首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It’s often said that the mark of a civilised society is how it treats its most vulnerable citizens in times of austerity. And in
It’s often said that the mark of a civilised society is how it treats its most vulnerable citizens in times of austerity. And in
admin
2020-01-09
72
问题
It’s often said that the mark of a civilised society is how it treats its most vulnerable citizens in times of austerity. And in the past week, Britain has proved itself quite not so.
Last Thursday a United Nations inquiry into disability rights in the UK ruled that the government is failing in its duties in everything from education, work and housing to health, transport and social security. Presented with overwhelming evidence of a range of regressive policies and multibillion-pound cuts to disability services, it described the treatment of disabled people in this country as a " human catastrophe".
Less than 24 hours later, Luke Davey lost his appeal against his local council cutting his care package almost in half. Luke is quadriplegic, has cerebral palsy and is registered blind. But in this climate of cuts to disability services, after 23 years of 24/7 support, his care hours have been suddenly gutted. Without enough funding for full-time personal assistants, his mother, Jasmine, is forced to fill in the gaps; sitting in the bungalow to ensure he’s not alone, and lifting her 14-stone son into a hoist. Jasmine, it’s worth noting, is 75 and has cancer.
Bit by bit, the abuse of disabled people in Britain is being normalised
. This isn’t simply the result of newspapers and politicians dehumanising the " scrounging" disabled. It’s that the hardship being witnessed is now so common, so widespread, it’s as if it’s not worth comprehension.
Resisting this becomes almost an act of defiance: to say that it’s not normal for a self-proclaimed global leader of disability rights to have to be shamed publicly by the United Nations over its treatment of disabled citizens; that it’s not economically necessary for one of the wealthiest nations on Earth to cut benefits and social care so deeply that disabled people are housebound, hungry, or suicidal.
When the "most vulnerable citizens" line is used by well-meaning voices, there’s a secret second sentence that’s rarely uttered: disabled people, truth be told, do not need to be vulnerable. Contrary to the myth sold by years of austerity, to be afraid, desperate or isolated is not a normal state of affairs for people with disabilities. Vulnerability comes when politicians choose to pull the support disabled people need in order to live dignified, fulfilling, independent lives—knowing full well the misery it will cause.
The UN described the treatment of disabled people in the UK as a " human catastrophe" because______.
选项
A、the disabled people are being discriminated in every aspect from education, work to housing and so forth
B、Luke Davey lost his appeal against the government for the simple reason that the local court favored the government
C、the government dramatically cut its financial support for the disabled people in the years of austerity
D、the disabled people are unable to live and work independently
答案
C
解析
细节题。由关键词human catastrophe定位到第二段最后一句:“压倒性的证据表明.英国采取了一系列倒退政策,并且在残疾人服务上削减数十亿英镑的支出,联合国表示在这个国家的残疾人的待遇是‘人类灾难’。”本题问的是原因,Presented with…这一分词结构充当了原因状语,由此可知,联合国之所以表示在这个国家的残疾人的待遇是“人类灾难”,是因为[C]“在紧缩时期,政府大幅削减了对残疾人的财政支持”。[A]“残疾人受到教育、工作、住房等各个方面的歧视”,文中是说政府在教育、工作、住房等各个方面工作做的不到位.没有提到残疾人在这些方面受到歧视;[B]“当地法院偏袒政府,卢克-戴维输掉了他反对政府的上诉”答非所问;[D]“残疾人不能独立生活和工作”,文中没有提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZOe4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessintheordinarysense,forthatisabornqua
Animportantfactorofleadershipisattraction.Thisdoesnotmeanattractivenessintheordinarysense,forthatisabornqua
Theprofessor’slecturewasso______thatsomeofthestudentsfellasleepduringtheclass.
ThemajordifferencebetweennarrativesalesandsuggestivesalesisthatMindycomparessalespeopletowinestewardsinthat_
Accordingtothepassage,thefactthatyoungpeopleseemtobelosinginterestinscience______.Thebesttitleforthepassa
Youwouldbe______arisktoletyourchildgotoschoolbyhimself.
Williamshadnotbeenthereduringthe_____momentswhenthekidnappinghadtakenplace.
WomenhavebeendrivingyellowcabsinNewYorksincethe1940s,but99%ofdriversaremale.Evenamongdriversofcarsbooked
It’softensaidthatthemarkofacivilisedsocietyishowittreatsitsmostvulnerablecitizensintimesofausterity.Andin
随机试题
A.痛风B.真性红细胞增多C.多发性骨髓瘤D.肾功能损害E.肝硬化以上可由尿酸生成增多引起的疾病是
常用于偏酸性溶液的抗氧剂是()。
个人商用房贷款执行()。
请以“知与行”为主题发表一个演讲。
①“国家战略”一词,最早出自美国②最近几年,由于国家领导人以及社会各界的倡导,全民阅读问题已经引起广泛的重视③中国学术界对“国家战略”一词尚无统一定义④我国先后提出过知识产权国家战略、能源问题国家战略等,但遗憾的是一直没有把全民阅读作为国家战略⑤其
设f(χ)=求,I=∫0χtf(χ-t)dt。
ARM公司把ARM11之后的基于ARMCodex-【47】内核和ARMCodex-【48】内核的系列处理器称为嵌入式Codex处理器。
ItiswellknownthatThomasEdison______theelectriclamp.
Asteachersweshouldconcernourselveswithwhatissaid,notwhatwethink______
A、20minutes.B、13minutes.C、15minutes.D、30minutes.C数字题。对话中女士说她的表慢了20分钟,男士说他总是把他的表拨快15分钟,女士觉得这是个好办法,于是决定将她的表拨快30分钟。因此答案为C。
最新回复
(
0
)