首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The simple wooden house sits in an unremarkable old neighborhood in an Osaka suburb, the kind of place people forget still exist
The simple wooden house sits in an unremarkable old neighborhood in an Osaka suburb, the kind of place people forget still exist
admin
2016-03-04
62
问题
The simple wooden house sits in an unremarkable old neighborhood in an Osaka suburb, the kind of place people forget still exists in modern Japan. There are no pachinko parlors or cyber cafes—no shops of any kind, really. It’s an unlikely place to encounter the next version of Japan’s technological evolution. But listen to what happens when a gray-haired septuagenarian named Kazuko Komiyama returns after visiting friends, "Welcome home," a voice chirps. "Isn’t it a nice day?"
The high-pitched greeting belongs to a robot. It’s a simple machine, to be sure. This isn’t a thoughtful robotic character like those found in a Star Wars movie, or like Japan’s own popular creation Astro Boy. But it’s a robot nonetheless: a chocolate-brown wombat that eventually will be able to flutter its eyes when Komiyama, 77, enters the room and giggle when she scratches its fuzzy little head. It tells her what the weather is like. It reminds her when it’s time to take her medicine. It sings sweet songs to her.
For Komiyama, a mechanical companion is a guard against the dreadful loneliness many elderly Japanese must endure. She saw one such tragic story on a TV news show recently. "An old man’s death went unnoticed because he lived alone," she says. "Day after day, his diary read, ’I didn’t meet anybody today. Again. ’I don’t want to end up like that. " So when welfare workers from the Osaka suburb of Ikeda asked for volunteers to test the prototype of Matsushita Electric Industrial Co.’s pet robot, she jumped at the chance. She keeps the robot sitting in her living room. After a month, she’s starting to warm up to the thing, despite one irritating habit. "It speaks with a childish voice," she complains. "That makes me feel like I’m treated as an old person. I would rather have an equal relationship with a robot. "
This is modern Japan, a Gizmo Nation where even grandmothers make friends with their gadgets. For half a century, the Japanese have made it a cultural mission to turn out a succession of cool, elegant and increasingly human machines. And what machines they have become: robotic geishas; headgear that projects computer screens in midair in front of wearers’ eyes; toilets that measure a person’s weight, body fat and urine sugar levels. The country that gave the world transistor radios, the Walkman and hand-held videogames is now positioned to turn its love of gadgetry into a profitable national enterprise once again.
The phrase "warm up to " in the third paragraph can be most likely replaced by______.
选项
A、become warmer and warmer
B、prepare for a game with the robot
C、start to like or be friendly with
D、approach to or come up to
答案
C
解析
本题为词语含义类问题,需要拥有一定量的词汇与短语,从而找出本题的正确答案。另外,也可以根据文章的上下文进行推断。由文章第三段我们可以推断出本题的正确答案为C,开始喜欢并与之交朋友。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aJPO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Beingagoodparentishardernowthanithaseverbeenbefore.Inpressurisedmodernlives,demandstobeafulfilledindividua
AdamSmithwasthefounderofeconomicsasadistinctfieldofstudy.Hewroteonlyonebookonthesubject—TheWealthofNati
AdamSmithwasthefounderofeconomicsasadistinctfieldofstudy.Hewroteonlyonebookonthesubject—TheWealthofNati
Mr.Jones,Iamreallypleased______you.AndIhopewewillbeabletoseeeachotherinnotlongtime.
OurculturehascausedmostAmericanstoassumenotonlythatourlanguageisuniversalbutthatthegesturesweuseareunderst
Man:Fridayisapublicholiday.ShallwespendourweekendinKunming?WecouldleaveonThursdaynight.Woman:I’drathergoo
Youaretowriteinnolessthan120wordsaboutthetitle"Health,WealthandHappiness".Youshouldbaseyourcompositionon
Japan’soldimperialarmyneverwentintothefieldwithoutagroupof"comfortwomen"forthetroops.Manymaleofficeworkers
Ininformationage,wemust______theprogressofthetimes.
Howcanasinglepostagestampbeworth$16800?Anymistakeintheprintingofastampraisesitsvaluetostampcollectors.A
随机试题
人民法院审理行政案件,对行政行为的合法性和合理性进行审查。()
从事报纸、期刊、图书总发行业务的发行单位和从事报纸、期刊、图书批发业务的发行单位各自需要经过哪些审批手续?
在管理活动过程中,居于首位的职能是()
下列不属于X线管电参数的是
A.呼吸困难B.肌肉震颤C.腰痛D.呕吐E.腹泻属循环系统疾病问诊内容的是()
下列膨胀珍珠岩制品,哪一种的使用温度最高?
下列有关会计方面的表述中,不正确的是()。
商业汇票到期,如企业无力支付票款,应按应付票据的账面余额,借记“应付票据”,贷记“应付账款”。()
让幼儿直接感知认识对象的方法包括()。
投射式测验的基本假设是什么?
最新回复
(
0
)