首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Turtles have an unfortunate habit of eating plastic objects floating in the sea. These then get trapped in their alimentary cana
Turtles have an unfortunate habit of eating plastic objects floating in the sea. These then get trapped in their alimentary cana
admin
2022-11-16
87
问题
Turtles have an
unfortunate
habit of eating plastic objects floating in the sea. These then get trapped in their alimentary canals, cannot be broken down by the animals’ digestive enzymes and may ultimately kill them. It is widely assumed that this liking for plastics is a matter of mistaken identity. Drifting plastic bags, for instance, look similar to jellyfish, which many types of turtles love to eat. Yet lots of plastic objects that end up inside turtles have no resemblance to jellyfish. Joseph Pfaller of the University of Florida therefore suspects that something more complicated is going on. As he writes in Current Biology, he thinks that the smell of marine micro-organisms which colonize floating plastic objects induces turtles to feed.
The idea that the smell of plastic rubbish might lure animals to their doom first emerged in 2016. Researchers at the University of California, Davis, noticed that certain chemicals, which are released into the air by micro-organism-colonized plastics, are those which many seabirds sniff to track down food. These chemicals mark good places to hunt because they indicate an abundance of the bacteria that lie at the bottom of marine food chains. The researchers also found that birds which pursue their food in this way are five or six times more likely to eat plastic than those which do not.
Since turtles are known to break the surface periodically and sniff the air when navigating towards their feeding areas, Dr. Pfaller theorized that they are following these same chemicals, and are likewise fooled into thinking that floating plastic objects are edible.
To test that idea, he and his colleagues set up an experiment involving loggerhead turtles, a species frequently killed by plastic. They arranged for 15 of the animals, each around five months old, to be exposed, in random order, to four smells delivered through a pipe to the air above an experimental area. Two of the smells proved far more attractive to the animals than the others. When sniffing both the smell of food and that of five-week-old bottles turtles kept their noses out of the water more than three times as long, and took twice as many breaths as they did when what was on offer was the smell of fresh bottle-plastic or clean water vapour. On the face of it, then, the turtles were responding to the smell of old bottles as if it were the smell of food.
Though they have not yet tested whether the chemical is the culprit, Dr. Pfaller and his colleagues think it is the most likely candidate. In an unpolluted ocean, pretty well anything which had this smell would be edible—or, at least, harmless. Unfortunately, five-week-old plastic bottles and their like are not.
The text is mainly about________.
选项
A、the function of chemicals in turtles’ diet
B、the attraction of plastic rubbish to turtles
C、the reasons of turtles’ liking for plastics
D、the theories on eating habits of turtles
答案
C
解析
由题干关键词the text is mainly about可知,本题为主旨要义题,考查对整篇文章主旨大意的理解和概括。文章第一段引出话题,说明了海龟吞食塑料垃圾的后果,并列举了过去和现在的两种海龟喜欢吞食塑料垃圾的可能原因;第二段中,加利福尼亚大学戴维斯分校的研究人员们指出了海鸟喜欢吃塑料垃圾的原因;第三段中,约瑟夫.普法勒博士根据海龟的特性指出海龟吞食塑料垃圾的原因;第四段列举了约瑟夫.普法勒博士为了证明他的理论所做的实验。第五段总结全文,目前还不能确认塑料垃圾中的某些化学物质是导致海龟吞食塑料垃圾的罪魁祸首,但其可能性最大。由此可见,本文主要讨论了海龟喜欢吞食塑料垃圾的原因,C项为正确答案。文章虽然提到了“化学物质”,但“化学物质”只是海龟吞食塑料垃圾原因中的一环,故A项the function of chemicals in turtles’ diet (化学物质在海龟饮食中的作用)应排除;文章一开头就点出了“海龟喜欢吞食塑料垃圾”,这只是本篇文章的切入点,所以B项the attraction of plastic rubbish to turtles(塑料垃圾对海龟的吸引力)很片面,故应排除,文章中虽然提到了海龟喜欢吃塑料,但这只是海龟饮食的一种,而并没有说明海龟其他的饮食习惯,故D项the theories on eating habits of turtles(关于海龟饮食习惯的理论)错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/abMD777K
0
考研英语二
相关试题推荐
[A]Workforyourdream[B]Apennysavedisapennyearned[C]Don’tcompareyourselftoothers[D]Betruetoyou
Skepticsofhighereducationoftencomplainthatuniversitiesoffertoomanyboringdegreeswithlittlevalueintheworkplace.【
Skepticsofhighereducationoftencomplainthatuniversitiesoffertoomanyboringdegreeswithlittlevalueintheworkplace.【
Skepticsofhighereducationoftencomplainthatuniversitiesoffertoomanyboringdegreeswithlittlevalueintheworkplace.【
Skepticsofhighereducationoftencomplainthatuniversitiesoffertoomanyboringdegreeswithlittlevalueintheworkplace.【
Inthepast20yearsalone,threecoronaviruseshavecausedmajordiseaseoutbreaks.FirstcametheoriginalSARSvirusin2002.
TheWorldBank,InternationalTelecommunicationsUnion(ITU),GlobalSystemforMobileTelecommunicationsAssociation(GSMA),an
ManyAmericanshavebeenfeedingababyaspirinonceaday,believingitwouldprotectthemfromaheartattack,astroke,ande
ManyAmericanshavebeenfeedingababyaspirinonceaday,believingitwouldprotectthemfromaheartattack,astroke,ande
[A]Askingforparentalinvolvement[B]Settingupsmallgroups[C]Makingclassroomeventspredictable[D]Extendin
随机试题
2008年5月12日我国四川发生的里氏8.0级地震,牵动了所有中国人的心,举国悲恸,下列关于地震后发生的相关涉外法律关系的表述,正确的是:
下面四个选项中,说法不正确的一项为()。
某项目起初投资为100万元,第1、第2、第3、第4年年末的净现金流分别为40万元、45万元、45万元、45万元。如果折现率为25%,其财务净现值为()万元。
影响OC曲线的主要因素有()。
普通高中演奏模块中培养学生演奏技能的正确方法是()。
在入警训练中,教官强调作为一名人民警察应当遵守的纪律,下列说法错误的是:
以御史台作为中央最高监察机关的朝代有()。
阅读以下说明,回答问题1~3,将答案填入对应的解答栏内。[说明]目前大多数交换机都为可管理的交换机,可以为其配置IP地址、子网掩码、默认网关等参数,使其成为网络中的一台主机,从而可以远程管理和配置交换机。在通过交换机的console
软件生命周期可分为定义阶段,开发阶段和维护阶段。详细设计属于()。
Thereareanumberofformatsforreportingresearch,suchasarticlestoappearinjournals,reportsaddressedtofundingagenc
最新回复
(
0
)