首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Some people believe that international sport creates goodwill between the nations. They think that if countries play games toget
Some people believe that international sport creates goodwill between the nations. They think that if countries play games toget
admin
2010-04-24
54
问题
Some people believe that international sport creates goodwill between the nations. They think that if countries play games together they will learn to live together, and even in worse situations, that if they fight on the game court, they would not like to meet on battlefield. Others say that the opposite is true: that international contests encourage false national pride and lead to misunderstanding and hatred. There is probably some truth in both arguments, but in recent years the Olympic Games have done little to support the view that sports encourage international brotherhood. Not only was there the tragic incident involving the murder of athletes, but the Games were also ruined by lesser incidents caused principally by minor national contests.
One country received its second-place medals with visible indignation after the hockey final. There had been noisy scenes at the end of the hockey match, the losers objecting to the final decisions. They were convinced that one of their goals should not have been disallowed and that their opponents’ victory was unfair. Their manager was in a rage when he said: "This wasn’t hockey. Hockey and the International Hockey Federation are finished." The president of the Federation said later that such behavior could result in the suspension of the team for at least three years.
The American basketball team announced that they would not yield first place to Russia, after a disputable end to their contest. The game had ended in disturbance. It was thought at first that the United States had won by a single point, but it was announced that there were three seconds still to play. A Russian player then threw the ball from one end of the court to the other, and another player popped it into the basket. It was the first time the USA had ever lost an Olympic basketball match. An appeal jury debated the matter for four and a half hours before announcing that the result would stand. The American players then voted not to receive the silver medals.
Incidents of this kind will continue as long as sport is played competitively rather than for the love of the game. The suggestion that athletes should compete as individuals, or in non-national teams, might be too much to hope for. But in the present organization of the Olympics there is far too much that encourages aggressive patriotism.
What conclusion can be drawn from the passage?
选项
A、The organization of the Olympic Games must be improved.
B、Athletes should compete as individuals in the Olympic Games.
C、Sport should be played competitively rather than for the love of the game.
D、International contests are liable for misunderstanding between nations.
答案
A
解析
文章最后一段最后一句“但是,在现有的奥运会组织中,滋长进攻性爱国主义的东西太多了。”暗示了作者希望能去除奥运组织中那些滋长不适当爱国主义的东西,由此可知,答案为A 。文末虽然也提到了B 的内容,但作者又通过might be too much to hope for进行了否定,故B 不符合题干要求。C 与最后一段第一句中作者的意思相反;D 在文中并未提到。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cp9K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Somepeoplesaythatiftheholderofchopstickspushesthem______hisstomachtoeventhemupinsteadoftappingthemontheta
Accordingtothepassage,whoisababymostlikelytobecomfortablewith?
AccordingtoColombianofficials,whowasresponsibleforthemassacre?
Accordingtothispassage,whatisexactlyGDP?
Barryhadanadvantageoverhismother______hecouldspeakFrench.
Ittakesabout$400worthofequipmenttoclimbatree--arboristropes,helmet,climbingsaddle,metalloopscalledcarabiners.
Itiscommonlysupposedthatwhenamanseeksliterarypowerhegoestohisroomandpreparesanarticleforthepress.Butthis
TheUN’sresolutioniscallingfor_____
PresidentClinton’sdecisiononApr.8tosendChinesePremierZhuRongjipackingwithoutanagreementonChina’sentryintothe
随机试题
叶深绿色或黄绿色,细小鳞片状,交互对生,贴伏于枝上的药材是
心力衰竭
A.字母一数字顺序编号B.关系编号C.社会安全编号D.家庭编号E.冠年编号可以从病案编号上较好地鉴别患者及患者相关信息的编号类型是
()的目的是在投标总价不变的基础上,投标人获取资金的时间效益和后续工程变化带来的效益。
背景资料:某施工单位A承包了二级公路桥梁施工。桥梁上部采用预应力混凝土现浇箱梁,下部主要采用柱式桥台,钻(挖)孔灌注桩基础。桥梁上部预应力混凝土现浇箱梁为单箱双室,共10跨,最大墩高17m,单跨长21~27m之间,桥宽10.5m。经业主同意,施工
投标人参加标前会议时,对应注意的有关问题,说法错误的是()。
贯穿邓小平1992年南方谈话的一个中心思想是抓住有利时机,把有中国特色的社会主义事业全面推向前进。就外部环境而言,当时的“有利时机”是指()。
差别优势是企业竞争战略中的一个重要概念。它是指企业通过向客户提供有别于其他竞争对手的独特产品或服务而形成的优势。当一个企业能够为顾客提供一些独特的、对顾客来说其价值不仅仅是价格低廉的东西时,这个企业就具有了区别于其竞争厂商的差别优势。根据上述定义,下列选项
施密特触发器常应用于对脉冲波形(22)的场合。
关于入侵检测和防火墙的说法中,正确的是(18)。
最新回复
(
0
)