首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
[A] Be silly [B] Have fun [C] Express your emotions [D] Don’t overthink it [E] Be easily pleased [F] Notice
[A] Be silly [B] Have fun [C] Express your emotions [D] Don’t overthink it [E] Be easily pleased [F] Notice
admin
2022-12-06
120
问题
[A] Be silly
[B] Have fun
[C] Express your emotions
[D] Don’t overthink it
[E] Be easily pleased
[F] Notice things
[G] Ask for help
Act Your Shoe Size, Not Your Age
As adults, it seems that we are constantly pursuing happiness, often with mixed results. Yet children appear to have it down to an art—and for the most part they don’t need self-help books or therapy. Instead, they look after their wellbeing instinctively, and usually more effectively than we do as grownups. Perhaps it’s time to learn a few lessons from them.
【R1】________
What does a child do when he’s sad? He cries. When he’s angry? He shouts. Scared? Probably a bit of both. As we grow up, we learn to control our emotions so they are manageable and don’t dictate our behaviours, which is in many ways a good thing. But too often we take this process too far and end up suppressing emotions, especially negative ones. That’s about as effective as brushing dirt under a carpet and can even make us ill. What we need to do is find a way to acknowledge and express what we feel appropriately and then—again like children—move on.
【R2】________
A couple of Christmases ago, my youngest stepdaughter, who was nine years old at the time, got a Superman T-shirt for Christmas. It cost less than a fiver but she was overjoyed, and couldn’t stop talking about it. Too often we believe that a new job, bigger house or better car will be the magic silver bullet that will allow us to finally be content, but the reality is these things have very little lasting impact on our happiness levels. Instead, being grateful for small things every day is a much better way to improve wellbeing.
【R3】________
Have you ever noticed how much children laugh? If we adults could indulge in a bit of silliness and giggling, we would reduce the stress hormones in our bodies, increase good hormones like endorphins, improve blood flow to our hearts and even have a greater chance of fighting off infection. All of which, of course, have a positive effect on our happiness levels.
【R4】________
The problem with being a grownup is that there’s an awful lot of serious stuff to deal with—work, mortgage payments, figuring out what to cook for dinner. But as adults we also have the luxury of being able to control our own diaries and it’s important that we schedule in time to enjoy the things we love. Those things might be social, sporting, creative or completely random (dancing around the living room, anyone?)—it doesn’t matter, so long as they’re enjoyable, and not likely to have negative side effects, such as drinking too much alcohol or going on a wild spending spree if you’re on a tight budget.
【R5】________
Having said all of the above, it’s important to add that we shouldn’t try too hard to be happy. Scientists tell us this can backfire and actually have a negative impact on our wellbeing. As the Chinese philosopher Chuang Tzu is reported to have said: "Happiness is the absence of striving for happiness." And in that, once more, we need to look to the example of our children, to whom happiness is not a goal but a natural byproduct of the way they live.
【R3】
选项
答案
A
解析
复现结构。考生分析本空格所对应的原文段落,首先注意到段尾的句子:All of which, of course, have a positive effect on our happiness levels. 这是一个明显的具有概括意味的总述句,而且All of which是之前段落中提及的各种事物,并且这些事物对幸福度都有正面的作用。我们跟随此线索顺藤摸瓜,定位之前的段落中具体是在谈论什么事情。开头部分的信息中出现了If we adults could indulge in a bit of silliness and giggling,这个假设句其实就是在提出主题,即silliness and giggling,之后的信息其实都是围绕着此主题展开的,详细说明silliness and giggling对我们有哪些好处。把这个主题信息与剩余的5个小标题进行匹配,发现A项Be silly存在明显的复现呼应,并且就是对此段信息的准确概括,所以A项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/d9MD777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Inthepast20yearsalone,threecoronaviruseshavecausedmajordiseaseoutbreaks.FirstcametheoriginalSARSvirusin2002.
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
[A]Besilly[B]Havefun[C]Expressyouremotions[D]Don’toverthinkit[E]Beeasilypleased[F]Notice
[A]MBAprogramboominSouthAfrica[B]CurrentassessmentofMBAprograms[C]ViewsontherankingsofMBAprograms
Theworldeconomyhasrunintoabrickwall.Despitecountlesswarningsinrecentyearsabouttheneedtoaddressaloominghung
Inrecentweeks,BenSilbermann,aco-founderofthedigitalpinboardservicePinterest,resignedaschiefexecutive;JoeGebbia
Inrecentweeks,BenSilbermann,aco-founderofthedigitalpinboardservicePinterest,resignedaschiefexecutive;JoeGebbia
Peekthroughtheinspectionwindowsofthenearly100three-dimensional(3D)printersquietlymakingthingsatRedEye,acompany
Ifyouhaveeverwonderedhowanelephantsmells,scientistshavetheanswer.ResearchershavediscoveredthatAfricanElephants
Doctorsalreadyknowthatpeoplewhosmokecandamagetheirhearing.ThelateststudyinthejournalTobaccoControl,【C1】_______
随机试题
患者,男,42岁。车祸外伤1天,左眼视力减低。为除外左侧视神经管骨折,应首选的影像学检查是
皮水治宜选用
早期子宫内膜癌首选的治疗方式是
处方超过三日后
下列关于地面水环境现状点污染源调查原则的有关表述,不正确的是()。
中国公民凭护照或其他有效证件出入境,()。
在通胀问题尚未完全解决的情况下,面对发达国家的主权债务危机,新兴经济体又不得不再次放松经济政策。这种内热外冷的_______导致新兴经济体既要促进经济增长,又要防止通胀_______。依次填入画横线处最恰当的一项是()。
假若城市的教育资源能够在不同学校之间公平分配,那么就不会出现重点学校与普通学校的区别,也不会有一些老师因教育资源的过度聚集而“暴富”。假若教育资源在地域之间得到公平分配,边远地区的山村学校能获得更多的投入,那么,乡村教育就不会如此艰难。这段文字主要谈论
意大利文艺复兴雕刻家多纳泰罗的代表作是()。
()的艺名是“麒麟童”,20世纪20年代已有名,最擅长做功,称“做派老生”。
最新回复
(
0
)