首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
At the Polish Club in Glasgow, Scots and Poles socialize easily. Many of the customers in its restaurant are Scottish, eager to
At the Polish Club in Glasgow, Scots and Poles socialize easily. Many of the customers in its restaurant are Scottish, eager to
admin
2022-02-27
44
问题
At the Polish Club in Glasgow, Scots and Poles socialize easily. Many of the customers in its restaurant are Scottish, eager to try Polish food before going there on holiday, says 16-year-old Maria, who moved to Scotland eight years ago and works in the club part-time as a waitress. She, by contrast, has no desire to return. Scodand’s welcome has been warm. Its government wants it to be warmer still.
Scotland’s leaders have long maintained that they need immigrants more than the rest of Britain does, both to boost the country’s sparse population and to alleviate skills shortages. Between 1981 and 2003 Scotland’s population declined. Most of the population growth that Scotland has seen since then has been thanks to migrants, largely from outside Britain. Scots are having fewer children and ageing more rapidly than other Britons; on current trends the Scottish population will swell by just 4% by 2062 compared with 23% for Britain as a whole, according to the Institute for Fiscal Studies. The only group expected to grow is the oldest one.
If Scots vote for independence, a nationalist government promises to encourage immigration. It would offer incentives for migrants willing to move to far-flung spots. It would ease the nationwide requirement that immigrants must earn a particular salary to gain residency to reflect the lower cost of living there. Students would be able to stay after graduating and work for several years.
Turning these aspirations into a workable immigration policy would be tricky. Though anxious to join the EU, Scotland’s government is less keen on the Schengen travel zone, which allows non-EU citizens to travel on a single visa. It wants to remain part of the Common Travel Area, like the Republic of Ireland, which imposes minimal border controls. Robert Wright, an economist at Strathclyde University who has advised the government on demography, is unconvinced this pick-and-mix approach to EU membership would work.
And this would be one of many strains on Scotland’s relationship with the rest of Britain. Different immigration policies in two countries that share a land border could result in stricter controls, including passport checks between them. Humza Yousaf, Scotland’s minister for external affairs and international development, denies they would be necessary. Scotland would have border management, he stresses, not border guards. But some English politicians may disagree.
If the nationalists lose the independence vote, London could be minded to devolve further powers to Scotland, perhaps including over immigration. Mr. Wright argues there is scope for more regional diversity. In Canada, immigration requirements are eased if people agree to live in less popular provinces.
Scots are somewhat less resistant to immigration than other Britons. Some 58% want fewer migrants in Scotland. Fully 75% of English and Welsh people want fewer in their countries, says a report by the Migration Observatory at the University of Oxford. And Scots are more sanguine. Just 21% identify immigration as one of the most important issues facing the country, lower than the British average of 33%, according to Ipsos MOBI, a pollster.
That equanimity stems in part from the fact that migrants in Scotland are not especially common. More than half of its "foreign" residents come from other parts of Britain. Attitudes to immigrants tend to be softest where newcomers are scarce, as in Scotland, or very numerous, as in London. They harden in between those extremes. In eastern England, for example, where eastern Europeans are increasingly numerous, 38% fume about immigration. If Scotland manages to entice more foreigners, it will enter this difficult middle territory. The warm Scottish welcome could cool.
选项
答案
D
解析
根据关键词Maria定位到第一段。答案范围为:Many of the customers in its restaurant are Scottish,eager to try Polish food before going there on holiday,says 16-year-old Maria,who moved to Scotland eight years ago and works in the club part-time as a waitress. She,by contrast,has no desire to return. 与这两句话相关的选项为D和E。选项E的Polish food is not as good as Scottish food,原文提到Polish food“波兰食物”,但并没有与Scottish food“苏格兰食物”进行比较,故该项错误。D项对应She,by contrast,has no desire to return. 一句,其中has no desire=doesn’t want to;return=go back to her country;故D项为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/e2i4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
ThewriterwarnsAmericansthat______.Accordingtothepassage,ithaslongbeenbelievedthat______.
Youstillneedsomesubstantialexamples______supportofyourargument,orfewpeoplewillbelieveinyouridea.
WetendtothinkofthedecadesimmediatelyfollowingWorldWarIIasatimeofprosperityandgrowth,withsoldiersreturningh
IwasaddressingasmallgatheringinasuburbanVirginialivingroom—awomen’sgroupthathadinvitedmentojointhem.Through
Officejobsareamongthepositionshardesthitbycomputation(计算机自动化).Wordprocessorsandtypistswillloseabout93,000jobs
Inthissection,youareaskedtowriteanessaybasedonthefollowingchart.Inyourwriting,youshould1)interpretthechart
Menaregenerallybetterthanwomenontestsofspatialability,suchasmentallyrotatinganobjectthroughthreedimensionsor
Shortlybeforehediedoflymphoma,thegreatwriterandphysicianLewisThomas,whosebooksturnedscienceintoawayofapprec
"Itkeepsyougrounded,putsyouinasituationthatkeepsyououtoftrouble,andputsyouwithagroupthathasthesamemind-
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
随机试题
加味逍遥散是在逍遥散的基础上加
胎儿出生缺陷发生的顺序,下列正确的是:
A、不溶性杂质B、遇硫酸易炭化的杂质C、水分及其他挥发性物质D、有色杂质E、硫酸盐杂质澄清度检查法是检查
住宅置业担保公司担保贷款余额的总额,不得超过其实有资本的()倍,如果超过,应追加实有资本。
甲、乙两单位签订了建设工程合同,但甲单位因丙单位的原因使合同迟延履行,则()。
随着互联网的发展,民意表达的影响力超乎人们的传统认知,政府如果处置不当,可能导致民意的逆转,演化为社会冲突。正确对待民意,政府应该()。①提高决策的公众参与度和决策透明度②拓宽民意反映渠道,引导民意有序表达③引导民意的走向,以符合政府的意志
《义务教育数学课程标准(2011年版)》的附录2“课程内容及实施建议中的实例”的例47、例48如下:例47估计与0.5比哪个大?与1.0比呢?例48计算:请回答以下问题设计例48的目的是什么?
以下选项对我国政府宏观调控的主要任务表述正确的是()。
根据我国现行宪法和有关组织法的规定,下列关于我国现行立法体制权限划分的表述不正确的是()。
Thatalackofwealthalltoooftentranslatesintopoorhealthmayseempainfullyobvious.Butnowareviewofhealthinequalit
最新回复
(
0
)