首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Though it is mere 1 to 3 percent of the population, the upper class possesses at least 25 percent of the nation’s wealth. This c
Though it is mere 1 to 3 percent of the population, the upper class possesses at least 25 percent of the nation’s wealth. This c
admin
2012-07-17
75
问题
Though it is mere 1 to 3 percent of the population, the upper class possesses at least 25 percent of the nation’s wealth. This class has two segments: upper upper and lower upper. Basically, the upper class is the "old rich"—families that have been wealthy for several generations and aristocracy (贵族) of birth and wealth. Their names are in the Social Register, a listing of acceptable members of high society. A few are known across the nation, such as the Rock-fellers, Roosevelts, and Vanderbilts. Most are not visible to the general public. They live in grand seclusion (深居简出) , drawing their income from the investment of their inherited wealth. In contrast, the lower upper class is the "new rich". Although they may be wealthier than some of the old rich, the new rich have hustled(急于做)to make their money like everybody else beneath their class. Thus their prestige is generally lower than that of the old rich, who have not found it necessary to lift a finger to make their money, and who tend to look down upon the new rich.
However its wealth is acquired, the upper class is very, very rich. They have enough money and leisure time to cultivate an interest in the arts and to collect rare books, paintings, and sculptures. They generally live in exclusive areas, belong to exclusive social clubs, communicate with each other, and marry their own kind—all of which keeps them so distant from the masses that they have been called the out of sight class. More than any other class, they tend to be conscious of being members of a class. They also command an enormous amount of power and influence here and abroad, as they hold many top government positions, run the Council on Foreign Relations, and control multinational corporations. Their actions affect the lives of millions.
The reason why the "old rich" look down upon the "new rich" is that______.
选项
A、the former are wealthier than the latter
B、the latter sweat themselves to make money
C、the "new rich" have no interest in arts
D、the "old rich" are conscious of being members of the upper class
答案
B
解析
本题是一道具体细节题。问旧富看不起新富的原因是什么。利用查阅式阅读法,我们可以在文章第一段最后一句中找到相关信息。这句话指出,旧富不必自己动手去挣钱,不像新富们还要忙于赚钱,这是旧富看不起新富的原因之一。因此,本题的正确答案应是B“后者自己流汗赚钱”。A不对。文章第一段倒数第二句指出,事实上,某些新富比旧富更富裕。C“新富对艺术品不感兴趣”。文章第二段第二句指出,上层社会的人有时间有钱培养自己对艺术品的兴趣。这里所说的上层社会既包括旧富也包括新富。D“旧富的上层社会意识强”。原文第二段第四句指出,上层社会包括旧富有较强的阶级意识,但本文并未将这一意识归作看不起“新富”的原因。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gnXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
IntheUnitedStatesandinmanyothercountriesaroundtheworld,therearefourmainwaysforpeopletobe【C1】______aboutdeve
InatotalofsixstatesinthemiddleofAmerica,15,000assembly-lineworkersare【C1】______Japanesecarstogether.Theseautow
Someeventsandphenomenaofouternature______ordinaryexplanationandordinaryexperience.
Thegreatchariotofsociety,whichforsolonghadrundownthegentleslopeoftradition,nowfounditselfpoweredbyaninter
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
AbudgetapprovedbytheEuropeanParliamentfortheEuropeanEconomicCommunitywasdeclaredadoptedTuesdaydespiteopposition
随机试题
HowtoReduceYourWeight?Youfeelsad;"Iskipmybreakfastandsupper.Iruneverymorningandevening.WhatelsecanI
简述人口因素对社会发展的影响。
对疑有鼻咽癌的人应注意仔细检查的淋巴结是
根据《民法通则》,关于代理的说法,正确的是()。
家美公司是我国某市一家外商独资介业,2011年度发生了以下事项:(1)该公司平时采用英镑记账,期末使用人民币编制财务会计报表。(2)由于公司董事长兼总经理杰克居住在英国,为提高信息披露效率,经公司董事会研究决定,公司对外报送的财务会计报
建筑安装工程定额直接费中的人工费是指( )。
物价稳定这一宏观经济发展目标的衡量指标是()。
甲公司是一家建筑工程公司,其所发生的相关业务资料如下。(1)2x18年1月1日,甲公司与乙公司签订一项总金额为880万元的固定造价合同,该合同不可撤销。甲公司负责工程的施工及全面管理,乙公司按照第三方工程监理公司确认的工程完工量,每年与甲公司结算一次。该
2013年7月16日,在军方的支持下,埃及政府宣布重启国家过渡进程。其后,美国和欧盟表示将重新审视对埃关系,海湾合作委员会成员国则力挺埃及军方,而伊朗和土耳其对埃及过渡政府持反对态度。国际社会产生不同反应的根本原因是()。
Completethesentencesbelow.ChooseNOMORETHANTHREEWORDSfromthepassageforeachanswer.Writeyouranswersinboxes25a
最新回复
(
0
)