首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
How Marconi Gave Us the Wireless World A) A hundred years before iconic figures like Bill Gates and Steve Jobs permeated our
How Marconi Gave Us the Wireless World A) A hundred years before iconic figures like Bill Gates and Steve Jobs permeated our
admin
2021-08-12
54
问题
How Marconi Gave Us the Wireless World
A) A hundred years before iconic figures like Bill Gates and Steve Jobs permeated our lives, an Irish-Italian inventor laid the foundation of the communication explosion of the 21st century. Guglielmo Marconi was arguably the first truly global figure in modern communication. Not only was he the first to communicate globally, he was the first to think globally about communication. Marconi may not have been the greatest inventor of his time, but more than anyone else, he brought about a fundamental shift in the way we communicate.
B) Today’s globally networked media and communication system has its origins in the 19th century, when, for the first time, messages were sent electronically across great distances. The telegraph, the telephone, and radio were the obvious predecessors of the Internet, iPods, and mobile phones. What made the link from then to now was the development of wireless communication. Marconi was the first to develop and perfect this system, using the recently-discovered "air waves" that make up the electromagnetic spectrum.
C) Between 1896, when he applied for his first patent in England at the age of 22, and his death in Italy in 1937, Marconi was at the center of every major innovation in electronic communication. He was also a skilled and sophisticated organizer, an entrepreneurial innovator, who mastered the use of corporate strategy, media relations, government lobbying, international diplomacy, patents, and prosecution. Marconi was really interested in only one thing: the extension of mobile, personal, long-distance communication to the ends of the earth (and beyond, if we can believe some reports). Some like to refer to him as a genius, but if there was any genius to Marconi it was this vision.
D) In 1901 he succeeded in signaling across the Atlantic, from the west coast of England to Newfoundland in the USA, despite the claims of science that it could not be done. In 1924 he convinced the British government to encircle the world with a chain of wireless stations using the latest technology that he had devised, shortwave radio. There are some who say Marconi lost his edge when commercial broadcasting came along; he didn’t see that radio could or should be used to frivolous (无聊的) ends. In one of his last public speeches, a radio broadcast to the United States in March 1937, he deplored that broadcasting had become a one-way means of communication and foresaw it moving in another direction, toward communication as a means of exchange. That was visionary genius.
E) Marconi’s career was devoted to making wireless communication happen cheaply, efficiently, smoothly, and with an elegance that would appear to be intuitive and uncomplicated to the user—user-friendly, if you will. There is a direct connection from Marconi to today’s social media, search engines, and program streaming that can best be summed up by an admittedly provocative exclamation: the 20th century did not exist. In a sense, Marconi’s vision jumped from his time to our own.
F) Marconi invented the idea of global communication—or, more straightforwardly, globally networked, mobile, wireless communication. Initially, this was wireless Morse code telegraphy (电报通讯), the principal communication technology of his day. Marconi was the first to develop a practical method for wireless telegraphy using radio waves. He borrowed technical details from many sources, but what set him apart was a self-confident vision of the power of communication technology on the one hand, and, on the other, of the steps that needed to be taken to consolidate his own position as a player in that field. Tracing Marconi’s lifeline leads us into the story of modern communication itself. There were other important figures, but Marconi towered over them all in reach, power, and influence, as well as in the grip he had on the popular imagination of his time. Marconi was quite simply the central figure in the emergence of a modern understanding of communication.
G) In his lifetime, Marconi foresaw the development of television and the fax machine, GPS, radar, and the portable hand-held telephone. Two months before he died, newspapers were reporting that he was working on a "death ray," and that he had "killed a rat with an intricate device at a distance of three feet." By then, anything Marconi said or did was newsworthy. Stock prices rose or sank according to his pronouncements. If Marconi said he thought it might rain, there was likely to be a run on umbrellas.
H) Marconi’s biography is also a story about choices and the motivations behind them. At one level, Marconi could be fiercely autonomous and independent of the constraints of his own social class. On another scale, he was a perpetual outsider. Wherever he went, he was never "of" the group; he was always the "other," considered foreign in Britain, British in Italy, and "not American" in the United States. At the same time, he also suffered tremendously from a need for acceptance that drove, and sometimes stained, every one of his relationships.
I) Marconi placed a permanent stamp on the way we live. He was the first person to imagine a practical application for the wireless spectrum, and to develop it successfully into a global communication system in both terms of the word; that is, worldwide and all-inclusive. He was able to do this because of a combination of factors most important, timing and opportunity—but the single-mindedness and determination with which he carried out his self-imposed mission was fundamentally character-based; millions of Marconi’s contemporaries had the same class, gender, race, and colonial privilege as he, but only a handful did anything with it. Marconi needed to achieve the goal that was set in his mind as an adolescent; by the time he reached adulthood, he understood, intuitively, that in order to have an impact he had to both develop an independent economic base and align himself with political power. Disciplined, uncritical loyalty to political power became his compass for the choices he had to make.
