首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Robot. It is a word that seems very modem. A word that creates a strong mental picture. A picture of something that looks and ac
Robot. It is a word that seems very modem. A word that creates a strong mental picture. A picture of something that looks and ac
admin
2010-01-26
59
问题
Robot. It is a word that seems very modem. A word that creates a strong mental picture. A picture of something that looks and acts like a human. Robots are not human, of course. They are machines.
The word robot and robots themselves are less than 100 years old. But humans have been dreaming of real and imaginary copies of themselves for thousands of years. Early people made little human statues out of clay. And they cut wood and stone to look like humans.
What is the future of robots? The goal of scientists is to create a true humanlike robot. Some experts have described this robot of the future as one that can act independently with the physical world through its own senses and actions. Humans have the ability to see, hear, speak and solve problems. Engineers have built robots that have one or two of these abilities. But it takes a number of big expensive computers to make the robots work.
The biggest problem in creating a humanlike robot is copying human intelligence. The way the human mind works is almost impossible to copy. A simple computer can solve mathematical problems far beyond the ability of even the smartest human mind. But the human mind is better than a thousand supercomputers at speaking, hearing and problem solving. Several American and Japanese companies are working to develop the senses of sight and touch for robots. The development of these senses will make robots much more useful.
However, the most important human ability the most difficult to copy is problem solving. An intelligent robot must be able to change the way it acts when it faces an unexpected situation. Humans do it all the time. Computers must do it for robots. This means computers must have a huge base of information about many things. They must be able to find quickly the needed information in their systems. And they must make choices about how to act. So far, this is beyond the ability of computers.
According to the passage, why has human intelligence not been copied in the making of a robot?
选项
A、Computers can only do mathematical problems better than human beings.
B、Technology is not advanced enough to copy how human minds work.
C、Scientists are satisfied to have the robot with senses of sight and touch.
D、Robots with human intelligence will be dangerous to human beings.
答案
B
解析
文中第四段谈到copying human intelligence的问题。而在作者看来the way the human mind works is almost impossible to copy.言外之意就是现代科技还没有先进到模仿人脑工作的程度。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/c3dK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A—limitedliabilityJ—unfaircompetitionB—businessscopeK—wholesalerC—commercialchannels
Alotofyoungpeoplefinditdifficulttogetajob,especiallyinthefirstfewmonthsaftertheyleaveschool.Thisismuchm
A、Takesomemedicine.B、Haveagoodrest.C、Betreatedinhospital.D、Takeaninjection.B对话中女士提出自己感觉身体不舒服,男士建议女士好好休息一下,这样就会感觉好些
Whatshouldyoudoifyoudiscoveryou’rebeingscammed(诈骗)?Thefirstthingistostopallcontactwiththescammer(诈骗者).It’
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopicComputerGameAddiction.Youshouldwriteatleast
A、OnApril26,1611.B、OnApril23,1611.C、OnApril26,1616.D、OnApril23,1616.DWhendidWilliamShakespearedie?
IBMresearchersareattemptingtowarmuphuman-computerrelationships.Forexample,IBM,InternationalBusinessMachines,hasb
A、Morebuffaloaresurvivingthewinter.B、Fewerbuffaloaredyingofdisease.C、Morebuffaloarebeingborn.D、Fewerbuffaloar
Lastmonthprotestors________________(在首都发起了一场反对滥用权利的运动).
Admittedly,minoraccidentsandslip--upscontinuetoshakepublicconfidenceinnuclearpower.Giventheunquantifiableriskst
随机试题
女,33岁。白带增多,脓性。体检:宫颈、阴道充血,脓性分泌物,宫颈呈颗粒性糜烂,中度。首选的治疗方案是
男性,45岁,因骨折长期卧床,已有下肢静脉血栓形成,某日突诉胸痛,伴气急,咯血。最可能的诊断是
某幼儿园老师近半个月来连续发现20余名三四岁幼儿精神差,食欲减退,其中5人眼睛发黄、发热。为尽快做出诊断,应立即进行哪项检查
可使高血压患者血压升高的药物是
目前主张的糖尿病患者"高糖饮食",其中碳水化合物应占总热量的比例为
下列法人信贷业务操作风险,发生在贷款发放环节的是()。
开立一般存款账户之前,必须开立的账户是()。
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscovery,【C1】______Englandin1665.Astronomicalrecords
Whatisthelecturemainlyabout?
WasthemanweknowasShakespearereallytheauthoroftheShakespeareanWorkshiscomediesandhistragedies?Didhereallywr
最新回复
(
0
)