首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
UK households are cutting back on spending at the fastest rate since 1980. This is contributing to the worst economic slowdown i
UK households are cutting back on spending at the fastest rate since 1980. This is contributing to the worst economic slowdown i
admin
2016-11-13
57
问题
UK households are cutting back on spending at the fastest rate since 1980. This is contributing to the worst economic slowdown in three decades.
Figures from the Office for National Statistics(ONS)showed consumer spending fell by 1. 2% in the first three months of the year. People spent less on housing, household goods and services, while those who went on holiday abroad also spent significantly less.
Consumers tightened their belts in the face of job losses, pay cuts or freezes and sharply reduced City bonuses. The figures showed employees’ compensation falling by 1.1 % in the quarter, the largest fall since records began in 1955. Wages and salaries declined, with lower bonus payments in the financial sector than normal, while employment also fell.
The data was released as part of the ONS’ s latest assessment of the UK economy, which confirmed that gross domestic product(GDP)shrank by 1.9% in the first quarter, its sharpest decline since 1979. GDP stood 4.1% lower than a year ago, the biggest annual fall since 1980.
"The breakdown(分析)of first-quarter GDP gives a pretty depressing picture of weakness right across the economy in the early months of this year, " said Jonathan Loynes of Capital Economics.
"With key components like household spending and investment set to fall considerably further in response to the weakness in the housing market, the labour market and bank lending, we remain unconvinced that recent ’green shoots’ will translate into a return to decent growth next year. "
Which of the following is TRUE according to this passage?
选项
A、The data of the article was released as the whole of the ONS’ s latest assessment of the UK economy.
B、Gross domestic product(GDP)shrank by 1.9%.
C、We remain convinced that recent "green shoots"will translate into a return to decent growth.
D、Consumers tightened their belts contributing to the worst economic slowdown in three decades.
答案
D
解析
根据第四段中的“…as part of…”可知,A项错误;根据第四段中的“…gross domesticproduct(GDP)shrank by 1.9%in the first quarter…”可知,B项不准确;根据文章第六段中的“…we remain unconvinced that…”可知,C项错误。根据第一段可知,D项正确。故本题选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dlQq777K
本试题收录于:
小学英语题库教师公开招聘分类
0
小学英语
教师公开招聘
相关试题推荐
InGradeEightItookphysics.InonetestIget51.______only36percentoftheanswercorrect
—IprefershuttingmyselfinandlisteningtomusicalldayonSundays.—That’s______Idon’tagree.Youshouldhaveamoreact
Davidisgood______English,buthedoesn’tdowell______PE.
A:______youathomeyesterdayevening?B:Yes,I______withmymother
Doanimalshaveaculture?Whatdowemeanbyculture?Latelysocialscientistshavebeguntoaskifcultureisfoundjustinhu
Throughouthistorymanhashadtoacceptthefactthatalllivingthingsmustdie.Butpeoplenowlivelongerthanthey【C1】_____
—Hedidagoodhandwritinginhiscomposition.—Yes,so______andso______.
WilliamShakespearewasafamousEnglish______andpoetinRenaissanceperiod.
Thisnotebookisnotmine,nor______,nor______.
Shesaidshereturnedthebooktothelibrary.I’msureshe________.
随机试题
案例:一节音乐公开课如火如荼地进行着,音乐老师非常投入地描绘着音乐之美。她充满感情地问:“这么美的音乐,同学们喜欢吗?”学生异口同声地回答“喜欢!”这时,学生中却突兀地响起一个不同的声音:“不喜欢。”那是一个眼睛很大的男生说的,老师未予以关注,继续充满感情
Ifwewereaskedexactlywhatweweredoingayearago,weshouldprobablyhavetosaythatwecouldnotremember.Butifwehad
下列关于射流特性的说法,正确的是______。
()是网上证券委托的有效身份识别证件。
下列关于另类投资产品与其他投资产品的关系的表述正确的是()。
下列人员中,可以作为评标委员会组成人选的是()。
导游人员领取导游证时必须持有的材料不包括()
我国东西南北四个方向与邻国都有分界线,最西部的分界线是()。
班级人际关系形成和发展的手段是()。
下列不属于“启蒙运动”思想家的是:
最新回复
(
0
)