Read the texts from an article in which five people talked about energy and making use of it. For questions 61 to 65, match the

admin2009-03-13  36

问题     Read the texts from an article in which five people talked about energy and making use of it. For questions 61 to 65, match the name of each speaker to one of the statements (A to G) given below. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.
★Jackson:
    Viewed from a scientist’s standpoint, all of the energy contained in fuel either now or in the future becomes heat. Some of the heat is used directly or produces useful work. The rest is lost or rejected. That is to say, it is radiated into the atmosphere from the engines, motors, furnaces, power lines, television sets, boilers and all the other energy-consuming machinery that makes our wheels go around.
★Browning:
    It is necessary to improve the efficiency with which we use energy in order to do more work. But improvement cannot come overnight, and there are limits beyond which not even science can help. According to the Center for Strategic and International studies, about three quarters of the energy we use to move things, including ourselves, accomplishes no useful work.
★Jeffry:
    In terms of efficiency, buses, trains, and other forms of public transportation may be using energy more efficiently than private automobiles. Unless private automobiles call operate at near capacity, their overall efficiency is poor. For example, an urban bus carrying 36 passengers may achieve an efficiency of around 120 passenger-miles per gallon of gasoline. But buses are not always fully loaded, and sometimes they carry no passengers at all.
★Vandenberg:
    It is true that buses can sometimes run without passengers. City trains seem to be very efficient, but they suffer the same shortcomings as buses and cost more. Except for rush hours, commuter trains seldom run at full capacity. This wastes even more energy and is more than the management can afford. As a result, commuter trains are truly practical only in places where there are a lot of people.
★Nathan:
    For some people, mass transportation may serve their needs. For others, a combination of mass transportation and private transportation may be preferable. Better design and wise use of both mass transportation systems and private vehicles will play an important part in helping us make fuller use of energy for transportation.
    Now match each of the people (61 to 65) to the appropriate statement.
    Note: there are two extra statements.

                  Statements
[A] Public transportation is usually more energy-efficient.
[B] The efficiency of the city train depends on the size of population.
[C] City trains and buses have different faults to overcome.
[D] Private cars usually run at full capacity.
[E] No fuel energy is fully used.
[F] A combined means of transport can help increase energy efficiency.
[G] Problems of energy loss can never be completely solved.

选项

答案E

解析 本题考查考生的推理能力。在第一段文章第二、三句说一部分能量被使用,其余的丢失或遗弃了,很容易推出燃料里的能量没有被完全利用。答案为E。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dYCd777K
0

最新回复(0)