首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Britain’s universities are in an awful spin. Top universities were overwhelmed by the 24% of A-level applicants with indistingui
Britain’s universities are in an awful spin. Top universities were overwhelmed by the 24% of A-level applicants with indistingui
admin
2021-02-21
72
问题
Britain’s universities are in an awful spin. Top universities were overwhelmed by the 24% of A-level applicants with indistinguishable straight As; newer ones are beating the byways for bodies.
Curiously, both images of education—the weeping willows of Cambridge and the futuristic architecture of UEL—are cherished by the government. Ministers want to see half of all young people in universities by 2010 (numbers have stalled at 42%), without letting go of the world-class quality of its top institutions.
Many argue that the two goals are incompatible without spending a lot more money. Researchers scrabble for funds, and students complain of large classes and reduced teaching time. To help solve the problem, the government agreed in 2004 to let universities increase tuition fees.
Though low, the fees have introduced a market into higher education. Universities can offer cut-price tuition, although most have stuck close to the & 3,000. Other incentives are more popular. Newcomers to St. Mark & St. John, a higher-education college linked to Exeter University, will receive free laptops.
As universities enter the third week of "clearing", the marketing has become weirder. Bradford University is luring students with the chance of winning an MP3 player in a prize draw. Plymouth University students visited Cornish seaside resorts, tempting young holiday-makers with surfboards and cinema vouchers. These offers suggest that supply has surpassed demand.
Not so the top universities that make up the "Russell group", however. Their ranks include the likes of Imperial College London and Bristol University along with Oxford and Cambridge. Swamped with applicants, only half offer any places through clearing. They have a different problem: they need money to compete for high quality students and academics, both British and foreign, who could be tempted overseas by better heeled American universities or fast improving institutions in developing countries such as India.
Higher fees and excess supply are causing students to look more critically at just what different universities have to offer. And the critical situation could become more acute. The number of 18-year-olds in Britain will drop around 2010 and decline over the following ten years, according to government projections.
Bahram Bekhradnia, the director of the Higher Education Policy Institute, a think tank, says the government hasn’t a hope of getting 50% of young Britons into higher education by 2010. And the decline of home-grown student numbers will have a "differential effect" on universities, he reckons. Those at the bottom end will have to become increasingly "innovative" about whom they admit and some may not survive.
The Cambridge shades evoked by Rupert Brooke were gentle, nostalgic ones. Many vice chancellors today are pursued by far more revengeful monsters of empty campuses, deserted laboratories, failed institutions. Markets, after all, create winners—and losers.
The government agreed to let universities increase tuition fees so as to help _____.
选项
A、ensure the number of students and the quality of the universities
B、relieve university researchers from fund difficulty
C、guarantee small classes and proper teaching time for students
D、improve the educational system without endangering the federal economy
答案
A
解析
事实细节题。根据题干中的let universities increase tuition fees可定位至第三段。该段最后一句表明政府同意大学提高学费是为了help solve the problem,只要能找到the problem的所指,就能找到本题答案。根据本段第一句和上一段的最后一句可以知道the problem指的是“同时实现两个目标:即提高年轻人的人学数量,又保证大学的教学质量”,故A项为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/bQY4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Becauseagricultureissoimportanttoanation’swell-being,governmentshavealwaysbeenconcernedwithit.Forexample,theU
Excitement,fatigue,andanxietycanallbedetectedfromsomeone’sblinks,accordingtopsychologistJohnStern(21)Washington
Amajorreasonforconflictintheanimalworldisterritory.Themaleanimal(21)anarea.Thesizeoftheareaissufficientt
Inthissection,youareaskedtowriteanessaybasedonthefollowingchart.Inyourwriting,youshould1)interpretthe
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
"Universalhistory,thehistoryofwhatmanhasaccomplishedinthisworld,isatbottomtheHistoryoftheGreatMenwhohavew
Accordingtothesituationbelow,writeanessaytomakeyourcomment.Yourcompositionshouldbemorethan150words.中国有世界上最多
WetendtothinkofthedecadesimmediatelyfollowingWorldWarIIasatimeofprosperityandgrowth,withsoldiersreturningh
HeartdiseasehaslongbeenBritain’sbiggestsinglekiller.Despiteoureffortstowardoffitsriskfactorswithmoreexercise
随机试题
在Word[格式]工具栏上的段落对齐方式按钮分别为()。
石油沥青防腐作业线的工艺流程为上管、除锈、除尘、浇涂缠绕、检验和堆放。
蛋白质分子中的疏水键
患者男,37岁。诉右上后牙自发性钝痛1个月,1天前疼痛加重,较剧烈,出现夜间痛,冷热刺激加剧。视诊见2号牙深龋洞,探痛。若牙髓温度测试示剧烈持续的疼痛,最可能的诊断是
某火炮厂发生爆炸事故,造成39人死亡,49人受伤。事故基本情况是:该火炮厂是村办集体企业,由村民陈某任厂长,实行承包经营,实际上是由陈某与村民杨某合伙生产经营。后因经营亏损,陈某向杨某提出不再合伙经营,杨某同意,并提出修改合同,在合同上明确杨某也是承包人。
农村信用社对农户发放贷款利率的最高上限为中国人民银行规定的基准利率的()倍。
奥苏伯尔根据学习进行的方式把学习分为()。
Withtheworld’spopulationestimatedtogrowfromsixtoninebillionby2050,researchers,businessesandgovernmentsarealre
Spanishwomen______just4.1%ofcorporateboards,accordingtoastudybytheEuropeanProfessionalWomen’sNetwork.
Childrenwholivenearamainroadareingreaterdangerofcatchingpneumonia(肺炎)becausepollutionfrompassingtrafficdamag
最新回复
(
0
)