首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Suppose you are driving on a highway with three lanes going in your direction and you come upon a toll plaza with six toll b
(1) Suppose you are driving on a highway with three lanes going in your direction and you come upon a toll plaza with six toll b
admin
2023-02-08
38
问题
(1) Suppose you are driving on a highway with three lanes going in your direction and you come upon a toll plaza with six toll booths. Three toll booths are straight ahead in the three lanes of traffic, and the three other booths are off to the right. Which lane should you choose? There are usually enough people searching for the shortest line so as to make all the lines about the same length.
(2) The term profit in economics has a very precise meaning. Economists, however, often loosely refer to "good deals" or profitable ventures with no risk as profit opportunities. Using the term loosely, a profit opportunity exists at the toll booths if one line is shorter than the others. The general view of economics is that
profit opportunities are rare
. At any one time there are many people searching for such opportunities, and as a consequence few exist.
(3) At major banks in big cities, you can buy foreign currencies. The prices of these currencies are determined in world money markets. With dollars we can buy marks; with these marks we can buy francs; and with these francs we can buy back dollars. Can we make money on this transaction? If this is possible, we say that there are profit opportunities in the market. There are in fact almost never any profit opportunities of this kind in foreign currency markets. There are always individuals looking for such opportunities, and if any opportunity does arise it is quickly eliminated.
(4) If, for example, the mark-franc price is too low with respect to the other prices, there is an immediate rush to buy marks and sell francs, not by ordinary citizens at bank windows, but by a few large currency traders in Tokyo, London, or Zurich who watch prices every minute. Such a rush drives up the mark-franc price to the no-profit-opportunity point. Markets like this, where any profit opportunities are eliminated almost instantaneously are said to be efficient markets.
(5) The common language way of expressing the efficient markets hypothesis is "there’s no such thing as a free lunch". How should one react when a stock broker calls up with a hot tip on the stock market? With skepticism. There are thousands of individuals each day looking for hot tips in the market, and if a particular tip about a stock is valid there will be an immediate rush to buy the stock, which will quickly drive its price up. By the time the tip gets to your broker and then to you, the profit opportunity that arose from the tip (assuming that there was one) is likely to have been eliminated. Similar arguments can be made for bond markets and commodity markets. They are many "expert" in these markets, who take quick advantage of any news that affects prices.
(6) This economist’s view that there are very limited profit opportunities around can, of course, be carried too far. There are clearly times when profit opportunities exist. Someone has to be first to get the news, and some people have quicker insights than others. Nevertheless, news does get disseminated quickly, and there are thousands of people with quick insights. The general view that profit opportunities are rare is close to the mark.
What is the author’s attitude towards the idea that "profit opportunities are rare"?
选项
A、Doubtful.
B、Cautious.
C、Consenting.
D、Ironic.
答案
C
解析
观点题。本文首先在第2段倒数第2句提出经济学的观点“获利机会是少有的”,接着作者举了多个例子说明这一点,并在文末表明自己对此的看法,末段末句中的close to the mark表明作者认同经济学的观点,因此本题答案为选项C。选项A与第5段第3句的skepticism意思相同。但原文表明作者对有利可图的机会抱着半信半疑的态度。该处的skepticism与本题作者的观点无关;其他两个选项没有原文依据。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ahSD777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Fourhundredyearsago,Coffeaarabica,atropicalplantbearinggreenleavesandbright-redberries,wasvirtuallyunknownouts
Americans’prideandfaithoftheireconomicsystem,【C1】________thatitprovidesopportunitiesforallcitizenstohavegoodliv
Americans’prideandfaithoftheireconomicsystem,【C1】________thatitprovidesopportunitiesforallcitizenstohavegoodliv
Americans’prideandfaithoftheireconomicsystem,【C1】________thatitprovidesopportunitiesforallcitizenstohavegoodliv
[A]Payeveryonefairly[B]Raisepart-timers’pay[C]Stopignoringpart-timers[D]Starttolookatyourstaff
ThepagesoftheHarvardBusinessReviewarenotusuallypopulatedbynovelists.ButJosephFinderisjustsuchararity.Recent
"Cool"isawordwithmanymeanings.Itstraditionalmeaningisusedto【C1】________atemperaturethatisfairlycool.Asthewo
Thefourth-gradersatChicago’sMcCormickElementarySchooldon’tknowChineseissupposedtobehardtolearn.Formost,whosp
Thefourth-gradersatChicago’sMcCormickElementarySchooldon’tknowChineseissupposedtobehardtolearn.Formost,whosp
随机试题
A.淋巴道转移B.直接蔓延C.种植性转移D.血道转移E.椎旁静脉系统的转移(2003年第108题)前列腺癌的骨盆转移是
全面质量管理的含义不包括
患者女性,65岁,慢性咳嗽、咳痰20余年,每年持续3个月以上,以冬季为重。近3年出现活动后气急,偶有双下肢水肿。今日晨起突感右上胸针刺样痛,继之出现呼吸困难,大汗,不能平卧,急来诊治。若治疗过程中,患者呼吸困难改善不明显,渐出现神志恍惚,烦躁,血气分析
阅读以下文字,完成以下问题。劳动首先是人和自然都参加的一种过程,在这种过程中,人以自己的活动作为[a],来调节和控制他跟自然之间的物质交换……我们现在谈的是人类所特有的那种劳动。蜘蛛结网,颇似织工纺织;蜜蜂用蜡来造蜂房,使许多人类建筑师都感到惭愧
法国的浪漫主义运动始于18世纪末,受法国启蒙运动的催化,19世纪初开始风行。在文学上,有歌德、席勒、拜伦、雪莱、雨果;在音乐上,有贝多芬;在绘画上,则有席里柯、德拉克洛瓦等。这些伟大的艺术家尽管领域不同、国别各异,但他们在人类的文明史上都有举足轻重的作用。
有如下类定义:classTest{public:Test(){a=0;c=0}//①intf(inta)const{this->a=a;}//②
Whomostlikelyarethelisteners?
Everyyear,2,000Americanlivesaresavedbytheselflessnessofothers.Thesearethebonemarrowdonorswhogivethegiftof
【S1】【S8】
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessaybasedonthepicturebelow.Youshouldstartyouressaywithabrief
最新回复
(
0
)