首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
职业资格
I had some bad news this week. My manager informed me of this news via email, it was like hearing about the death of a loved one
I had some bad news this week. My manager informed me of this news via email, it was like hearing about the death of a loved one
admin
2022-10-28
52
问题
I had some bad news this week. My manager informed me of this news via email, it was like hearing about the death of a loved one via pigeon. Bad news should only ever be delivered face to face or voice to voice.
We seem to celebrate our numerous methods of communication, but really there is no communication at all. I talk to my plants more than I talk to my neighbors, I get text messages that take me three hours to read because they’re written like this: "Hi, I ope you av a gr8 day. Call me La8tr." I had an email from someone this week that read, "Da ut ov 2day are really annoying me!" Ut? I had to say this 20 times before I understood it. Youth has now become ut. Haven’t we taken enough from them—now we have to take their letters?
I had an email recently from a girl who used to live over the road from me as a child. She wrote, "Hi Shazia, howz u? Im sure u used 2 live across the road from me. We sumtimes played tennis 2 gever at the park and you was in your eliment. I am married now wif 3 daughters." Then, to my horror, she ended the email with: "Im now teachin in Leeds. Luv Clare."
Teaching? With English like this. It’s like saying you’re a train driver when you’ve never seen a train. It was like reading modern Morse code.
Getting bad news via email makes it seem so much worse than it actually is. Just a few lines, no emotion, no comfort, not really an explanation. Just a few cold hard words. It’s an excuse. Just write a few words and the problem of delivering it is no longer yours. A close friend recently told me she was very happy to announce she was getting married—and made the announcement by email. I don’t know how she didn’t fall off her chair with excitement while writing it. If you are really happy or really sad to announce something important, wouldn’t you like a human reaction? Some euphoria, elation, tears, a punch in the face?
I receive long text messages every day with information and explanations that I don’t bother reading. They’re boring, and annoy me. In the time it took someone to write me three laborious texts, they could have called, spoken to me, made some tea. People who put a smiley face at the end of a sentence, in an attempt to show feeling, show no feeling. I wish there was a symbol for two fingers in the air, because that’s the one I’d send back.
The telegram has been responsible for reporting world-shattering events when there were very few other options. Now we have options, and people opt for the least humane one. My mum, in an attempt to get down with the ut of today, asked me to teach her to text. Now she constantly texts me in block capitals, so it looks as if she is still angry and annoyed with me after all these years.
People don’t even write by hand any more. My doctor prints out prescriptions from his computer; even my mechanic prints out a receipt. I get typed Christmas cards and my friends send me emails. I get very excited when hand-written letters come through my door, only because they rarely do.
When I was at school, the girls used to write letters to each other, even though we sat side by side and spoke to one another all day. I think it was a way of expressing private things we were afraid to say when we were 14 and too shy. We used to write things like, "You are my best friend, can’t wait to sit next to you in math."
I miss the personal method of communication. Once the pen was mightier than the sword, now it seems the keyboard is mightier than the pen.
We can infer from the passage that________.
选项
A、the writer is a person full of emotions and treasures friendship and affections
B、the writer becomes excited when she gets priceless gifts from other people
C、her classmates would write to each other because they couldn’t send messages
D、people put a smiley face at the end of a message just to show they are happy
答案
A
解析
推断题。根据第五段中的“Just a few lines,no emotion,no comfort,not really an explanation.Just a few cold hard words”及本段中提到的作者收到朋友结婚的消息的时候的想法“If you are really happy or really sad to announce something important,wouldn’t you like a human reaction? Some euphoria,elation,tears,a punch in the face”以及最后一段中的“I miss the personal method of communication”可推测出作者是一个感情丰富的人。根据倒数第二段的捕述,可推测作者是个很珍视友谊和感情的人。故本题选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dK3v777K
本试题收录于:
英语学科知识与教学能力题库教师资格分类
0
英语学科知识与教学能力
教师资格
相关试题推荐
国家“十二五”规划指出要把推动()大发展作为产业结构优化升级的战略要点。
李某用手机发布恐吓信息,导致机场航班延迟起飞,给国家、他人带来严重损失,最终李某受到法律制裁。这一案例说明公民在行使自由和权利时()。①可以随心所欲,不受约束②应在法律规定和允许的范围内行使③不得损害国家、社会和其他公民的合法权益④不能割裂
目前,手机更新换代的速度越来越快,购买和更换手机的人也越来越多,而这一影响也到达了中学校园。近期,随着苹果手机iPhone5S发布,这一话题再次引起人们的关注。某校同学在探讨这一问题时,甲、乙、丙同学各自发表了自己的见解。甲同学:“我自己的手机我喜欢就
Whenastudenthasmadeasentence"IborrowedapaperfromMissLi",theteachers;"Doyoumeanapieceofpaper?"Herethet
Ateacherhandedoutalistoftwenty"if"sentencesandaskedstudentstodiscussandfindoutthegrammaticalrules.What’sth
Whichofthefollowingnominatingpatternscanateacheradopttoensurethatallstudentsareactivelyinvolvedinclassroomac
There______nothingmorefordiscussions,themeetingcametoanendhalfanhourearlier.
Whichofthefollowingseatingarrangementsismostsuitableforawholeclassdiscussion?
Mygrandfatherisas______asayoungmanandhatessittingarounddoingnothingallday.
Oneevening,whileMarcosUgartewasdoinghishomeworkandhisfather,Eduardo,preparedlessonplans,theyheardsomeoneyelli
随机试题
A.神经源性间歇跛行B.坐骨神经支配区的放射痛C.两者均有D.两者均无(1997年)第三腰椎横突综合征
风湿性心瓣膜疾病最常见侵犯的瓣膜是()。
A.五加皮B.桑寄生C.防风D.蝉蜕E.白花蛇
房地产法律的调整对象中,典型特征是其主体法律地位的不平等,是管理与被管理的关系属于()。
在正常使用情况下,开发商对销售的商品住宅的保修项目保修期限为1年的有()等。
(2004年第83题)下列建设工程竣工验收的必要条件中,()是错误的。
关于价差预备费,下列表述错误的是()。
部门预算服从单位预算。()
给定材料:1.从丰收的田野到电商大战的直播间,一批批新职业者在新业态的孕育下不断涌现,在中国经济大潮中奔涌向前。不过,前进的路上从无坦途,数字经济时代下,人才供给不足的“冰”和新职业领域人才需求旺盛的“火”,已成为新就业形态普遍存在的“成长烦恼”。新兴产
下列不属于中国共产党一大代表的是()。
最新回复
(
0
)