首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The greatest devastation of old age is the loss of mental faculties, and with the near doubling of life expectancy in the past c
The greatest devastation of old age is the loss of mental faculties, and with the near doubling of life expectancy in the past c
admin
2015-01-26
45
问题
The greatest devastation of old age is the loss of mental faculties, and with the near doubling of life expectancy in the past century has come the mixed blessing of living longer and losing more. A few great thinkers and artists remained productive in their later years — Galileo, Monet, Shaw, Stravinsky, Tolstoy — but even they were not what they had been in their primes. In science, the boom falls sooner still: " A person who has not made his great contribution to science before the age of 30 will never do so," said Einstein.
Imagine if we could transplant old brains into younger bodies: would our minds stay young, or would we be senile teenagers, scaling mountains and skateboarding at 120, but forgetting where we put the car keys? Is the brain uniquely vulnerable to the ravages of time? Can anything be done?
Incontrovertible evidence from many studies shows that a higher level of education and greater mental activity throughout life correlate with lower cognitive losses in old age. These benefits apply to all sorts of cognitive losses, including those associated with Alzheimer’s. Some researchers believe that mental application in early life produces complex neural connections that provide a reserve later on; others argue that education merely gives people the means to cope with and compensate for their losses.
K. Warner Schaie, a professor of human development and psychology at Pennsylvania State University, has studied age-related change in more than 5,000 people, some for more than 40 years. Comparing earlier with later recruits, Mr. Schaie concludes that the rate of mental decline is slowing, a change he attributes to better education, healthier diet, lessened exposure to serious disease, and more mental activity. "You’ve got to practice," Mr. Schaie says, "If you don’t solve problems, you no longer can solve problems. " Retirement can be particularly hard, he adds, because for many people, work is their most challenging activity. "Retirement is good for people who’ve had routine jobs — they may find something more stimulating. But it’s disadvantageous for people in high-level jobs, who are less likely to find something as stimulating as the job they had. "
K. Anders Ericsson, a psychology professor at Florida State University, confirms Mr. Schaie’s emphasis on the virtue of practice. Initially interested in expert performers like musicians, he found that many ostensible geniuses aren’t really so different from everyone else — they just practice harder and longer, benefiting from sheer labor, rather than from some special gift. Professional musicians who continue to practice assiduously as they age continue to play well, while amateurs who just play for pleasure show age-related declines.
Mr. Ericsson’s studies failed to show significant generalized benefits from mental exercise. "If you play tennis, you improve your general fitness, but the greatest improvement is specific to tennis, not to other sports. It’s the same with cognitive exercise. You have to look at your life and pick what you want to improve. "
In this text the author’s main intent is to______.
选项
A、underscore the difficulties related to aging
B、critique different theories of mental decline in old age
C、argue that old age need not be a barrier to great accomplishments
D、understand how people can counter the impacts of aging on mental faculties
答案
B
解析
主旨思想题。文章首段首句提出年老会带来智力衰退。之后列举了几位研究人员的研究报告和观点来说明老年脑力和认知能力衰退的情况,以及教育背景和从事的工作对智力衰退的影响。干扰项为选项D。文中作者只提供了几种观点,并没有将重点放在如何解决年老所带来的智力丧失的问题上,因此排除选项D。故答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/e3LO777K
0
考博英语
相关试题推荐
AbudgetapprovedbytheEuropeanParliamentfortheEuropeanEconomicCommunitywasdeclaredadoptedTuesdaydespiteopposition
Hereissomeadviceonfoodshopping.The【1】familyspendsaboutone-sixthofitsincome【2】food.Becausefoodisexpensive,itis
TheordinaryfamilycolonialNorthAmericawasprimarilyconcernedwithsheerphysicalsurvivalandbeyondthat,itsowneconomi
Recentlyscientistshavebeen【1】andperfectingothersourcesofenergy:nuclearoratomicpower,solar(sun)power,andsynthetic(
Recentlyscientistshavebeen【1】andperfectingothersourcesofenergy:nuclearoratomicpower,solar(sun)power,andsynthetic(
Doctorshavelongknownthatlungcancer,whichkills160,000Americanseachyear,takesaheaviertollamongblackAmericans,part
Muchhasbeenwrittenaboutpovertybutnoneoftheaccountsseemtogetattherootoftheproblem.Itmustbenotedthatthew
Muchhasbeenwrittenaboutpovertybutnoneoftheaccountsseemtogetattherootoftheproblem.Itmustbenotedthatthew
Evenbeforeheis80,theagingpersonmayundergoanotheridentitycrisislikethatofadolescence.Perhapstherehadalsobeen
Thediscussionwassoprolongedandexhaustingthat______thespeakersstoppedforrefreshments.
随机试题
跨地域的药品连锁经营企业的《药品经营企业许可证》颁发单位是
在进行城市工业布局的时候,不是关键性的决定因素的是()。
城镇燃气管道按输送燃气的压力分级,其中低压燃气管道的压力范围是( )。
进口某设备,已知装运港船上交货价为500万美元,国际运费率为7.5%,运输保险费率为4%,关税税率为15%,增值税率为17%,消费税税率为10%,则该设备的关税完税价格为()万元。(1美元=6.80元人民币)
背景资料 某施工单位承接了某项工程的总包施工任务,该工程由A、B、C、D四项工作组成,施工场地狭小。为了进行成本控制,项目经理部对各项工作进行了分析,其结果见下表:工程进展到第25周5层结构时,公司各职能部门联合对该项目进行突击综合大检查。
我国最高审判机关是________。
某快速反应部队运输救灾物资到灾区。飞机原计划每分钟飞行12千米,由于灾情危急飞行速度提高到每分钟15千米,结果比原计划提前30分钟到达灾区,则机场到灾区的距离是()。
Tescohasoverhauleditspaypolicyfortopexecutivesasittriestoheadoffarepeatoflastyear’sembarrassingshareholder
WhydopeopledoubtaboutthepickupofJapan’seconomy?
Doyouknowwhatlungs(肺)arelike?(11)areintheupperpartofourbodies.Wehavetwoofthem.Therearethousandsoflit
最新回复
(
0
)