首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Under certain circumstances, the human body must cope with gases at greater-than-normal atmospheric pressure. For example, gas p
Under certain circumstances, the human body must cope with gases at greater-than-normal atmospheric pressure. For example, gas p
admin
2013-01-25
34
问题
Under certain circumstances, the human body must cope with gases at greater-than-normal atmospheric pressure. For example, gas pressures increase rapidly during a dive made with scuba gear because the breathing equipment allows divers to stay underwater longer and dive deeper.
The pressure exerted on the human body increases by 1 atmosphere for every 10 meters of depth in seawater, so that at 30 meters in seawater a diver is exposed to a pressure of about 4 atmospheres. The pressure of the gases being breathed must equal the external pressure applied to the body, otherwise breathing is very difficult. Therefore all of the gases in the air breathed by a scuba diver at 40 meters are present at five times their usual pressure. Nitrogen, which composes 80 percent of the air we breathe, usually causes a balmy feeling of well-being at this pressure. At a depth of 5 atmospheres, nitrogen causes symptoms resembling alcohol intoxication, known as nitrogen narcosis. Nitrogen narcosis apparently results from a direct effect on the brain of the large amounts of nitrogen cause under these pressurized helium does not exert a similar narcotic effect.
As a scuba diver descends, the pressure of nitrogen in the lungs increases. Nitrogen then diffuses from the lungs to the blood, and from the blood to body tissues. The reverse occurs when the diver surfaces; the nitrogen pressure in the lungs falls and the nitrogen diffuses from the tissues into the blood, and from the blood into the lungs. If the return to the surface is too rapid, nitrogen in the tissues and blood cannot diffuse out rapidly enough and nitrogen bubbles are formed. They can cause severe pains, particularly around the joints.
Another complication may result if the breath is held during ascent. During ascent from a depth of 10 meters, the volume of air in the lungs will double because the air pressure at the surface is only half of what it was at 10 meters. This change in volume may cause the lungs to distend and even rupture. This condition is called air embolism. To avoid this event, a diver must ascend slowly, never at a rate exceeding the rise of the exhaled air bubbles, and must exhale during ascent.
选项
A、The equipment divers use.
B、The effects of pressure on gases in the human body.
C、How to prepare for a deep dive.
D、The symptoms of nitrogen bubbles in the bloodstream.
答案
B
解析
文章主旨题。文章第一段提出话题,接下来通过原理结合实际来讲述压力的改变对身体的影响。还详细介绍了潜水过程中,下潜和上升过程中会出现的情况。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cZp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
TheauthorwoulddescribetheReisses’lifeasTheexampleofthepublicistisusedtoshowmostpeople’s
Fromthefirstthreeparagraphs,welearnthat______.Whichofthefollowingbestdefinestheword"aggressive"(Paragraph6)?
ThefirstwhitementovisitSamoafoundpeoplewho______.Whichofthefollowingstatementsistrue?
MissPage’sattitudetowardBlackFridayisThe"holidayseason"(Paragraph13)probablyrefersto
Whenanyoneopensacurrentaccountatabank,heislendingthebankmoney.Hemay(1)_____therepaymentofthemoneyatanyt
TheauthorseemstobelievethattheSupremeCourt’sdecision______.Healthgrades.comclaimedthatitshouldn’tbesuedinWas
(46)Thesteadilygrowingnumberofsingle-personhouseholdsinBritainhasraisedplentyoftroublingissues—howtobuildenough
Energywillbeoneofthedefiningissuesofthiscentury.Onethingisclear:theeraof(1)_____oilisover.Whatwealldon
(46)Itmustbestressedthatacharacteristicaspectofthepresenttimeisthatscienceisexercisingadecisiveinfluenceont
随机试题
蓝色革命:指人类向水域索取食物的重大技术革命的统称。下列行为与“蓝色革命”不符的是()。
胁痛的病位主要是在
牙髓炎开髓引流的注意事项如下,除外A.局麻下进行B.锐利的钻针C.近髓处穿通D.不穿通髓腔E.穿髓孔出血
A.收敛止血、行血散瘀B.温经止血、散寒止痛C.温中止血、止呕、止泻D.收敛止血E.凉血止血、活血化瘀
关于花岗石特征的说法,正确的有()。
计算工会经费、职工福利费和职工教育经费的纳税调整额为()万元。
下面不属于商业信用的是()。
GB/T19001—2000标准对设计和开发的要求是针对()的设计和开发。
依据课程层级的不同,古德莱德提出了五种类型的课程。据此,由教育行政部门规定的课程方案和教材属于()。
Britainhaslawstomakesurethatwomenhavethesameopportunitiesasmenineducation,jobsandtraining.Butit’sstillunus
最新回复
(
0
)