首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Although Beethoven could sit down find make up music easily, his really great compositions did not come easily at all. They cost
Although Beethoven could sit down find make up music easily, his really great compositions did not come easily at all. They cost
admin
2009-09-12
55
问题
Although Beethoven could sit down find make up music easily, his really great compositions did not come easily at all.
They cost him a great deal of hard work. We know now often he rewrote and corrected his work because his notebooks are still kept in museums and libraries. He always found it hard to satisfy himself.
When he was 28, the worst difficulty of all came to him. He began to notice a strange humming in his ears. At first he paid little attention, but it grew worse, and at last he consulted doctors. They gave him the worst news any musician can hear: he was gradually going deaf. Beethoven was in despair; he was sure that he was going to die.
He went away to the country, to a place called Heiligenstadt, and from there he wrote a long farewell letter to his brothers. In this letter he told them how depressed and lonely his deafness had made him. "It was impossible for me to ask men to speak louder or shout, for I am deaf," he wrote. "How could I possibly admit an infirmity (残废) in the one sense (hearing) which should have been more perfect in me than in others...? I must live like an exile." He longed to die, and said to death, "Come when you will. I shall meet you bravely."
In fact, Beethoven did something braver than dying. He gathered his courage and went on writing music, though he could hear what he wrote only more and more faintly. He wrote his best music, the music we remember him for, after he became deaf. The music he wrote was very different from any that had been composed before. Instead of the elegant and stately music that earlier musicians had written for their wealthy listeners, Beethoven wrote stormy, exciting, revolutionary music, which reminds us of his troubled and courageous life. He grew to admire courage more than anything, and he called one of his symphonies the Eroica or Heroic Symphony to celebrate the memory of a great man. Describing the dramatic opening notes of his famous Fifth Symphony, he said, "Thus fate knocks on the door."
In time Beethoven went completely deaf, He was lonely and often unhappy, but in spite of this, he often wrote joyful music. In his last symphony, the Ninth, a choir sings a wonderful Hymn of Joy. Because of his courage and determination to overcome his terrible disaster, his music has given joy and inspiration to millions of people.
选项
A、was easy
B、was straightforward
C、was difficult
D、easily satisfied him
答案
B
解析
细节题。由文章第一段They cost him a great deal of hard work...he rewrote and corrected his work...可知,贝多芬为了创作出好的音乐不断地进行重写和修改,可见创作好的音乐很困难,B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dc37777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesthataregeneratingdatainunbelievablevolumes.Yet
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesthataregeneratingdatainunbelievablevolumes.Yet
I’vetwicebeentocollege-admissionswars,andasIsurveythebattlefield,somethingdifferentishappening.It’sone-upmanshi
Theideaofrobotscontrolledbythehumanbrainhaslongbeenastapleofsciencefiction,buteffortstocreatehuman-robotsy
A、Lookattheminadifferentway.B、Askyourfriendsforcomfort.C、Learnagoodlessonfromit.D、Makemovestochangeit.D
WhatisthemoststrikingfeatureoftheUniversityofPhoenix?ManystudentstakeInternet-basedcoursesmainlybecausetheca
Althoughvehiclesarebecomingmoreandmoreimportantasthemeansoftransportinmodemlife,whydotheyalsocausemanyprob
A、Ithasnumeroustraitsincommonwiththespottedowl.B、Itspopulationisincreasing.C、Itmaynotsurvivewithoutspecialef
A、Itisagoodplacetolandatbyaeroplane.B、Itisagoodplacetoflyover.C、Itisagoodplacetotraveltobyland.D、It
Itisnotthe"somedayI’llwinthelottery"kindofdaydream,butthekindthattapsintothehiddenpartofyourbrain.Thati
随机试题
怕高温的植物、在夏季气温超过:等度时,有些植物叶片会发黄,甚至枯死。
A.乳糖B.果糖C.水苏糖D.麦芽糖E.海藻糖大豆低聚糖是
女,21岁。因工作紧张,近1个月来自感压力重重,不能胜任工作,觉得自己一无是处,连累了父母,也对不起老师的培养,寝食难安,精力疲乏。在家欲开煤气自杀,被送入医院。入院当天又乘人不备打碎玻璃,用碎玻璃割腕自杀,后经抢救脱险,患者既往有青光眼史。该患者首选
下列期刊是双月刊的有
风湿性瓣膜病的诊断主要依靠造影检查。()
经济发展的前提、基础和核心是( )。
决定一个国家汇率制度的主要因素包括()。
“杜鲁门主义”主张要以“遏制共产主义”作为国家政治意识形态和对外政策的指导思想,“杜鲁门主义”的提出标志着()的正式开始。
下列选项中,关于RPR的说法不正确的是()。
最近、若い人たちの間で、古い時計に関心をもつ人が増えてきているらしい。時計、といっても腕時計である。気取った若者はリストウオッチ(外来语:WristWatch)などと言う。まずはともあれロレックス(汉语意思:劳力士.手表品牌)、という風潮も今なお健在のよ
最新回复
(
0
)