首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It sells very well in Japan. B、It is supported by the government. C、It is questioned by the old generation. D、It causes misund
A、It sells very well in Japan. B、It is supported by the government. C、It is questioned by the old generation. D、It causes misund
admin
2013-03-09
64
问题
There is one foreign product the Japanese are buying faster than others and its popularity has caused an uneasy feeling among many Japanese.
That product is foreign words. Gairaigo -- words that come from outside -- have been pan of the Japanese language for centuries. Mostly borrowed from English and Chinese, these terms are often changed into forms no longer understood by native speakers.
But in the last few years the trickle of foreign words has become a flood, and people fear the increasing use of foreign words is making it hard for the Japanese to understand each other and could lead to many people forgetting the good qualities of traditional Japanese.
"The popularity of foreign words is part of the Japanese interest in anything new," says university lecturer and writer Takashi Saito. "By using a foreign word you can make a subject seem new, which makes it easier for the media to pick up."
"Experts often study abroad and use English terms when they speak with people in their own fields. Those terms are then included in government white papers," said Muturo Kai, president of the National Language Research Institute. "Foreign words find their way easily into announcements made to axe general public, when they should really be explained in Japanese."
Against the flow of new words, many Japanese are turning back to the study of their own language. Saito’s Japanese to Be Read Aloud is one of many language books that are now flying off booksellers’ shelves.
"We were expecting to sell the books to young people, " said the writer, "but it turns out they are more popular with the older generation, who seem uneasy about the future of Japanese."
选项
A、It sells very well in Japan.
B、It is supported by the government.
C、It is questioned by the old generation.
D、It causes misunderstanding among the readers.
答案
A
解析
根据短文中提到的Saito’s Japanese to Be Read Aloud is one of many language books that are now fiying off booksellers’ shelves。可知,Japanese to Be Read Aloud这本书在日本很畅销,故A项为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZlI7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Childrenarelosingtheabilitytoplayproperlybecausetheyarebeinggiventoomanytoysandgames,accordingtoanewresear
Peopledonotanalyzeeveryproblemtheymeet.Sometimestheytrytoremembera【B1】______fromthelasttimetheyhadasimilarp
A、Doctors’health.B、Healthexperts.C、Healthyfood.D、Physicalexercises.D综合理解题。女士提到如今我们越来越多地听到人们说锻炼,但甚至专家们都不确定哪种锻炼是最好的,现在有些医生
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledAPackageTouroraSelf-guidedTour7Youshouldwrite
Thefireextinguisherusesachemical______ratherthanwater.
Theyoungdoctorrunsa______himself.Itisnearthenewly-builtrailwaystation.
Gotapenhandy?Tobestestimateyourstart-upcosts,you’llneedtomakealistandthemoredetailedthebetter.Asmartway
CampwithValuableTherapyforKidswithSpecialNeedsMatthewHoffmanwillspendmuchofhissummerdoinghandwritingexerc
Newresearchsuggeststhatregularlyplayinganinstrumentchangestheshapeandpowerofthebrainandmaybeusedintherapyt
Chinahasoutlinedanewapproachtoforeigninvestment,withplannerssayingtheywillnowfocuslessonattractinglargeamoun
随机试题
()是教师最神圣的权利。
下列属于丹霞地貌的著名旅游景点是()
[*]
设甲乙丙丁四国就流经四国的多国河流的航行事项于2007年缔结条约,规定缔约国船舶可以在四国境内的该河流中通航。2012年,甲国新当选的政府宣布:因乙国政府未能按照条约的规定按时维修其境内航道标志,所以甲国不再受上述条约的拘束,外国船舶进入甲国境内的该多国河
石灰稳定土基层施工技术要求包括()。
对于浮动利率债券的发行人来说,如果利率的走势上升,则发行成本会增大,这时他可以()。
假设ABC公司的股票现在的市价为60元。有1股以该股票为标的资产的看涨期权,执行价格为62元,到期时间是6个月。6个月以后股价有两种可能:上升33.33%,或者下降25%。无风险利率为每年4%,则利用复制原理确定期权价值时,要求确定下列指标:(1
某所大学的学生在学校超市购买东西后,在收银处将手指在一指纹识别机器上放一下即付账,原来学校将学生的指纹和他的银行账户关联在一起实现了手指付款。这其中主要体现了()。
“是就是,不是就不是;除此之外,都是鬼话。”这种观点属于()。
某个体户赵某在前景仓库寄存彩电一批100台,价值共计100万元。双方商定:仓库自1999年1月15日至2月15日期间保管,赵某分三批取走;2月15日赵某取走最后一批彩电时,支付保管费2000元。2月15日,赵某前来取最后一批彩电时,双方对保管费的多少发生争
最新回复
(
0
)