首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The ethical (伦理的)behavior in industrialized countries has been put under pressure. During the last year in Norway we have seen c
The ethical (伦理的)behavior in industrialized countries has been put under pressure. During the last year in Norway we have seen c
admin
2010-09-25
54
问题
The ethical (伦理的)behavior in industrialized countries has been put under pressure. During the last year in Norway we have seen cases where large food companies pay distributors to keep away competitors and suppliers paying personal benefits to managers of shops to get own products better promoted and positioned in the shops. The areas where the ethics does not manage to set fair limits, the lawmakers get under pressure to give new laws to cope with the unfair behavior.
The examples mentioned have been given good coverage in the media. However, another area with quite another dimension is continuously running without large reports in the media. In this area one individual is killed unnecessarily nearly every third day all the year round in Norway. The coverage may be a picture in the local newspaper. Is this due to unethical behavior or may be due to the lack of action by the real responsible body that this killing is going on and on, year after year? Are the killings on our roads just accidents we have to accept due to the drivers own actions?
What could be done if the responsible body in reality wanted to improve the safety on Norwegian roads? Maybe the possible actions as follows are helpful.
A large-scale professional campaign is needed for traffic safety on the roads. The campaign would have to be performed by highly professional promotive companies through all normal canals as papers, radio, TV, etc. Also, we will establish a campaign person "Rusken". "Rusken" has all the bad attitudes related to road safety. No one should want to be a "Rusken". The children or wife/husband in the car should not want to have a "Rusken" driver. The safe smooth driving should be the aim for everybody on the road.
An annual competition could be introduced and connected with an "Oscar" prize for the car model having least injured. Parallel to this a negative "Oscar" could be given to the car model having relatively the highest number of injuries during the last year. Clear criteria for best and worst have to be established in advance. The injury statistics related to car models could be made open available on Internet.
In addition to car models, the media, the journalist and the promotive agency having given the best attitude towards safe driving during the last year should get their "Oscar" as well. The worst in relation to road safety could get a negative "Oscar".
If a real counterattack on the dangerous attitudes and behavior in the traffic is not done, the main responsibility for this is lying within the Parliament and the Department of Transport. The media may help to put the agenda on the table. The media, however, is partly paid by the advertisements from the car industry. This illustrates the general ethical problem between money and other values in the society.
According to the measures to improve the safety of traffic, we can know ______.
选项
A、competition criteria must be made to match the injury statistics
B、person who gets the award of "Oscar" is the model for other drivers
C、the campaign must be spread to everyone all over the country
D、one journalist will get the "Oscar" this year if he gives the best opinion
答案
C
解析
推断题。“就道路交通安全问题,我们应该举行大型的专业的活动。这个活动必须由高度专业的能够起推进作用的公司通过各种正常的渠道举办,比如利用报纸、广播,电视等等。”由此可以判断如此声势浩大的活动宣传目的就是要全国上下都知道,因此答案为C。文章第五段倒数第二句“如何确定最好的和最差的人,应该提前就给出清晰的标准。”因此排除A;“Oscar”分为正面的和反面的,此处以偏概全,因此排除B;文章第六段“除了车模之外,媒体、记者和组织单位在去年一年内关于安全驾驶给出了最好意见的也应该获得‘Oscar’。”排除D是因为去
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZIz7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Imaginethis:youaresittinginyourcarwhilewatchingamovie,youcanchoosetositinwhateverawaythatmakesyoufeelco
A、Hopkins.B、Wilfred.C、Ralf.D、Thewoman.A因为当Hopkins进来时那位女士已经在与Wilfred和Ralf谈话了。这说明Hopkins是最晚进来的。
RichNorth,HungrySouthAfewyearsago,therichworld’sworryabouteconomicinteractionwithdevelopingcountrieswasth
A、Sellpens.B、Repairpens.C、Developpens.D、Makingpens.A原文提到Parker的sideline,这个单词是“兼职”的含义,他的兼职是钢笔公司的agent(代理),因此可知他兼职卖钢笔。文
Thetaskofbeingacceptedandenrolledinauniversityorcollegebeginsearlyforsomestudents.Long【C1】______theygraduate
A、He’llmissthemeetingthatafternoon.B、He’llhaveanappointmentwiththehost.C、Hewon’tmissthemeeting.D、Heisveryha
A、Buyaticket.B、Leaveatonce.C、Getreadyimmediately.D、Callataxi.B细节题。女士催男士尽快上路,因为新机场很远。男士认为不用担心,如果立即出发一定赶的上。由此知道要及时赶到机
Insomewaystheemploymentinterviewislikeapersuasivespeechbecausetheapplicant(interviewee)seekstopersuadetheempl
A、Themanisanexceptionalstudentandwillwritetheexamfortheclass.B、Circumstanceswillnotpermitthestudenttotaket
随机试题
取样定理表达式是什么?
利用数显装置法来控制移距尺寸,能获得高的齿距尺寸精度,且不受()精度的影响。
大量使用音读汉字和训读汉字的方法表达自己语言的少数民族文字有
上肢动脉和静脉造影的常规体位是
工人李某休假回村,一日主动携带邻居6岁小孩进入村旁林深路险、豺狼出没的山林中狩猎玩。走人森林约5公里的时候,两人失散。李某继续独自狩猎,之后既不寻找小孩,也没返村告知小孩家人,便径直回县城工作单位,4日后,林中发现被野兽咬伤致死的小孩尸体。李某的行为属于(
桥面防水层体系的施工,严禁在()时进行。
我国《未成年人保护法》规定:“任何组织或者个人不得披露未成年人的个人隐私。”这说明学生具有()的权利。
给定资料1.女生小张是某高中学生,一次考试,班里有几个同学让小张递答案,小张没递。放学后,那几个同学就把小张堵在路上,拳打脚踢。“她选择了忍气吞声,虽然后来没再被欺负,但明显变得不爱说话了。”小张的同学小王说。小红是某小学五年级的学生。最近
海水因为各种原因会呈现多种多样的颜色。下列著名海域中,其颜色主要是由海水中水藻死亡引起的是:
有一家大型洗涤用品公司,生产的香皂十分畅销。但是一次意外的“空壳事件”让公司面临危机。事情是这样的,一位顾客在商场购买了这家公司生产的香皂后,回家打开一看,却发现里面什么也没有,只是一个空壳。顾客以高价卖空香皂盒为由,把这家公司告上了法庭。公司总
最新回复
(
0
)