首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)When I was 10 years old one of my father’s customers had caught a big catfish on a weekend trip to the Colorado River. It wei
(1)When I was 10 years old one of my father’s customers had caught a big catfish on a weekend trip to the Colorado River. It wei
admin
2017-06-21
45
问题
(1)When I was 10 years old one of my father’s customers had caught a big catfish on a weekend trip to the Colorado River. It weighed 86 pounds, a swollen, gasping, grotesque netherworld creature pulled writhing and fighting up into the bright, hot, dusty world above.
(2)The man had brought the fish, wrapped in wet burlap, all the way out to my father’s service station in the back of his car. We were to have a big barbecue that weekend, and I was given the job of keeping the fish watered and alive until the time came to kill and cook it.
(3)All day long that Friday — in late August, school had not yet started — I knelt beside the gasping fish and kept it hosed down with a trickle of cool water, giving the fish life one silver gasp at a time, keeping its gills and its slick gray skin wet: the steady trickling of that hose, and nothing else, helping it stay alive. We had no tub large enough to hold the fish, and so I squatted beside it in the dust, resting on my heels, and studied it as I moved the silver stream of water up and down its back.
(4)The fish, in turn, studied me with its eyes, which had a gold lining to their perimeter, like pyrite. The fish panted and watched me while the heat built all around us, rising steadily through the day from the fields, giving birth in the summer-blue sky to towering white clouds. I grew dizzy in the heat, and from the strange combination of the unblinking monotony and utter fascination of my task, until the trickling from my hose seemed to be inflating those clouds — I seemed to be watering those clouds as one would water a garden. Do you ever think that those days were different — that we had more time for such thoughts, that time had not yet been corrupted? I am speaking less of childhood than of the general nature of the world we are living in. If you are the age I am now — mid-50s — then maybe you know what I mean.
(5)The water pooled and spread across the gravel parking lot before running in wandering rivulets out into the field beyond, where bright butterflies swarmed and fluttered, dabbing at the mud I was making.
(6)Throughout the afternoon, some of the adults who were showing up wandered over to examine the monstrosity. Among them was an older boy, Jack, a 15-year-old who had been kicked out of school the year before for fighting. Jack waited until no adults were around and then came by and said that he wanted the fish, that it was his father’s — that his father had been the one who had caught it — and that he would give me five dollars if I would let him have it
(7)"No," I said, "my father told me to take care of it."
(8)Jack had me figured straightaway for a Goody Two-Shoes. "They’re just going to kill it," he said. "It’s mine. Give it to me and I’ll let it go. I swear I will," he said "Give it to me or I’ll beat you up."
(9)As if intuiting or otherwise discerning trouble — though trouble followed Jack, and realizing that did not require much foresight — my father appeared from around the corner, and asked us how everything was going. Jack, scowling but saying nothing, tipped his cap at the fish but not at my father or me, and walked away.
(10)"What did he want?" my father asked
(11)"Nothing," I said. "He was just looking at the fish." I knew that if I told on Jack and he got in trouble, I would get beaten.
(12)"Did he say it was his fish?" my father asked. "Was he trying to claim it?"
(13)"I think he said his father caught it"
(14)"His father owes us $67," my father said "He gave me the fish instead. Don’t let Jack take that fish back."
(15)"I won’t," I said.
(16)I can’t remember if I’ve mentioned that, while not poor, we were right at the edge of poor.
(17)The dusty orange sky faded to the cool purple-blue of dusk. Stars appeared and fireflies emerged from the grass. I watched them, and listened to the drum and groan of the bullfrogs in the stock tank in the field below, and to the bellowing of the cattle. I kept watering the fish, and the fish kept watching me, with its gasps coming harder. From time to time I saw Jack loitering, but he didn’t come back over to where I was.
(18)Later in the evening, before dark, but only barely, a woman I thought was probably Jack’s mother — I had seen her talking to him — came walking over and crouched beside me. She was dressed as if for a party of far greater celebration than ours, with sequins on her dress, and flat leather sandals. Her toenails were painted bright red, but her pale feet were speckled with dust as if she had been walking a long time. I could smell the whiskey on her breath, and on her clothes, I thought, and I hoped she would not try to engage me in conversation, though such was not to be my fortune.
(19)"This’s a big fish," she said
(20)"Yes, ma’am," I said, quietly. I dreaded that she was going to ask for the fish back.
