首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
One answer to the questions of land shortage was suggested by a committee some years ago. A city was to be built at sea, housing
One answer to the questions of land shortage was suggested by a committee some years ago. A city was to be built at sea, housing
admin
2011-04-26
67
问题
One answer to the questions of land shortage was suggested by a committee some years ago. A city was to be built at sea, housing 30 000 people.
The suggestion was to shape the city like a harbour. The outer wall of the harbour would stand on steel columns resting on the sea-bed. Naturally this could only be where the water was fairly shallow. The people would live in flats in the fifty-metre high outer wall. The flats would all face inwards, and would be made of concrete and glass. The glass would be specially made and coloured to control the heat and strong light from the sun.
The water inside this man-made harbour would be calm.
The planners called this water the lake. On it would be floating islands carrying more buildings; a hospital, two theaters, a museum, an art exhibition hall and a church. On one of the islands would be a special plant, to take the salt out of sea water and turn it into fresh water.
People living in the city could move around on small boats driven by electricity , so there would be no air pollution from the burning of petrol.
There would be platforms outside the main wall for ships bringing supplies. People could also travel to the mainland by motorboat or water plane.
The purpose of the writer is ______.
选项
A、to suggest how a new type of harbour could be built at sea
B、to give an account of a new-type city
C、to draw people’s attention to the problem of air pollution
D、to introduce a new way of constructing harbour-cities
答案
B
解析
本题为主旨归纳题。全篇介绍了一个通过建设浮岛城市来解决土地缺乏问题的想法,并详细描述了该浮岛城市的样式、功能设施等。所以,本文描述了一种新型城市。 A 选项“介绍如何在海上建设一种新型海港”,根据文章,需要建设的不是海港而是城市。C 选项“引起人们对于污染问题的关注”,与文章主题不符。D 选项“介绍一种建设海港城市的新方法”,由文章可知,要建设海中的浮岛城市,而非依托原有的海港建设海港城市。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cLqC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
阅读作品片段,回答问题:啊,我年青的女郎!我想我的前身原本是有用的栋梁,我活埋在地底多年,到今朝总得重见天光。后四行诗揭示了诗人个人什么样的遭际?
阅读作品片段,回答问题:……我们在目前,还可以亲见各式各样的筵席,有烧烤,有翅席,有便饭,有西餐。但茅檐下也有淡饭,路旁也有残羹,野上也有饿莩;有吃烧烤的身价不资的阔人,也有饿得垂死的每斤八文的孩子……所谓中国文明者,其实不过是安排给阔人享用的人
______foryourhelp,we’dneverhavebeenabletogetoverthedifficulties.
Accordingtotheauthor,reallygoodscience______.Itcanbeinferredfromthepassagethatscientistsofthe18thcentury__
Studentsshouldbeallowedtostudywithoutworryingaboutgrades.Fortunately,mosteducatorsarebecomingawareofthefactth
Ifapersonfindsgettingupearlyaproblem,mostprobably______Youareadvisedtorisewithayawnandstretchbecauseitw
(Regardlessofyourage),youcanmakeanumberofimportantchangesinyourcurrentlifestylethatcanhelpyoutobecomeheal
Theauthorquestionswhether,inAmerica,the"pursuitofhappiness"______.Insaying"Manisnowhappybydefinition"(Para.
(毕竟)thereareovertwentydifferentmeaningsfor"fast"inthedictionary.
Theyoungdriverlookedovertheenginecarefullylestit______ontheway.
随机试题
子宫内膜脱落不全功血患者,正确的是
关于准分子激光器的描述错误的是
县级以上各级人民政府应当采取措施加强对中医药文献的
细胞质内出现大小不等,圆形均质红染物质的病变,见于
关于对全面推进依法治国基本原则的理解,下列哪些选项是正确的?(2015年卷一51题)
国际上对一个国家或地区经济发展阶段划分的理论有()。①霍夫曼定理;②工业发展阶段论;③产业成长阶段论;④产业结构演化论;⑤罗斯托“起飞论”;⑥产业进化论
甲公司拟向乙公司订购一批办公家具,授权本单位员工李某携带一张记载有本单位签章、出票日为2001年5月9日、票面金额为18万元的转账支票(同城使用,下同)前往采购。5月10日李某代表甲公司与乙公司签订了价值18万元的买卖合同。该合同约定:甲公司于合同签订当日
获得导游人员资格证后,申领导游证必须具备()条件。
相对而言,下列类型的文件中,不易感染病毒的是()。
Newswritersareexpectedtobeclearandaccurate;theforminwhichtheywriteorspeakis______tothatrequirement.
最新回复
(
0
)