首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Compared with elderly parents and adult children in five other industrialized nations, Americans are twice as likely to have "di
Compared with elderly parents and adult children in five other industrialized nations, Americans are twice as likely to have "di
admin
2012-05-28
64
问题
Compared with elderly parents and adult children in five other industrialized nations, Americans are twice as likely to have "disharmonious" relationships, a new multinational study has found. And we’re correspondingly less likely to have "friendly" relationships marked by strong affection and relatively free of conflict. The study of nearly 2,700 parents over age 65, published recently in The Journal of Marriage and Family, turned up significant national differences. German and Spanish parents described relationships with their adult children as more detached. The English reported the most friendly families. Israelis operated with a high degree of ambivalence, meaning they indicated strong positive and negative emotions. Norwegians placed somewhere in the middle. And Americans took the prize for conflict — defined as a higher incidence of arguing and criticism. "American families can be characterized by greater strain," said Merril Silverstein, a social gerontologist (老年学专家) at the University of Southern California and the study’s lead author.
Let’s not overstate our conflict. Most American parents — 51 percent of the United States sample — still managed to maintain positive connections with their children, and so did a plurality of(多数) those surveyed in other countries. Though the survey didn’t attempt to point reasons for discord, the researchers have some theories. They chose countries with very different social policies and with a variety of cultural values relating to families, and they believe these play a role.
"Though it might be invisible, our choices and our emotions are shaped by the options that are available or not available to us," said Dr. Silverstein. "And that’s influenced by where we live." In countries without strong governmental support for the elderly, for example, "families are compelled to care for each other, and it forces them into situations they might not want to be in." Norwegians, for instance, enjoy virtually lifetime state assistance. They don’t have to be as deeply involved in their parents’ care as, say, Spaniards or Americans. "The idea that families should care for their own is deep-rooted in U.S. ideology," Dr. Silverstein said. But government support is weaker, with more gaps, so we frequently feel we have to face the not-always-harmonious consequences.
Cultural variations also enter the equation. In Spain, a far higher proportion of the elderly participants — 22.5 percent — lived with their children than was the case in the other nations, a situation that might ease feelings of detachment. As for the English, they have strong social supports, but they also have a cultural tendency to inhibit the expression of strong negative emotion. Israelis, on the other hand, let it all hang out.
What is said about the relationships between parents and adult children in different countries?
选项
A、Spanish parents have the closest attachment with their adult children.
B、Israelis take a negative attitude to the parents and children relationships.
C、Americans have most disharmonious parents and children relationships.
D、Norwegian people show the relationships in the friendliest way.
答案
C
解析
根据题干中的parents and adult children和in different countries将本题出处定位到首段。该段首句提到,比起另外五个工业化国家中老年父母与成年子女之间关系,美国人有两倍的可能处于“不和谐”的关系之中;倒数第二句又提到,美国人的冲突最严重,由此可见,美国的父母与子女的关系是最不协调的,故答案为[C]。该段第四句提到,德国和西班牙的父母与成年子女关系较疏远,[A]的信息与之矛盾,故排除;[B]中的take a negative attitude与第六句中的indicated strong positive and negative emotions矛盾,故排除;第五句讲到,英国家庭是最和睦友善的家庭,而不是挪威,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/bgE7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Talktoanyparentofastudentwhotookanadventurousgapyear(ayearbetweenschoolanduniversitywhensomestudentsearnm
A、Theylearnedtosaveasthriftyastheirparents.B、Theyspendmoneyquicklyandimpulsivelytoavoidhigherprices.C、Theypu
Manyprivateinstitutionsofhighereducationaroundthecountryareindanger.Notallwillbesaved,andperhapsnotalldeser
Theremayhavebeenfewthingsthatprotesters,politiciansandactivistsshare,butduringtheG20meeting,theywereunitedby
Itisonlyrightthatthestarsshouldbepaidinthisway.Don’tthetopmeninindustryearn【B1】______salariesfortheservic
Itisonlyrightthatthestarsshouldbepaidinthisway.Don’tthetopmeninindustryearn【B1】______salariesfortheservic
A、TheWaterWorld.B、TheGarden.C、TheWaterfallGarden.D、TheCarterminal.A细节辨认题。对话中男士提到,由于时间有限,所以他建议可以不去theWaterWorld(You
Ifsomeoneaccidentallystepsonyourtoe,ithurts.Butdoesithurtmoreifyouthinkhediditdeliberately?That,inessence
A、EverythingatStateUniversityhaschangedinthepasttenyears.B、Althoughthecampuslooksthesame,somethingshavechang
Researchershaverecentlyfoundaconnectionbetweendiseasesandstressfulsituations.Totestthistheory,psychologistsaret
随机试题
产褥感染是指
A.散聚汤B.苍附导痰丸C.香棱丸D.桂枝茯苓丸E.血府逐瘀汤治疗癥瘕痰湿证,应首选()
男,31岁。持续性头痛6天,自觉后枕部紧箍样疼痛,无恶心、畏声和畏光。查体:T36.5℃,BP120/70mmHg,眼压无异常,张口颞颌关节无弹响,双颞肌和枕肌明显压痛,余神经系统检查无异常。脑MRI无异常。最可能的诊断是
患者,男,35岁。因再生障碍性贫血入院。入院后查血常规显示:Hb50g/L。护士应指导病人
某项目废气经净化装置处理后送50m高排气筒排放,H2S和NH3的排放速率分别为2kg/h和34kg/h,烟气量为100000m3/h,若不考虑化学转换,经预测该污染物对关心点X的H2S最大小时平均浓度预测值为5.0μg/m3。则其对X点的NH3最大小时平均
2010年12月16日,甲公司与乙公司签订了一项租赁协议,将一栋经营管理用写字楼出租给乙公司,租赁期为3年,租赁期开始日为2011年1月1日,年租金为240万元,于每年年初收取。相关资料如下:(1)2010年12月31日,甲公司将该写字楼停止自用,准备出
(),我国正式使用《国际健美规则》,这标志着我国竞技健美操正式与国际接轨。
下列句子,有语病的是()。
这个时代有着两个看似彼此矛盾的趋向:一方面,随着人们受教育水平的提高,以及获得消息渠道的极大多元化,人们能对各种传言做出更清醒的理性判断;但另一方面,信息的爆炸性增长和技术进步也使谣言传播的速度大大加快。人们往往来不及一一分辨各种信息的真假。在中文里“听信
(字处理题)某单位的办公室秘书小马接到领导的指示,要求其提供一份最新的中国互联网络发展状况统计情况。小马从网上下载了一份未经整理的原稿,按下列要求帮助他对该文档进行排版操作:为书稿中用黄色底纹标出的文字“手机上网比例首超传统PC”添加脚注,脚注位于页面
最新回复
(
0
)