首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
There was a time when women were considered smart if they played dumb to get a man, and women who went to college were more inte
There was a time when women were considered smart if they played dumb to get a man, and women who went to college were more inte
admin
2018-08-10
29
问题
There was a time when women were considered smart if they played dumb to get a man, and women who went to college were more interested in getting a "Mrs. Degree" than a bachelor’s. Even today, it’s not unusual for a woman to get whispered and uninvited counsel from her grandmother that an advanced degree could hurt her in the marriage market. Despite the fact that more women than men now attend college, the idea that smart women finish last in love seems to hang on and on.
"There were so many misperceptions out there about education and marriage that I decided to sort out the facts," said economist Betsey Stevenson, an assistant professor at the Wharton School at the University of Pennsylvania So along with Wharton colleague Adam Isen, Stevenson analyzed national marriage data from 1950 to 2008 and found that the marriage penalty women once paid for being well educated has largely disappeared. "Marriage rates in the U.S. for college-educated women have risen enormously since the 1950s," Stevenson said. "In 1950, less than three quarters of white college-educated women went on to marry by age 40 (compared with 90 percent of high-school graduates). But today, 86 percent marry by age 40, compared with 88 percent of high-school graduates."
"In other words, the difference in marriage rates between those with college degrees and those without is very small," said Stephanie Coontz, a family historian at Evergreen State College and author of Marriage: A History. The new analysis also found that while high-school dropouts had the highest marriage rates (93 percent) in the 1950s, today college-educated women are much more likely to marry than those who don’t finish high school (86 percent versus 81 percent).
Of course, expectations have changed dramatically in the last half century. In the 1950s, men didn’t want a woman who was their equal; they needed and wanted someone who knew less, someone who looked up to them. And in fact 40 percent of college women admitted to playing dumb on dates. "These days, few women feel the need to play down their intelligence or achievements," Coontz said.
The new research has more good news for college graduates. Stevenson said the data indicate that modern college-educated women are more likely than other groups of women to be married at age 40, are less likely to divorce, and are more likely to describe their marriages as "happy" compared with other women. The marriages of well-educated women tend to be more stable because the brides are usually older as well as wiser, Stevenson said.
It can be inferred from the last paragraph that_____.
选项
A、higher education guarantees stable marriage
B、smart women still finish last in marriage
C、college education seems a plus for marital happiness
D、better educated, more happiness in marriage
答案
C
解析
根据题干可直接定位到最后一段。该提到,现代拥有大学学历的女性比其他女性更有可能认为她们的婚姻幸福,其婚姻也趋向于越来越稳定。由此可以推知,C项“大学学历似乎能给婚姻幸福值加分”最符合文意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/c06Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
"AMZN"isafour-letterwordtomanybooksellers.Theonlineretailerhasbeen【C1】______ofkillingthebooksellingindustry.It
"AMZN"isafour-letterwordtomanybooksellers.Theonlineretailerhasbeen【C1】______ofkillingthebooksellingindustry.It
"AMZN"isafour-letterwordtomanybooksellers.Theonlineretailerhasbeen【C1】______ofkillingthebooksellingindustry.It
Alcoholmaytastesweeterifyouwereexposedtoitbeforebirth,suggestsastudyinrats.Thefindingsmayshednewlight【C1】_
Whohasn’twantedtomasternotjusttwolanguagesbut10?TakeGiuseppeMezzofanti,a19th-centurypriestwhowassaidtobe【C1
Whohasn’twantedtomasternotjusttwolanguagesbut10?TakeGiuseppeMezzofanti,a19th-centurypriestwhowassaidtobe【C1
Whohasn’twantedtomasternotjusttwolanguagesbut10?TakeGiuseppeMezzofanti,a19th-centurypriestwhowassaidtobe【C1
Womenhavelongbeenmoreinnumberthanmenoncollegecampuses.Theyalsoholdmoreadvanceddegreesthantheirmale【C1】______
Womenhavelongbeenmoreinnumberthanmenoncollegecampuses.Theyalsoholdmoreadvanceddegreesthantheirmale【C1】______
随机试题
触摸屏是用于实现替代()的功能。
某男性工人,在施工中头部被砸伤,出血不止,急诊来院。经检查,沿发际外侧有一纵行裂口,长约3.5cm,需清创缝合。下列除哪一项外,都是供应头皮的血管
发行债券是公司追加资金的需要,它属于公司的资本金。
下列句子修辞归类正确的一项是()。①指导员讲的真来劲,嘎子竖起耳朵听②我的母亲早已迎着出来,接着飞出了八岁的侄子宏儿③荷花人暮犹愁热,低面深藏碧伞中④一颗有生命力的种子,如果不落在肥土里,而落在瓦砾堆里,它绝不会悲观,也绝不会叹气⑤油蛉在
甲参加某旅行社组织的新马泰五日游旅行团,在旅游过程中与旅行社导游发生争执打斗,将旅行社诉至法院,甲与旅行社形成的诉讼法律关系的客体是
已知A=,二次型f(x1,x2,x3)=xT(ATA)x的秩为2,求实数A的值.
Forthefirsttime,morewomenthanmenintheUnitedStatesreceiveddoctoraldegreeslastyear,theclimaxofdecadesofchang
在关系数据库设计中,关系模式设计属于()。
A、Thefamousbrands.B、Thecereals.C、Books.D、Meat.B列举中直接提到了cereals。A的干扰性较大,女士建议“你经常使用的品牌产品可以上网选购”,并没有说这些产品是“名牌产品”。
A、Shesellspapersandcigarettestolocalfactoryworkers.B、Shesellsfreshmilk,frozenfish,cookedmeattohousewives.C、Sh
最新回复
(
0
)