industries than native workers, and have different skills, and so they often end up complementing native workers, rather than competing with them. That can make native workers more productive and therefore better off.
According to a recent study by the economists Gianmarco Ottaviano and Giovanni Peri, between 1990 and 2004 immigration actually boosted the wages of most American workers; its only negative effect was a small one, on the wages of workers without a high-school diploma. And if by increasing the number of legal guest workers we reduced the number of undocumented workers, the economy would benefit even more.
Guest workers are also, paradoxically, less likely than illegal immigrants to become permanent residents. The U.S. already has a number of smaller—and less well-designed—temporary-worker programs, and there’s no evidence that workers in those plans routinely overstay their visas. One remarkable study found that after border enforcement was stepped up in 1993 the chances of an illegal immigrant returning to his homeland to stay fell by a third.
In fact, whatever benefits the guest-worker program brought to the U.S. economy or to particular businesses, the biggest winners would be the workers themselves. Congress, of course, is under no obligation to care about foreign workers. But the program’s costs to American workers are negligible, the gains for the guest workers are enormous, and the U.S. economy will benefit. This is that rare option which is both sensible and politically possible.
What is the author’s attitude towards guest workers plan?
选项
A、Negligible.
B、Obscure.
C、Indifferent.
D、Favorable.
答案
D
解析
观点态度题。全文第一句话就体现了作者对参议院临时客工计划的肯定,而通读全文会发现作者试图纠正人们对于该计划和临时客工这一群体的误解,最后一句话更是将该计划誉为“既明智、政治上又可行的难得之选”,因此D项符合作者态度
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Yee4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Thesentence"Aftereachrainshower,anotherInternetmillionairesprangup"(Paragraph1)means______.Whatisspecialabout
Thesentence"Aftereachrainshower,anotherInternetmillionairesprangup"(Paragraph1)means______.Whatcanbeinferred
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
Readthefollowingtextandanswerquestionsbyfindinginformationfromtherightcolumnthatcorrespondstoeachofthemarked
Priortothe20thcentury,manylanguageswithsmallnumbersofspeakerssurvivedforcenturies.Theincreasinglyinterconnected
ArecentcaseinAustraliashowshoweasilyfearcanfrustrateaninformant’sgoodintentions.InDecember,awomanwroteanonym
随机试题
整群抽样的优点()
心理健康表现为个人具有生命的活力、积极的内心体验和良好的()
下列无菌操作规则中,哪些是正确的
Kevim试验阳性残气量增加,一秒钟用力呼气率(FEV1%.)降低
甲状腺滤泡状腺癌转移方式是
在工程项目风险管理程序中,在风险分析和评价之前的环节是( )。
总会计师不是一种专业技术职务,而是会计机构的负责人或会计主管人员。()
爵士乐和摇滚乐都起源于美国。()
【2016河南许昌】根据过度学习的研究,如果读6遍后能完整背诵一首古诗,要达到最佳记忆效果,还应再背诵()。
分布式数据库系统不具有的特点是________。
最新回复
(
0
)