首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) I’m a 50-something male, the father of two mostly grown girls. I’m happy to say that both my parents are still kicking. I’m
(1) I’m a 50-something male, the father of two mostly grown girls. I’m happy to say that both my parents are still kicking. I’m
admin
2022-10-30
54
问题
(1) I’m a 50-something male, the father of two mostly grown girls. I’m happy to say that both my parents are still kicking. I’m on good terms with my brothers and sisters most of the time. I am blessed with good friends and other relations, and tend to get on well with my co-workers. I am fortunate in so many ways, but feel like I consistently disappoint everyone I know.
(2) I cannot, for the life of me, give a genuine compliment. It simply doesn’t come naturally. When I try, and I do, in order to maintain all the aforementioned relationships, it feels forced, more a matter of obligation than a gift that might put wind in the sails of someone I truly care for. I feel strongly that giving should spring from joy, or at least from a heartfelt desire to see the recipient enlivened by it. When I have nothing to offer in response to a job well done, or I can’t cite the intrinsic value of those I love, everyone loses. I feel like I’ve warped the emotional and social development of my children, alienated any number of perfectly wonderful lovers, and generally kept the world at arm’s length.
(3) I can recall certain compliments given to me through the years. Some of them made all the differences, whether in attaining some goal or simply affording me an elevated sense of self and my rightful place in the world. The value of timely acknowledgment is obvious.
(4) After years of psychotherapy and the obsessive self-examination endemic to my generation, I believe I know where this stinginess of spirit comes from. Six kids in total, at a very tender age, there were five younger, cuter kids standing between me and the object of our affection. Mama was driven to distraction, to put it mildly, by the demands placed on her, but it was the 1950s and she set a selfless and hardy example. I had complete sympathy for her difficult situation, even at the time. The fact remains, however, that, as a young child, I needed more than I got. I thirsted for my mother’s attention. I needed to know that she valued me as more than her helper, her strong little man. I clearly recall, at the ripe old age of 7, coming to the conclusion that I would never get it. "That’s OK, " I reckoned, "I can get by without it", "it" being her love.
(5) You can imagine the sibling rivalry in all its permutations. Eventually I took haven in the written word to get away from it. But even before I learned to read, I had realized that giving any sign of approval or encouragement to my brothers and sisters could only serve to increase the gulf between me and my mom. Does that make sense? I can rationalize otherwise, of course, and now we’re all "one big happy family", but the damage is done. I want to be gracious and giving, but when I even think to reach into that purse, however, it’s pretty much empty. (本文选自 The Economist)
The author’s experiences during childhood indicate all of the following EXCEPT that________.
选项
A、the author is the first child of the family
B、his family led a very hard life
C、his mother gave less attention to him
D、his mother treated him as more than an assistant
答案
D
解析
推断题。由原文第四段第五、六句可以看出,作者认为当时自己作为一个孩子得到的远远不够,他渴望得到母亲的关心,在第七句中进一步指出他需要知道母亲不仅仅把他当作一个帮手和她坚强的小小男子汉,他需要得到母亲的爱,但从后文可以看出,他并未得到,所以反过来说,在母亲眼里,作者仅仅是一个维持生计的帮手,故选D,同时也排除C。由本段第二句可以看出,作者是家里最年长的孩子,故排除A;根据该段第三句提到的母亲肩上的担子很重可知,作者家里生活艰难,所以也排除B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZNkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Noiseconstitutesarealandpresentdangertopeople’shealth.Dayandnight,athome,atwork,andatplay,noisecanproduce
HewasoneofNewcastle’smost_______medicalmen,aworldauthorityonheartdiseases.
Thereisa______differenceinmeaningbetweenthewordssurroundingsandenvironment.
Afterworkingforthefilmfortenyears,hefinally______therankofdeputydirector.
Ifsomethinghappenstothebrain’sdevelopmentduringpregnancy,itismorelikely______affectedinamale.
A.apparentB.increasingC.influencedD.desirableE.speededupF.intoG.wideningH.mediumI.institutionalJ.gathere
A.apparentB.increasingC.influencedD.desirableE.speededupF.intoG.wideningH.mediumI.institutionalJ.gathere
HarvardPresident’sAddress:aDifferentLife1.Students’wonder■What【T1】______wouldbelike【T1】______2.
PASSAGEFOURWhowillbenefitmostfromtheestate-taxrepealinpractice?
PASSAGETHREEWhatcancontributetonewinformationaboutthehistoryoftheuniverse?
随机试题
Sofarthereisnoproof()peoplefromotherplanetsdoexist.
Thesentenceneeds______.
可引起腓总神经损伤的骨折是( )。
患者,女,20岁。月经血多、皮肤紫癜3个月。Hb100g/L,WBC5.5×109/L,血小板25×109/L,骨髓有核细胞增生活跃,粒、红两系比例及分布正常,巨核细胞75个,其中颗粒型0.70,裸核0.30,未见产板型巨核细胞。该患者最可能的诊断是
甲向乙购买一台二手电脑,并签订买卖合同,合同约定甲确定电脑能用后立即付款给乙。乙依约将电脑送到甲处后,甲发现电脑根本不能用,于是拒绝收电脑,并拒绝付款。后甲从丙处购得一台电脑。为此甲、乙发生纠纷。就此,关于甲的权利下列哪些选项是正确的?
为保证预埋件与主体结构连接的可靠性,连接部位的主体结构混凝土强度等级不应低于()。轻质填充墙不应作幕墙的支承结构。
有一宗“七通一平”待开发建筑用地,面积为1000平方米,使用期限为50年,容积率为5,拟开发建设写字楼,建设期为2年,建筑费用为3500元/平方米,专业费用为建筑费用的10%,建筑费用和专业费用在整个建设期内均匀投入,写字楼建成后拟对外出租,租金水平预
实验法的优点包括()。
(97年)已知f(x)=在x=0处连续,则a=______.
A、Historicaldifferencebetweensexeshaspartiallyvanished.B、SAT,EXPLORE,andACTaresubstitutesforTIP.C、Onlygiftedmal
最新回复
(
0
)