首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
As a young bond trader, Buttonwood was given two pieces of advice, trading rules of thumb, if you will: that bad economic news i
As a young bond trader, Buttonwood was given two pieces of advice, trading rules of thumb, if you will: that bad economic news i
admin
2017-11-14
65
问题
As a young bond trader, Buttonwood was given two pieces of advice, trading rules of thumb, if you will: that bad economic news is good news for bond markets and that every utterance dropping from the lips of Paul Volcker, the then chairman of the Federal Reserve, and the man who restored the central bank’s credibility by stomping on runaway inflation, should be respected than Pope’s orders. Today’s traders are, of course, a more sophisticated bunch. But the advice still seems good, apart from two slight drawbacks. The first is that the well-chosen utterances from the present chairman of the Federal Reserve, Alan Greenspan, is of more than passing difficulty. The second is that, of late, good news for the economy has not seemed to upset bond investors all that much. For all the cheer that has crackled down the wires, the yield on ten-year bonds—which you would expect to rise on good economic news—is now, at 4.2% , only two-fifths of a percentage point higher than it was at the start of the year. Pretty much unmoved, in other words.
Yet the news from the economic front has been better by far than anyone could have expected. On Tuesday November 25th, revised numbers showed that America’s economy grew by an annual 8.2% in the third quarter, a full percentage point more than originally thought, driven by the ever-spendthrift American consumer and, for once, corporate investment. Just about every other piece of information coming out from special sources shows the same strength. New houses are still being built at a fair clip. Exports are rising, for all the protectionist crying. Even employment, in what had been mocked as a jobless recovery, increased by 125 000 or thereabouts in September and October. Rising corporate profits, low credit spreads and the biggest-ever rally in the junk-bond market do not, on the face of it, suggest anything other than a deep and long-lasting recovery. Yet Treasury-bond yields have fallen.
If the rosy economic backdrop makes this odd, making it doubly odd is an apparent absence of foreign demand. Foreign buyers of Treasuries, especially Asian central banks, who had been swallowing American government debt like there was no tomorrow, seem to have had second thoughts lately. In September, according to the latest available figures, foreigners bought only $ 5.6 billion of Treasuries, compared with $ 25.1 billion the previous month and an average of $ 38.7 billion in the preceding four months. In an effort to keep a lid on the yen’s rise, the Japanese central bank is still busy buying dollars and parking the money in government debt. Just about everybody else seems to have been selling.
[A] fairly well-chosen
[B] rising rather slowly
[C] setting a limit on yen’s rise
[D] buying American government debt bravely
[E] spending more and more cautiously
[F] carelessly selected
[G] domestic consumers
The utterances from Alan Greenspan are
选项
答案
F
解析
本题的特征词有两个utterances和Alan Greenspan,根据这两个特征词可以将该题的相关信息定位在文章第一段的第四句话:The first is that the well-chosen utterances from the present chairman of the Federal Reserve,Alan Greenspan,is of more than passing difficulty.本句的意思是:首先,要从现任联邦储备委员会主席阿伦.格林斯潘嘴里听到精挑细选的话不是一般的困难。由此可以了解到作者的意思是,格林斯潘所说的话不是经过仔细斟酌的,所以本题的正确答案是F项“未经周到考虑而选择的”。值得注意是A项“精挑细选的”是干扰项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ZqIZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Upuntilafewdecadesago,ourvisionsofthefuturewerelargely—thoughbynomeansuniformly—glowinglypositive.Scienceand
AskjustaboutanyhighschoolseniororjuniorinAmerica—ortheirparents—andthey’lltellyouthatgettingintoaselectivec
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
Childrenmodelthemselveslargelyontheirparents.Theydosomainlythroughidentification.Childrenidentify【C1】______aparen
Childrenmodelthemselveslargelyontheirparents.Theydosomainlythroughidentification.Childrenidentify【C1】______aparen
Collegestudentsaremorestressedoutthaneverbefore—atleastaccordingtothelatestfindingsofalarge,nationalsurveyth
Tomastertheviolintakes10,000hoursofpractice.Putinthattimeand【C1】______willfollow.This,atleast,iswhatmanymus
Tomastertheviolintakes10,000hoursofpractice.Putinthattimeand【C1】______willfollow.This,atleast,iswhatmanymus
Tomastertheviolintakes10,000hoursofpractice.Putinthattimeand【C1】______willfollow.This,atleast,iswhatmanymus
随机试题
下列各项中,不会引起所有者权益总额发生增减变动的有()。
根据《标准施工招标文件》的规定,合同当事人包括()。
下列属于规费的有()。
反映少男少女青春期心理世界的小说属于少年小说中的()。
秦朝建立的中央集权制度极大地影响了中国历史的发展,其中最深远的影响是()。
夏天从冰箱里取出一瓶啤酒,发现啤酒外面“出汗”,对这种现象正确的解释是:
根据下表回答下面问题1993~2003年某国国内生产总值指数说明:本题中指数的计算方法为,当年的数值与上一年数值的比乘以100。举例来说,假设第一年的数值为M,第二年的数值为N,则第二年的指数为100×(N/M)。
根据以下资料,回答问题。表中所列矿砂及其精矿种类中,2017年12月进口金额超过全年月均数值的种类有几个?
AtSXSW,thetechandcultureconferenceinAustin,LondonMayorSadiqKhancriticizedbigtechcompaniesandregulatorsforfai
OnereasonforthesuccessesofAsianimmigrantsintheU.S.isthattheyhavetakengreat______toeducatetheirchildren.
最新回复
(
0
)