首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The University in Transformation, edited by Australian futurists Sohail Inayatullah and Jennifer Gidley, presents some 20 highly
The University in Transformation, edited by Australian futurists Sohail Inayatullah and Jennifer Gidley, presents some 20 highly
admin
2022-06-29
66
问题
The University in Transformation, edited by Australian futurists Sohail Inayatullah and Jennifer Gidley, presents some 20 highly varied outlooks on tomorrow’s universities by writers representing both Western and non-Western perspectives. Their essays raise a broad range of issues, questioning nearly every key assumption we have about higher education today.
The most widely discussed alternative to the traditional campus is the Internet University—a voluntary community to scholars/teachers physically scattered throughout a country or around the world but all linked in cyberspace. A computerized university could have many advantages, such as easy scheduling, efficient delivery of lectures to thousands or even millions of students at once, and ready access for students everywhere to the resources of all the world’s great libraries.
Yet the Internet University poses dangers, too. For example, a line of franchised courseware, produced by a few superstar teachers, marketed under the brand name of a famous institution, and heavily advertised, might eventually come to dominate the global education market, warns sociology professor Peter Manicas of the University of Hawaii at Manoa. Besides enforcing a rigidly standardized curriculum, such a "college education in a box" could undersell the offerings of many traditional brick and mortar institutions, effectively driving them out of business and throwing thousands of career academics out of work, note Australian communications professors David Rooney and Greg Hearn.
On the other hand, while global connectivity seems highly likely to play some significant role in future higher education, that does not mean greater uniformity in course content—or other dangers—will necessarily follow. Counter-movements are also at work.
Many in academia, including scholars contributing to this volume, are questioning the fundamental mission of university education. What if, for instance, instead of receiving primarily technical training and building their individual careers, university students and professors could focus their learning and research efforts on existing problems in their local communities and the world? Feminist scholar Ivana Milojevic dares to dream what a university might become "if we believed that child-care workers and teachers in early childhood education should be one of the highest (rather than lowest) paid professionals?"
Co-editor Jennifer Gidley shows how tomorrow’s university faculty, instead of giving lectures and conducting independent research, may take on three new roles. Some would act as brokers, assembling customized degree-credit programmes for individual students by mixing and matching the best course offerings available from institutions all around the world. A second group, mentors, would function much like today’s faculty advisers, but are likely to be working with many more students outside their own academic specialty. This would require them to constantly be learning from their students as well as instructing them. A third new role for faculty, and in Gidley’s view the most challenging and rewarding of all, would be as meaning-makers: charismatic sages and practitioners leading groups of students/colleagues in collaborative efforts to find spiritual as well as rational and technological solutions to specific real-world problems.
Moreover, there seems little reason to suppose that any one form of university must necessarily drive out all other options. Students may be "enrolled" in courses offered at virtual campuses on the Internet, between—or even during—sessions at a real-world problem-focused institution.
Which of the following is NOT seen as a potential danger of the Internet University?
选项
A、Internet-based courses may be less costly than traditional ones.
B、Teachers in traditional institutions may lose their jobs.
C、Internet-based courseware may lack variety in course content.
D、The Internet University may produce superstar teachers.
答案
A
解析
根据题干关键词potential danger和Internet University,可以定位到文章第三段。原文第三段最后一句提到,网络大学低价出售许多实体大学的课程(undersell the offerings of many traditional brick and mortar institutions),从而会有效地把它们逐出教育市场 (effectively driving them out of business),而选项A“网络课程可能比传统课程便宜”只是陈述事实,并非指由此产生的潜在危险(把实体学校逐出教育市场),属于答非所问,为正确答案。第三段最后一句也提到网络大学会使数千名职业大学教师失业,throwing thousands of career academics out of work和选项B中的lose their jobs属于同义替换,所以选项B为潜在危险之一,不符合题目要求。第三段最后一句还提到网络大学推行僵化的标准化课程,enforcing a rigidly standardized curriculum和选项C中的lack variety in course content属于相同含义,所以选项C为潜在危险之一,不符合题目要求。第三段第二句提到网络大学的课程软件由明星教师开发,可能最终会控制全球教育市场,和选项D中的“网络大学可能会催生出明星教师”属于相同含义,也属于潜在危险之一,不符合题目要求。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dJi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Itlookedjustlikeanotheraircraftfromtheoutside.Thepilottoldhisyoungpassengersthatitwasbuiltin1964.Butappear
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
SupposeyourcousinLiMinghasjustbeenadmittedtoauniversity.Writehim/heraletterto1)congratulatehim/her,and2)give
Therealizationthatcoldscankillhasrenewedinterestinfindingvaccinesandtreatments.Thetroubleisthatthecommoncold
Therealizationthatcoldscankillhasrenewedinterestinfindingvaccinesandtreatments.Thetroubleisthatthecommoncold
Therealizationthatcoldscankillhasrenewedinterestinfindingvaccinesandtreatments.Thetroubleisthatthecommoncold
Therealizationthatcoldscankillhasrenewedinterestinfindingvaccinesandtreatments.Thetroubleisthatthecommoncold
Youarewhatyoueat,orsothesayinggoes.ButRichardWrangham,ofHarvardUniversity,believesthatthisistrueinamorep
LONDON—SecurityexpertsarewarningthattheglobalcyberattackthatbeganonFridayislikelytobemagnifiedinthenewworkwe
随机试题
不属于组合逻辑电路的加法器为()。
A.肝右管B.肝总管C.胆总管D.胆囊E.胰头与胰管汇合的结构是()
质监机构实施监督检查时,有权采取以下措施:()。
下列环境管理体系内容要素中,属于辅助性要素的是()。
外国投资企业不适用我国企业所得税法律制度。()
关于国际税收抵免制度的说法,正确的是()。
进行公安队伍正规化建设,首先要加强思想政治建设,始终把()放在首位。
下列诗句与其作者对应正确的是()。
某投资人2001年欲投资购买股票,现有A、B两家公司的股票可供选择,从A、B公司2000年12月31日的有关会计报表及补充资料中获知,2000年A公司税后净利为800万元,发放的每股股利为5元,市盈率为5倍,A公司发行在外股数为100万股,每股面值10元;
在南美洲部分地区,维生素A缺乏症是一种严重的健康问题,尤其是儿童。在一个地区,农学家试图通过一个计划来改善维生素A缺乏症的现象。这个计划鼓励农民种植称为SPK004红薯新品种,它含有丰富的β-胡萝卜素,而β-胡萝卜素能在体内转化为维生素A。该计划很有可能成
最新回复
(
0
)