首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、They are confident in its economic security. B、They think more aggressive measures are needed. C、They are dissatisfied with it
A、They are confident in its economic security. B、They think more aggressive measures are needed. C、They are dissatisfied with it
admin
2017-12-07
62
问题
The European Central Bank released a new round of measures to stimulate the economy, including lowering interest rates more. The financial moves announced Thursday are the latest efforts to lift the economy of the 19 countries that use the euro. [19]The European Central Bank, or ECB, cut all three of its main interest rates. The bank also increased its monthly financial asset-buying program. Officials at the ECB hope banks will lend more money to businesses and consumers to help the region’s economy. The Eurozone economy has had low economic growth for many years. Growth was 0.3 percent in the last three months of last year.
The ECB’s cuts to three main interest rates it controls took effect on March 16. The rate for deposits with the central bank was cut further to negative 0.4 percent. The negative interest rate means that depositors pay the bank instead of receiving interest payments. The unusual measure is meant to encourage banks to lend money rather than keep it with the central bank. The ECB also said it would increase the purchase of bonds from 60 billion euros each month to 80 billion euros. [20]The move puts more money into financial institutions that hold the bonds, putting more money into the Eurozone economy.
The measures are similar to tactics that the U.S. central bank used to boost the American economy during the last world financial crisis. Since then, the U.S. economy has recovered. The unemployment rate now stands at 4.9 percent. [21]However, central bank policymakers are dissatisfied with economic growth. Many workers are still looking for better-paying, full-time jobs rather than the part-time work they accepted. Japan, the world’s third-largest economy, behind the U.S. and China, has been dealing with deflation for many years. Some experts hope the bank will place fees on savings and force companies to sharply increase wages.
In the Eurozone, the jobless rate is down from its peak of 12.1 percent, but was still at 10.3 percent this January. European Central Bank president Mario Draghi said, "The bank’s new measures show that we can still take actions. Rates will stay low, very low, for a long period of time and well past the horizon of our purchases of assets." But he added, "Taking into account the support of our measures to growth and inflation, we don’t anticipate that it will be necessary to reduce rates further."
19. What action did the ECB take recently?
20. Why did the ECB cut its deposit rate to negative 0.4 percent?
21. What is American central bank policymakers’ attitude towards its economy?
选项
A、They are confident in its economic security.
B、They think more aggressive measures are needed.
C、They are dissatisfied with its economic growth.
D、They are afraid of both deflation and inflation.
答案
C
解析
①根据选项中的confident、dissatisfied、afraid等词。预测问题可能与某些人的态度有关。②问题问美国央行的决策者对待经济的态度是什么,演讲者明确的提到他们对经济增长并不满意,故C正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/b7U7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Internationalairlineshaverediscoveredthebusinesstravelers,themanorwomanwhoregularlyjetsfromcountrytocountryas
Internationalairlineshaverediscoveredthebusinesstravelers,themanorwomanwhoregularlyjetsfromcountrytocountryas
Takingchargeofyourselfinvolvesputtingtorestsomeveryprevalentmyths.Atthetopofthelististhenotionthatintellig
TheValueofWritingWell[A]It’sthattimeofyearagain.No,not"theholidayseason".Imean,itisholidaytime,butfor
Whyinanageofadvancedtechnology,shouldsomanypeoplestillclingtoanancientbelief?Inpartitmustbebecauseastrolo
Aresmarterkidssmartenoughtoavoidalcoholanddrugs?Fordecades,scientistshaddocumentedthatthosewithlowerIQandle
Sevenyearsago,whenIwasvisitingGermany,Imetwithanofficialwhoexplainedtomethatthecountryhadaperfectsolution
A、Herpriorschooling.B、Herresidence.C、Herage.D、Herdrivingrecord.B细节题。男士说他们需要建立住所的信息,有电话账单、名字和住址就行,由此可知B项正确。
Widespreadadoptionofplug-inelectricvehiclescoulddramaticallycutgreenhousegaspollutionandreduceU.S.dependenceonf
A、8-18.B、10-11.C、14-24.D、8-10.C选项都是数值范围,听音时注意抓听数字信息。PaulKelley提到,缺乏睡眠是英国社会的普遍问题,但14至24岁这一年龄层的孩子最缺乏睡眠,故选C。A“8—18岁”是PaulKell
随机试题
A.相邻RR周期逐渐延长,继之QRS波群脱落B.P波与QRS波群无关,心房率大于心室率C.P-R周期延长,无QRS脱落D.P-R周期固定,有QRS脱落E.P-R周期逐渐延长,继之QRS波群脱落二度I型房室传导阻滞的心电图表现是
根据药物对胎儿危害,以下属于妊娠药物A级用药的是()。
采用玻璃钢作防腐蚀衬里的化工设备,其表面的预处理方法应为()除锈。
根据民事诉讼法律制度的规定,审判过程中出现下列()情况,人民法院可以按撤诉处理。
某企业为增值税一般纳税人,适用的增值税税率为13%,2018年12月1日,该企业“原材料——甲材料”科目期初结存数量为2000千克,单位成本为15元,未计提存货跌价准备。12月发生有关甲材料收发业务或事项如下:(1)10日,购入甲材料2020
停车场管理系统不包括()。
我国的地方审计机关包括:省、自治区、直辖市、设区的市、自治州、县、自治县、不设区的市、市辖区的人民政府的审计机关。地方审计机关实行()。
分页式存储管理中,地址转换工作是由什么完成的?
户外广告是现代城市景观中不可或缺的部分,反映着城市的繁荣程度,文化特色和品位。企业热切地希望通过户外广告不断提升形象,传播商业信息。各级政府也希望通过它树立城市形象,美化(beautify)城市。户外广告将会有广阔的市场,同时也对其提出了更高的要求。随着现
Bythetime,Eliothadalreadyrisento______intheliterarycircleinhiscountry.
最新回复
(
0
)