(21)"My boy and my old man caught that fish," she said "You’ll see. Gonna have their pictures in the newspaper." She paused and stared at the fish as if in labored communication with it "That fish is worth a lot of money, you know?" she said.
(22)I didn’t say anything. Her diction and odor were such that I would not take my first sip of alcohol until I was 22.
"Jack had me figured straightaway for a Goody Two-Shoes."(Paragraph Eight)means that
选项
A、I was not the boy as Jack supposed to be.
B、I was much stingier than Jack thought.
C、I was viewed as virtuous and righteous.
D、I was irritating and foolish in Jack’s eyes.
答案
D
解析
句意理解题。根据前文可知,Jack提出给作者5美元,但却遭到作者拒绝,结合前文提到Jack由于打架而被退学可推测作者的举动激怒了他,此处应表示作者在Jack眼里的不良印象,由此可首先排除C;GoodyTwo-Shoes是一个俚语,用来形容伪善的“好人”,具有负面意义,A不能概括此义,可排除;原文作者并未与Jack讨价还价,不能说明作者吝啬,也排除B;D表明了作者在Jack眼里既气人又愚蠢,符合文意逻辑,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YtsK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thereisnolink,whatsoever,betweentheproducersandusersofmanpowerwiththeresultthatinstitutionsoflearning,essent
"Artdoesnotsolveproblems,butmakesusawareoftheirexistence,"sculptorMagdalenaAbakanowiczhassaid.Artseducation,
Thenatureofworkischanging.Recenttechnologicaladvances,ashiftfrommanufacturingtoservice-basedorganizations,incr
Providence,RhodeIsland,isabusymanufacturingcityandseaport,aswellthestatecapital.
ItisundeniablethatEnglishisbeginningtobecomeagloballanguageinmostpartsoftheworldbyandlarge.Itisspokenfre
PASSAGEFOURCanyouusethreeadjectivestosummarizethecharacteristicsoftheauthor’sfather?
InterculturalLearningManyteachersmaywonder"WhatamIactuallydoing?"sometimes.Itdoesn’tseemenoughtoteachgramm
InterculturalLearningManyteachersmaywonder"WhatamIactuallydoing?"sometimes.Itdoesn’tseemenoughtoteachgramm
A、Theirpaycheck.B、Theirbenefits.C、Thework-lifebalance.D、Theadvancementprospect.C在谈及优化自己的选择时,女士提到人们可以考虑工作与生活更好的平衡、更灵活的工
A、Theyareaggressive.B、Theyareunderstandable.C、Theyareintolerable.D、Theyarepathetic.B访谈的最后,Neff谈到了堵车时司机的感受,并提到即使在较为畅顺
随机试题
某企业组织20名专家组成小组,根据专家的知识、经验,对企业的人力资源需求进行多轮的直觉判断与预测,这种人力资源需求预测的方法是()。
某“优化资本结构”试点城市内的国有工业企业因经营管理不善,无力偿还到期债务,于5月20日由债权人以书面方式向债务人所在地法院提出破产申请,法院于5月26日同意立案,并于6月2日通知债务人和发布公告。因整顿和解协议无效并于9月20日宣告该企业破产。10月10
Itisnotpoliteto______aspeakerwhenheismakingaspeech.
患者,男,65岁。晨起发现口角歪斜,面部麻木,味觉及涎液分泌正常,查体:双侧额纹对称,右侧鼻唇沟变浅,露齿口角偏左,面部痛觉正常,根据症状及体征,该患者的诊断可能是
A.肉类食品B.鱼类食品C.发酵食品D.盐腌食物E.绿色蔬菜含亚硝酸盐最多的食物
由一个或者数个合伙人执行合伙事务的,执行事务合伙人应当定期向其他合伙人报告事务执行情况以及合伙企业的经营和财务状况,其执行合伙事务所产生的收益归()。
旅行社需对旅游业务作出委托的,应()
Eventhebest-intentionedpoliciescanfailpreytotheoddityofhumanbehavior,asanewstudyofcredit-cardrepaymentfinds.
A、Takeherbalmedicine.B、Seeanotherdoctor.C、Drinkchickensoup.D、Stayinbed.A细节题。四个选项都是关于养病措施的动词短语。对话中女士建议男士尝试她母亲的中药茶,因此选
A、Hethoughtitwasgood.B、Hewasbored.C、Hefounditconfusing.D、Hefoundthefiguresweredear.B
最新回复
(
0
)