首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then. It wasn’t easy getting hired. I had to fight my wa
Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then. It wasn’t easy getting hired. I had to fight my wa
admin
2008-08-04
71
问题
Fifteen years ago, I entered the Boston Globe, which was a temple to me then. It wasn’t easy getting hired. I had to fight my way into a dime-a-word job. But once you were there, I found, you were in.
Globe jobs were for life—guaranteed until retirement. For 15 years I had prospered there—moving from an ordinary reporter to foreign correspondent and finally to senior editor. I would have a lifetime of security if I stuck with it.
Instead, I had made a decision to leave.
I entered my boss’s office. Would he rage? I wondered. He had a famous temper. "Matt, we have to have a talk," I began awkwardly. "I came to the Globe when I was twenty-four. Now I’m forty. There’s a lot I want to do in life. I’m resigning."
"To another paper?" he asked. I reached into my coat pocket, but didn’t say anything, not trusting myself just then.
I handed him a letter that explained everything. It said that I was leaving to start a new media company. That the Globe had taught me in a thousand ways. That we were at a rare turning point in history. I wanted to be directly engaged in the change.
"I’m glad for you," he said, quite out of my expectation. "I just came from a board of directors meeting and it was seventy-five percent discouraging news. Some of that we can deal with. But much of it we can’t," he went on. "I wish you all the luck in the world," he concluded. "And if it doesn’t work out, remember, your star is always high here."
Then I went out of his office, walking through the newsroom for more good-byes. Everybody was saying congratulations. Everybody—even though I’d be risking all on an unfamiliar venture: all the financial security I had carefully built up.
Later, I had a final talk with Bill Taylor, chairman and publisher of the Boston Globe. He had turned the Globe into a billion-dollar property.
"I’m resigning, Bill," I said. He listened while I gave him the story. He wasn’t looking angr or dismayed either.
After a pause, he said, "Golly, I wish I were in your shoes."
The writer wanted to resign because______.
选项
A、he had serious trouble with his boss
B、he got underpaid at his job for the Globe
C、he wanted to be engaged in the new media industry
D、he had found a better paid job in a publishing house
答案
C
解析
答案就是第七段第二句“I was leaving to start a new media company.”对照四个选项。故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZNCd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
$200细节题。根据“Itcosts200dollarsalthoughyoumaywellwanttospendmore…”可知正确答案。
Althoughmanygovernmentstrytoconvincetheirrespectivesubjectsthatatomicenergyisanacceptablealternative【21】______
Althoughmanygovernmentstrytoconvincetheirrespectivesubjectsthatatomicenergyisanacceptablealternative【21】______
Althoughmanygovernmentstrytoconvincetheirrespectivesubjectsthatatomicenergyisanacceptablealternative【21】______
Althoughmanygovernmentstrytoconvincetheirrespectivesubjectsthatatomicenergyisanacceptablealternative【21】______
Althoughmanygovernmentstrytoconvincetheirrespectivesubjectsthatatomicenergyisanacceptablealternative【21】______
Fifteenyearsago,IenteredtheBostonGlobe,whichwasatempletomethen.Itwasn’teasygettinghired.Butonceyouwereth
Fifteenyearsago,IenteredTheBostonGlobe,whichwasatempletomethen.Itwasn’teasygettinghired.Ihadtofightmywa
Ifapersonfindsgettingupearlyaproblem,mostprobably______.WhichofthefollowingstatementsisNOTtrue?
随机试题
普通清算组的职权包括()
关于肝血管瘤的描述,不正确的是
下面哪项不是股骨颈骨折的典型畸形表现
A.微脉B.弱脉C.缓脉D.细脉E.虚脉某男,70岁,患消渴病多年,饮食减少,神疲乏力,四肢倦怠;舌淡,苔白,脉来三部举按皆无力,隐隐蠕动指下,此脉象是
患者,男性,50岁,无吸烟史和肺部疾病史,全麻下行肠道手术。术后麻醉未清醒,呼吸时出现鼾声,此时首先应该采取的措施是
患者女,28岁,停经40天后。腹痛伴阴道血10天,量少。今起腹痛加重而就诊,尿妊娠试验(+)。妇检:宫颈举痛(+),少量出血,子宫正常大小,附件区触及边界不清之肿物,压痛(+),考虑可能的疾病是
绿色设计应体现的理念是()。
国家发改委2015年4月公布了四个领域专项债券发行的指引,规定四个领域专项债券的发行不受发债企业数量指标的限制,以下不属于四个领域的是()。Ⅰ.棚户区改造工程Ⅱ.战略性新兴产业Ⅲ.养老产业Ⅳ.城市地下综合管廊建设
某建筑工程公司正在研究购买甲与乙两种吊装设备何者有利的问题。甲设备价格为700万元,寿命期为4年;乙设备的价格为1400万元,寿命期为8年。两种设备的动力费、人工费、故障率、修理费、速度和效率等都是相同的,假设资本的利率为10%。已知:(A/P,10%,
香港是坐落于中国南端的一个弹丸小岛,150多年前,还被形容为“荒芜之地”(barrenrock)。优越的战略位置、通讯条件(communications)和商业文化,促进了香港经济和社会迅速发展。如今,香港已发展成为一个国际金融商贸中心,并与近200个国
最新回复
(
0
)