首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Public goods are those commodities from whose enjoyment nobody can be effectively excluded. Everybody is free to enjoy the benef
Public goods are those commodities from whose enjoyment nobody can be effectively excluded. Everybody is free to enjoy the benef
admin
2018-11-11
36
问题
Public goods are those commodities from whose enjoyment nobody can be effectively excluded. Everybody is free to enjoy the benefits of these commodities, and one person’s utilization does not reduce the possibilities of anybody else’s enjoying the same good.
Examples of public goods are not as rare as one might expect. A flood control dam is a public goods. Once the dam is built, all persons living in the area will benefit—irrespective of their own contribution to the construction cost of the dam. The same holds true for highway signs or aids to navigation. Once a lighthouse is built, no ship of any nationality can be effectively excluded from the utilization of the lighthouse for navigational purposes. National defense is another example. Even a person who voted against military expenditures or did not pay any taxes will benefit from the protection afforded.
It is no easy task to determine the social costs and social benefits associated with public goods. There is no practicable way of charging drivers for looking at highway signs, sailors for watching a lighthouse, and citizens for the security provided to them through national defense. Because the market does not provide the necessary signals, economic analysis has to be substituted for the impersonal judgement of the marketplace.
According to the passage, finding out the social costs of a public good is a ______.
选项
A、difficult procedure
B、daily administrative duty
C、matter of personal judgement
D、citizen’s responsibility
答案
A
解析
文章第三段第一句指出,确定使用公共商品的社会成本和社会效益不是一件容易的事。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/coaC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Everybodyinourcountry,menandwomen,oldandyoung,_____sportsandgames.
Mostpeoplewanttowork,butithasbecomemoredifficultintoday’sworldtofindworkforeverybody.Theeconomies(经济)ofthe
Hecriticizedeverythingandeverybody,andeven______hisfewfriends.
TheManBookerPrizeforFictionisawardedeveryyearforanovelwrittenbyawriterfromtheCommonwealthortheRepublicof
Whywouldanyonewanttopushthemselvesintothepubliceye?"Famouspeoplehaveusuallyexperiencedanegativeeventduri
Publicgoodsarethosecommoditiesfromwhoseenjoymentnobodycanbeeffectivelyexcluded.Everybodyisfreetoenjoythebenef
A.Great,IlovepetsB.Itdoesn’treallymatterC.NoproblemD.I’dratheryoudidn’t,actuallyE.Don’tworryF.It’sgoodt
Itisphysicallyimpossibleforawell-educated,intellectual,orabravemantomakemoneythechiefobjectofhisthoughts;a
Itisphysicallyimpossibleforawell-educated,intellectual,orabravemantomakemoneythechiefobjectofhisthoughts;a
"...WearenotabouttoentertheInformationAge,butinsteadareratherwellintoit."Presentpredictionsarethatby1990,
随机试题
孔子运用启发式教学的主要方法是()
自汗盗汗的治法主要有
决策型会计电算化系统是()。
下列各项中,有最高法律效力的是()。
甲持西瓜刀冲入某银行储蓄所,将刀架在储蓄所保安乙的脖子上,喝令储蓄所职员丙交出现金1万元。见丙故意拖延时间,甲便在乙的脖子上划了一刀。刚取出5万元现金的储户丁看见乙血流不止,于心不忍,就拿出1万元扔给甲,甲得款后迅速逃离。对甲的犯罪行为,下列选项正确的是(
新中国的工业化是在苏联的影响下起步的。走中国工业化道路,是中国共产党初步探索我国社会主义建设道路的一个重要思想。当时所讲的工业化道路问题,主要是指()
学生关系中违背参照完整性规则的元组是学生关系的外码是
数据结构中,与所使用的计算机无关的是数据的()。
这里空气又清新,又安静,非常适于居住。
Notuntilthatday______theimportanceofgoodmannersinajobinterview.
最新回复
(
0
)