首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Architects are hopeless when it comes to deciding whether the public will view their designs as marvels or monstrosities, accord
Architects are hopeless when it comes to deciding whether the public will view their designs as marvels or monstrosities, accord
admin
2010-01-13
43
问题
Architects are hopeless when it comes to deciding whether the public will view their designs as marvels or monstrosities, according to a study by Canadian psychologists. They say designers should go back to school to learn about ordinary people’s tastes.
Many buildings that appeal to architects get the thumbs down from the public. Robert Gifford of the University of Victoria in British Columbia decided to find out whether architects understand public preferences and simply disagree with them, or fail to understand the lay person’s view.
With his colleague Graham Brown, he asked 25 experienced architects to look at photos of 42 large buildings in the US, Canada, Europe and Hong Kong. The architects predicted how the public would rate the buildings on a scale of 1 to 10, where 1 represented "terrible” and 10"excellent". A further 27 people who were not architects also scored the buildings out of 10. In addition, eight architects gave their own personal ratings of the buildings.
The three groups tended to agree among themselves on a building’s merits. And architects correctly predicted that lay people would on average rate buildings higher than they did themselves. But for individual buildings, the architects’ perceptions of what the lay people would think were often way off the mark. "Some architects are quite good at predicting lay preferences, but others are not only poor at it, they get it backwards,” says Gilford.
For instance, architects gave the Stockley Park Building B-3 offices in London a moderate rating of 5.2. They thought the public would like it much better, predicting a rating of 6.3. But the public actually disliked the offices, and gave it 4.7. Gifford thinks that lay people respond to specific features of buildings, such as durability and originality, and hopes to pin down what they are.
"Architects in architecture school need to be taught how lay people think about buildings," Gifford concludes. He doesn’t think designers should pander to the lowest common denominator, but suggests they should aspire towards buildings that appeal to the public and architects alike, such as the Bank of China building in Hong Kong.
Marco Goldschmeid of the Richard Rogers Partnership, designers of the Millennium Dome in London, thinks the study is flawed. "The authors have assumed, wrongly, that buildings can be meaningfully judged from photographs rather than actual visits," he says. Goldschmeid thinks it would be more significant and interesting to look at the divergence of public taste between generations.
What does "lay person" in Line 3,Paragraph 2 possibly mean?
选项
A、lazy person
B、common person
C、officer
D、construction worker
答案
B
解析
结合文章的中心思想,讲的是建筑师如何去理解并揣摩普通人欣赏一座建筑物的眼光,尤其是在第一二段中反复提到“the ordinary people”,“the public”,由此可以推断是the lay person是普通老百姓的意思,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dSmi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Investmentinthepublicsector,suchaselectricity,irrigation,publicservicesandtransport(excludingvehicles,shipsandpl
Revengeisoneofthosethingsthateveryoneenjoys.Peopledon’tliketotalkaboutit,though.Justthesame,thereisnothing
Thisisthesortofcaseinwhichjudgesmustexercisethearbitrarypowerdescribedamomentago.
Inthefirstparagraph,theauthorsuggeststhataqualityeducationcan______Ideally,thegoaloftheprogramofEducationf
Technologyhas______thesharing,storageanddeliveryofinformation,thusmakingmoreinformationavailabletomorepeople.
Agoodemployergiveshintstohisorheremployeeswithoutinterferingwiththeircreativity.
Theyhaveannouncedthatthetwofailingfirmshaveeventuallymerged.
Inflationisaperiodofrapidrisesinprices.Whenyourmoneybuysfewergoodssothatyouget【C1】______forthesameamount
A:ThisisthemostdeliciouscakeI’veeverhad.B:______.
随机试题
国际货运代理人应具备的业务素质。
下列描述不正确的是______________。
炉窑砌筑冬期施工时,需采用蓄热法和加热法进行养护的浇注料有()。
通过证券交易所的证券交易,投资者持有一个上市公司已发行的股份的30%时,继续进行收购的,除国务院证券监督管理机构免除发出要约的以外,应当依法向该上市公司所有股东发出收购要约。()
试比较抗日民族统一战线与国民大革命时期的革命统一战线。
以下刑罚措施中,由公安机关担负执行的是()。
亚里士多德认为,自由教育是“自由人”(即奴隶主贵族)所应享受的,它以自由发展理性为目标。自由教育的实施需要两个基本条件,分别是闲暇和()。
A、 B、 C、 Cisn’tit?反意疑问句→肯定回答
亚洲是我们的共同家园。亚洲拥有全球60%以上的人口和30%以上的经济总量,在世界经济普遍低迷的形势下,亚洲己成为当前世界经济发展高地,是世界上最具发展潜力的地区之一。同时无须讳言,当前亚洲也面临经济下行压力较大、安全问题复杂、非传统安全挑战增多等问题。东南
A、Apairofshoes.B、It’smypleasure.C、That’llbefine.D、I’msosorry.A本题考查对于What引导的特殊疑问句的回答。题目问:“你想为Jim买什么东西?”回答应明确表明是什么物品。
最新回复
(
0
)