首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The nuclear age in which the human race is living, and may soon be dying, began for the general public with the dropping of an a
The nuclear age in which the human race is living, and may soon be dying, began for the general public with the dropping of an a
admin
2008-10-11
71
问题
The nuclear age in which the human race is living, and may soon be dying, began for the general public with the dropping of an atom bomb on Hiroshima on 6 August 1945. But for nuclear scientists and for certain American authorities, it had been known for some time that such a weapon was possible. Work towards making it had been begun by the United States, Canada and Britain very soon after the beginning of the Second World War. The existence of possibly explosive forces in the nuclei of atoms had been known ever since the structure of atoms was discovered by Rutherford.
An atom consists of a tiny core called the "nucleus" with attendant electrons circling round it. The hydrogen atom, which is the simplest and lightest, has only one electron. Heavier atoms have more and more as they go up the scale. The first discovery that had to do with what goes on in nuclei was radioactivity, which is caused by particles being shot out of the nucleus. It was known that a great deal of energy is locked up in the nucleus, but, until just before the outbreak of the Second World War, there was no way of releasing this energy in any large quantity. A revolutionary discovery was that, in certain circumstances, mass can be transformed into energy in accordance with Einstein’s formula which states that the energy generated is equal to the mass lost multiplied by the square of the velocity of light.
The A-bomb, however, used a different process, depending upon radioactivity. In this process, called "fission", a heavier atom splits into two lighter atoms. In general, in radioactive substances this fission proceeds at a constant rate which is slow where substances occurring in nature are concerned. But there is one form of uranium called "U235" which, when it is pure, sets up a chain reaction which spreads like fire, though with enormously greater rapidity. It is this substance which was used in making the atom bomb.
The political background of the atomic scientists’ work was the determination to defeat the Nazis. It was held--I think rightly--that a Nazi victory would be an appalling disaster. It was also held, in Western countries, that German scientists must be well advanced towards making an A-bomb, and that if they succeeded before the West did they would probably win the war. When the war was over, it was discovered, to the complete astonishment of both American and British scientists, that the Germans were nowhere near success, and as everybody knows, the Germans were defeated before any nuclear weapons had been made. But I do not think that nuclear scientists of the West can be blamed for thinking the work urgent and necessary. Even Einstein favored it.
When, however, the German war was finished, the great majority of those scientists who had collaborated towards making the A-bomb considered that it should not be used against the Japanese, who were already on the verge of defeat and, in any case, did not constitute such a menace to the world as Hitler. Many of them made urgent representations to the American Government advocating that, instead of using the bomb as a weapon of war, they should after a public announcement, explode it in a desert, and that future control of nuclear energy should be placed in the hands of an international authority. Seven of the most eminent of nuclear scientists drew up what is known as "The Franck Report" which they presented to the Secretary of War in June 1945. This is a very admirable and far-seeing document, and if it had won the assent of the politicians, none of our subsequent terrors would have arisen.
It is implied that the nuclear scientists ______.
选项
A、might not have agreed to develop the bomb if there had been no Nazi threat
B、would have developed the bomb even without the Nazi threat
C、would have made the bomb, under peace-time conditions, but only for the use of an international authority
D、developed the bomb because Einstein thought it urgent and necessary.
答案
A
解析
短文暗示,如果没有纳粹的威胁,核科学家们就有可能不同意研制原子弹。答案的依据是第四段第一句。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YxIO777K
0
考博英语
相关试题推荐
•Lookatthenotesbelow.•Someinformationismissing.•Youwillhearamanbargainingforabetterprice.•Foreachquestio
•Lookatthenotesbelow.•Someinformationismissing.•Youwillhearawomantalkingaboutcompanyresults.•Foreachques
Youwillhearaconversationthroughaphone.Foreachquestion(23-30),markoneletter(A,BorC)forthecorrectanswer.After
●ReadthisletterfromSmith.DearDavisIreceivedamessagethismorningsayingthatourmeetingonFriday12Aprilhadb
WehaveachainofsupermarketsalloverBritain.Ourcompanyisinvolvedinmajorengineeringprojects.
Readthearticlebelowaboutstaffsurveys.ChoosethecorrectwordtofilleachgapfromA,BorContheoppositepage.Fo
近年以至今后数年,对中国经济体制改革影响最大的事情,莫过于加入世界贸易组织。特别是近两年的各项改革,几乎无一不是在适应世贸组织的要求,且改革的步伐明显加快,改革也开始越来越深入到计划经济的最核心领域。因而,可以说,中国经济体制在经过了20多年的渐进改革之后
When,intheageofautomation,mansearchesforaworkertodothetedious,unpleasantjobsthatareimpossibletomechanize,h
ThehistoryofWesternmusicproerlybeginswiththemusicoftheChristianChurch.ButallthroughtheMiddleAgesandevento-
近年以至今后数年,对中国经济体制改革影响最大的事情,莫过于加入世界贸易组织。特别是近两年的各项改革,几乎无一不是在适应世贸组织的要求,且改革的步伐明显加快,改革也开始越来越深人到计划经济的最核心领域。因而,可以说,中国经济体制在经过了20多年的渐进改革之后
随机试题
一氧化碳中毒现场急救首先采取
26岁妇女,停经9周,阴道不规则流血2周。检查见阴道右侧壁上1/3段有一直径为1.5cm紫蓝色结节,子宫如孕4个月大。B超检查见宫腔内充满弥漫分布的光点和小囊样无回声区图像。X线胸片检查未发现异常。此患者根据我国国内分期方法,应分为几期
烧伤后糖代谢的特点是
A.风邪头痛B.风寒湿痹C.风疹、湿疹D.风邪初中经络证E.风中经络,口眼歪斜
长期使用泼尼松的不良反应是()。
以下关于消防水泵房的叙述哪条有错?
每一个网页都有一个独立的地址,称为统一资源定位器,英文缩写为_______。
《属玉堂传奇》的作者是明代戏曲理论家、戏曲作家()。
【B1】【B7】
Theownershipofpetsbringsavarietyofbenefitsthattheuninitiatedwouldneverbelieve.Foreverytaleofshreddedcushion,
最新回复
(
0
)