首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It is hard to pinpoint the date at which Americans developed an Indian—or perhaps British fatalism about the declining quality o
It is hard to pinpoint the date at which Americans developed an Indian—or perhaps British fatalism about the declining quality o
admin
2015-09-30
49
问题
It is hard to pinpoint the date at which Americans developed an Indian—or perhaps British fatalism about the declining quality of their infrastructure. When my British mother spent several months in the US in the 1950s, it was dazzlingly futuristic. There was air conditioning, an icebox in every fridge, ubiquitous neon lights and an open road on which even the working class could afford to drive. But bit by bit over the past 30 years, the world’s first truly modern infrastructure has shown its age. It has been starved by a generation of under-investment. And Americans have adapted around it.
At some point in the next 12 months, we will discover whether the US has the will to bring its infrastructure into the 21st century. If all goes well, Congress will take steps to avert a fiscal cliff before January 1. As part of that deal lawmakers will schedule another ticking time bomb for late 2013, before which they will have to strike a larger bargain or hit another fiscal cliff. The likelihood is that Congress will shrink the already meagre federal investment budget. The hope, as the Brookings Institution Metropolitan Center puts it, is that Congress will "cut to invest" rather than doing so crudely across the board.
There are three reasons to worry. First, there is remarkably little public outrage over the dilapidation in the power grid, public roads, domestic airports and waterways. This means that lawmakers will be feeling stronger pressures in other directions(such as defending the existing low level of capital gains tax, for example, or maintaining job-creating defence budgets). It is hard to fly domestically in the US and not at regular intervals face heavy delays, cancellations or being bumped off your flight. It is also hard not to miss the impressively stoical reaction of most passengers.
Second, most Americans are unaware of how far behind the rest of the world their country has fallen. According to the World Economic Forum’s competitiveness report, US infrastructure ranks below 20th in most of the nine categories, and below 30 for quality of air transport and electricity supply. The US gave birth to the internet the kind of decentralised network that the US power grid desperately needs, yet according to the OECD club of mostly rich nations, average US internet speeds are barely a 10th of those in countries such as South Korea and Germany. In an age where the global IT superhighway is no longer a slogan, this is no joke. The budding US entrepreneur can survive gridlocked traffic, but a slow internet can be crippling.
Third, it may be asking too much of Washington in its present state of polarisation to give the green light to an ambitious infrastructure plan. In a departure from their party’s traditions, many Republicans are now ideologically opposed to any serious federal role in infrastructure and want to decentralise it to the states. It is thus also a stretch to imagine Congress setting up a public infrastructure bank, as President Barack Obama has requested. The bank would use $ 10bn in seed money to leverage a multiple of that in private money for cross-state projects much like the European Investment Bank. The chances are it will stay on the drawing board.
The US infrastructure falls behind many countries of the world because______.
选项
A、the US has a larger and larger population in recent years
B、the US has experienced frequent natural disasters and political turmoil
C、its current infrastructure has already existed over 50 years
D、the quality of its old infrastructure is low
答案
C
解析
本题考查考生对于文章所述核心原因的理解。其实在第一段最后一句,作者对于美国基础设施落后于他国的原因就作了很好的概括:在过去三十年里,世界上第一批真正意义上的现代基础设施一天天老化。经历了二十余年的投资不足之后,这些基础设施已破败不堪,而美国人也已适应了这种现实。概括起来就是两点:第一,年头久了,老化了;第二,用于更新的投资不足。对照看选项,只有C正确,是第一点原因,也是最直接的原因。出题人没有提及投资不足这个原因,实际上是给本题降低了难度.可以毫不犹豫的选择C。ABD是出题人故意设置的迷惑选项,文中根本没有提及,而且根据常识,也都是不正确的陈述,均不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dDzZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thepurposeoftheeconomists’researchattheUniversityofIowaistoIftheCDC’smapturnsallred,itmeans
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
【C1】______wehearmuchaboutthe"newfather",themanwho【C2】______anactiveroleintheday-todaycareofhischildren,ther
Whatimpactcanmobilephoneshaveontheirusers’health?Manypeopleworryaboutthesupposedilleffectscausedbyradiation
WecaninferfromParagraph2thatfacingthetoughtasktheresearchersofWHO______.Duringthedevelopingofthevaccine,t
ManycountrieswillnotallowcigaretteadvertisingintheirnewspaperoronTV-especially【1】theadvertisementsareusuallywri
ManycountrieswillnotallowcigaretteadvertisingintheirnewspaperoronTV-especially【1】theadvertisementsareusuallywri
ManycountrieswillnotallowcigaretteadvertisingintheirnewspaperoronTV-especially【1】theadvertisementsareusuallywri
Intermsofliterarydevice,thephrase"analternativesetofprocedures"inthefirstparagraphofthetextisakindof_____
Besidethe580FreewayeastoftheSanFranciscoRay,thehillsarealivewiththesoundofwhooshing.Windturbinescovertheh
随机试题
从所给的四个选项中选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
简要说明什么是网络安全体系中的恢复。
Ithinkitnecessary______youshouldpaymoreattentiontoyourwriting.
医师在医疗活动中对患者和社会履行义务的道德责任感和自我评价能力,谓之医师的( )。
【2008改编】某工程项目投标文件中有关资料如下:(1)分部分项工程量清单中含有甲、乙两个分项,工程量分别为4500m3和3200m3。清单报价中甲项综合单价为1240元/m3,乙项综合单价为985元/m3。(2)措施项目清单中环境保护、文明施工、安全
ABD公司正在考虑合并M公司,两家公司有关的财务比率如下表所示。两家公司均有40%所得税税率。假设没有预期的协同效应。如在股票对股票的交换中,M公司股东接受每股20元的报价,计算ABD公司兼并后的每股收益(股票对股票交换意味着一家公司的普通股与另一家
在教学中如何贯彻启发性原则?
请指出图1-12中(1)空缺处传输的是模拟信号,还是数字信号?为保证内部网络的安全保密性,在如图1-12所示的网络拓扑图中,(6)空缺处应选用什么设备?如果将该设备放置在路由器Router和设备(2)之间,整个网络的安全级别是否会提高?请用150字以内
有如下程序:#include<iostream>usingnamespacestd;classPair{intm,n;public:Pair(intj,intk):m(j),n(k){
ItiscommonlybelievedintheUnitedStatesthatschooliswherepeoplegotogetaneducation.Nevertheless,ithasbeensaid
最新回复
(
0
)