首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Today the average worker is paid less than $ 4 an hour in Portugal and $ 9 an hour in Spain, compared with $ 13 in Germany and a
Today the average worker is paid less than $ 4 an hour in Portugal and $ 9 an hour in Spain, compared with $ 13 in Germany and a
admin
2012-06-27
39
问题
Today the average worker is paid less than $ 4 an hour in Portugal and $ 9 an hour in Spain, compared with $ 13 in Germany and almost $ 16 in Denmark. Taking accounts of non-wage costs, such as employer’s social-security contributions, the gap is wider still: from $6 in Portugal to $24 in Germany. With the EC’s single market knocking down barriers in intra-European trade, no wonder German companies now seem keener on sunnier climes. But how long will southern Europe’s cost advantage last?
Conventional wisdom argues that greater economic integration within the single market, and later under a single currency, will cause wages to converge. Increased labor mobility, for example, should allow worker to move from low-wage to high-wage economics. Increased trade and cross-border investment should also push labor costs closer.
The experience of the past 20 years seems to confirm this: Spanish wages rose from 29% of German wages in 1970 to 68% in 1991. Italy’s rose from 42% to 74%. If convergence continued at this pace, the gap would vanish within the next 20 years. But a study concludes that the pace of convergence will slow, and that low-wage economics will stay that way for some time. Because of Europe’s linguistic and cultural barriers, labor migration and so pressures for wage convergence — will remain modest.
The study estimates that two-thirds of the existing wage gap between EC countries will remain in 2010. But total labor cost may converge much faster. Non-wage costs will remain about me same. This could be wrong. Non-wage costs now range from 22% of total labor costs in Denmark to 102% in Italy. As more and more companies employ people across Europe, and as 11 of the EC’s 12 governments move to standardize worker’s right and benefits, such wide disparities are unlikely to survive.
According to the passage, all the following statements are false EXCEPT that______.
选项
A、increased trade and cross-border investment should push labor costs wider.
B、the gap would disappear with the next two decades for sure.
C、Europe’s linguistic and cultural barrier count for little in the process of integration within the single market.
D、it might be wrong to conclude that total labor cost may converge much faster than ever.
答案
D
解析
判断题。A选项错误。因为第二段最后一句讲,这种投资使得劳动力成本的差距在逐渐减小,该选项意思刚好相反。B选项错误,因为第三段中间已经明确讲到这种趋势在今后20年还无法完全消失。C选项错误,第三段最后一句讲,这些障碍已经阻碍了国家之间工资趋于平衡。D选项的内容出现在文中第四段,第二、三、四句印证了这个 选项是正确的。所以D选项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dKHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Thesiteofthebattlebroughtbacktohimmemoriesofthe______yearsoftheWorldWarTwo.
Cultureshockmightbecalledan【C1】______diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【C2】______abroad.Likemostailments,ithasi
WorkisaveryimportantpartoflifeintheUnitedStates.WhentheearlyProtestant【C1】______cametothiscountry,theybrough
Thebillwouldestablishprotectionagainstcriminalandcivilpenaltiesfortheimproper______ofprotectedpatientinformation.
Peoplethinkingabouttheoriginoflanguageforthefirsttimeusuallyarriveattheconclusionthatitdevelopedgraduallyas
AnIndiananthropologist,ChandraThapar,madeastudyofforeigncultures,whichhadcustomssimilarto【C1】______ofhisnative
InatotalofsixstatesinthemiddleofAmerica,15,000assembly-lineworkersare【C1】______Japanesecarstogether.Theseautow
Supposeyouarethereinthemuseum,withthehead-sizedsmartphonepermanentlypositionedinfrontofyournose.Accordingtoa
It’saMondaynightatMIT,justafewweeksbeforefinalexams.GradstudentsTeginTeichandToddSchenkcouldbestudyingor
It’saMondaynightatMIT,justafewweeksbeforefinalexams.GradstudentsTeginTeichandToddSchenkcouldbestudyingor
随机试题
Word2000中,插入表格可以使用“表格”菜单的“插入”选项中的“表格”命令。()
以新颖、独特的方式来解决问题的思维是【】
政府用来调控房地产市场的主要政策不包括下面的()。
监理规划的内容通常包括( )。
下列各项中,属于纳税人首次申请购发票时应当提交的证件和资料有()。
中国证监会审议通过的《关于修改的决定》并予公布,自()起施行。
广告对象未经提示对品牌的回忆率越高,说明()越高。
家长假期让孩子打工,正如《醉翁亭记》中所谓“_________,_________”,目的大多不是让他们“挣钱”,而是要他们去体验和感悟。
A、Fridayofnextweek.B、Fridayofthismonth.C、Fridayofthisweek.D、Fridayofnextmonth.C细节判断题。问题问男士什么时候走,男士回答“Fridayoft
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessayentitledCollegeStudents’Booklistbasedonthestatisticsprovided
最新回复
(
0
)