首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
One of the most alarming things about the crisis in the global financial system is that the warning signs have been out there fo
One of the most alarming things about the crisis in the global financial system is that the warning signs have been out there fo
admin
2022-06-24
45
问题
One of the most alarming things about the crisis in the global financial system is that the warning signs have been out there for some time, yet no one heeded them. Exactly 10 years ago, a hedge fund called Long-Term Capital Management (LTCM) failed to convince investors that it could repay its debts, thereby bringing the world to the brink of a similar "liquidity crisis" to the one we now see. Disaster was averted then only because regulators managed to put together a multi-billion-dollar bailout package.
LTCM’s collapse was particularly notable because its founders had set great store by their use of statistical models designed to keep tabs on the risks inherent in their investments. Its fall should have been a wake-up call to banks and their regulatory supervisors that the models were not working as well as hoped—in particular that they were ignoring the risks of extreme events and the connections that send such events reverberating around the financial system. Instead, they carried on using them.
Now that disaster has struck again, some financial risk modelers—the "quants" who have wielded so much influence over modern banking—are saying they know where the gaps in their knowledge are and are promising to fill them. Should we trust them?
Their track record does not inspire confidence. Statistical models have proved almost useless at predicting the killer risks for individual banks, and worse than useless when it comes to risks to the financial system as a whole. The models encouraged bankers to think they were playing a high-stakes card game, when what they were actually doing was more akin to lining up a row of dominoes.
How could so many smart people have gotten it so wrong? One reason is that their faith in their model’s predictive power led them to ignore what was happening in the real world. Finance offers enormous scope for
dissembling
: almost any failure can be explained away by a judicious choice of language and data. When investors do not behave like the self-interested homo economics that economists suppose them to be, they are described as being "irrationally exuberant" or blinded by panic. An alternative view—that investors are reacting logically in the face of uncertainty—is rarely considered. Similarly, extreme events are described as happening only "once in a century"—even though there is insufficient data on which to base such an assessment.
The quants’ models might successfully predict the movement of markets most of the time, but the bankers who rely on them have failed to realize that the occasions on which the markets deviate from normality are much more important than those when they comply. The events of the past year have driven this home in a spectacular fashion: by some estimates, the banking industry has lost more money in the current crisis than it has made in its entire history.
What does the word "dissembling" (para. 5, line 3) mean according to the context?
选项
A、Covering up the truth.
B、Falling apart quickly.
C、Generating new ideas.
D、Predicting inaccurately.
答案
A
解析
根据题目中关键词“dissembling”定位至原文第五段第三行。根据第二句话“…led them to ignore what was happening in the real world”即他们对现实世界的忽略,分析上下文可知“ignore”与“dissembling”在文中相互呼应,由此推测“dissembling”在文中意为 “忽略事实”,只有A项表达符合题意,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dbPd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Thetechnologyoffersthehopeofabetterworld,butpresentshazardsifmishandled.
InBritain,theHouseofCommonsisarepresentativeassemblyelectedbyvotersorelectorsthroughageneralelectionandby-el
Theauthorthinksthatpeople’sattitudetowarddrugsresemblearollercoasterbecausebothcases______.Itcanbelearnedfr
Manygrownpeoplenowbelievethat______.WhichofthefollowingstatementsisNOTtrue?
Whatarethetwopeopletalkingabout?
______ispopularinthesouth?______hadbeenusedformedicalpurposedlongbeforeitsintroductiontoBritain?
Defendersofspecialprotectivelaborlegislationforwomenoftenmaintainthateliminatingsuchlawswoulddestroythefruitso
Therearetwobasicwaystoseegrowth:oneasaproduct,theotherasaprocess.Peoplehavegenerallyviewedpersonalgrowtha
Therearetwobasicwaystoseegrowth:oneasaproduct,theotherasaprocess.Peoplehavegenerallyviewedpersonalgrowtha
HostilitytoGypsieshasexistedalmostfromthetimetheyfirstappearedinEuropeinthe14thcentury.TheoriginsoftheGyps
随机试题
分公司属于非法人经济组织。与公司相比,其一般具有什么特征?
A、敛肺滋肾B、开窍醒神C、除热止汗D、收湿生肌E、劫痰平喘浮小麦的功效
根据《矿山安全法》的规定,矿山企业必须对作场场所中的有毒有害物质和井下空气的()进行检测,保证符合安全要求。
多层砌体房屋的抗震可以采取的构造措施有()。
我国消费税税率形式不包括()。
(2007年考试真题)甲建筑工程公司2006年1月份承建一项住宅工程,全部工程于2006年12月份竣工并通过验收,取得工程总价款7860万元。另外,由于工程保质保量提前完工,获得建设单位额外奖励10万元。在施工期间,甲公司将建筑工程的装饰装修部分转包给乙公
乙公司是一家食品制造企业,最初只生产方便面。该公司通过方便面这一产品赢得了消费者信赖,建立起良好商誉和较为完善的分销渠道。在此基础上,乙公司又推出了大米饼、膨化食品、饼干等食品,此外还有相关非碳酸饮料。为了确保食品原材料的安全及质量上的达标,乙公司与振华淀
小王和小赵分别从甲、乙两地同时出发相向而行。相遇后继续前行,小王又经过1小时到达乙地,小赵又经过小时到达甲地。那么,小王走完全程用了()个小时。
关于《务限法》说法正确的是()。
TheUnitedStates【C1】______alargepartoftheNorthAmericancontinent.ItsneighborsareCanada【C2】______thenorth,andMexico
最新回复
(
0
)