J) At the same time, Marconi was uncompromisingly independent intellectually. Shortly after Marconi’s death, the nuclear physicist Enrico Fermi—soon to be the developer of the Manhattan Project—wrote that Marconi proved that theory and experimentation were complementary features of progress. "Experience can rarely, unless guided by a theoretical concept, arrive at results of any great significance…on the other hand, an excessive trust in theoretical conviction would have prevented Marconi from persisting in experiments which were destined to bring about a revolution in the technique of radio-communications." In other words, Marconi had the advantage of not being burdened by preconceived assumptions.
K) The most controversial aspect of Marconi’s life—and the reason why there has been no satisfying biography of Marconi until now—was his uncritical embrace of Benito Mussolini. At first this was not problematic for him. But as the regressive (倒退的) nature of Mussolini’s regime became clear, he began to suffer a crisis of conscience. However, after a lifetime of moving within the circles of power, he was unable to break with authority, and served Mussolini faithfully (as president of Italy’s national research council and royal academy, as well as a member of the Fascist Grand Council) until the day he died—conveniently—in 1937, shortly before he would have had to take a stand in the conflict that consumed a world that he had, in part, created.
Marconi spent his whole life making wireless communication simple to use.
选项
答案
E
解析
由题干中的making wireless communication 和simple to use定位到E)段第一句。细节归纳题。E)段定位句指出,马可尼在职业生涯中致力于使无线通信便宜、高效、顺畅,给用户直观和简明的优雅感——或者说是做到用户友好。题干中的Marconi spent his whole life对应原文中Marconi’s career was devoted,题干中的simple to use是对原文中cheaply, efficiently, smoothly, and with an elegance that would appear to be intuitive and uncomplicated to the user— user-friendly的归纳概括,故答案为E)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dpJ7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、TheJapanesemathematicteachers.B、BoththespeakerandhisGermanfriend.C、BothAmericansandimmigrants.D、Thesonofthe
TheImpactofOnlineShoppingonOfflineRetailersForthispart,youareallowed30minutestowriteashortessaybasedon
A、Schoolgraduates’lackofcreativityandresponsibility.B、Schoolgraduates’lackofrightattitudesandexperience.C、School
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchangesthatyoungadultsexperience.Andtheyalsoneed
A、Fastcurrentssweepawaythewreckagecausedbyterribleweather.B、Themagneticpowerdrawsthemdowntotheoceanbottom.C、
WhySustainableBuildingsNeedtoFocusonCommunityAndCollaboration?[A]Accordingtothegovernment,buildingsintheUKacco
Researchonanimalintelligencealwaysmakesuswonderjusthowsmarthumansare.Considerthefruit-flyexperimentsdescribedb
A、Goodrelationshipwiththemanagersofthecompany.B、Willingnesstoworkovertimeforthecompany.C、Adaptiontobusinesstri
A、Leaningtorelaxthemselvesbeforeaudience.B、Listeningtocelebrities’publicspeakingasoftenaspossible.C、Speakinginp
A、Atthebeginningofclass.B、Inthemiddleofclass.C、Attheendofclass.D、Beforethemidtermexam.A推断题。根据对话的最后一句Oh,itloo
随机试题
电动机的定额是指()。
下列关于原子吸收法操作描述正确的是()。
患者,男性,25岁。面部、躯干部起白斑1个月,无明显诱因。其父亲曾有同样病史。查体:面部、躯干部可见大小不等不规则的色素脱失斑,白斑周围有色素沉着。该病的发病机制可能是
慢性盆腔炎时输卵管卵巢病理变化不包括
A县药品稽查人员在该县的一村卫生室进行监督检查,现场查获标示为B省的大众生物科技有限公司生产的金银花百合片和乌梢蛇桔梗胶囊等8种产品,共计6000盒,这些产品所含成分与国家药品标准规定的成分不符。A县公安局经立案侦查发现,B省的大众生物科技有限公司是两年
证券投资是指投资者(法人或自然人)购买股票、债券、基金券等有价证券以及这些有价证券的衍生品,以获取红利、利息及资本利得的投资行为和投资过程,是间接投资的重要形式。( )
甲国有企业拟利用英国乙公司的投资将其全资拥有的丙国有独资公司(下称丙公司)改组为中外合资经营企业。甲企业在与乙公司协商后,拟订的有关改组方案中有关要点如下:(1)改组前的丙公司注册资本5000万元人民币。甲企业拟将丙公司60%的股权转让给乙公司,转让价
文某欲买房,张某欲卖房,两人协商过程中,张某坚持单价为一万元,文某坚持八千元,双方未能达成一致。一日,文某见张某患病无力,迫使张某在准备好的合同上签字。关于文某的行为违背哪项民法原则,下列正确的是()。
在20世纪80年代,海洛因服用者就诊医院急诊室的次数增加了25%以上。因此很明显,在那个10年中海洛因的服用量在增加。如果假设下面哪一项,作者的结论可被合理地推出?
下列不属于数据库管理员(简称DBA)的职责的是
最新回复
(
0
)