首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Northern lights is the name of a light phenomenon often seen in the northern regions. The lights have been around since Earth fo
Northern lights is the name of a light phenomenon often seen in the northern regions. The lights have been around since Earth fo
admin
2021-10-20
69
问题
Northern lights is the name of a light phenomenon often seen in the northern regions. The lights have been around since Earth formed an atmosphere—the dinosaurs saw it, early humans saw it and our descendants will see it. The scientific name for the phenomenon is "Aurora Borealis", aurora for short.
An aurora is a sporadic, generally faint, atmospheric phenomenon usually seen in the night sky from locations at high latitudes. More commonly known as the "northern lights," it may first appear as a faint, milky glow low in the north, too dim for the human eye to detect any color but bright enough to silhouette clouds near the horizon. It may develop into steady greenish arcs or form glaring, swirling curtains of yellow-green light. During the most dramatic displays visible from regions at middle latitudes, such as central Europe and the United States, a crimson glow fills much of the sky. It was this form that inspired European scientists of the 1600s to call the phenomenon aurora borealis, literally "northern dawn," but it also occurs at high southern latitudes, where it is formally called aurora australis, "southern dawn." The same processes are at work in both hemispheres—not just on Earth, but on other planets as well—and today, scientists simply refer to this phenomenon as an aurora. The ghostly forms of an aurora include quiescent patches, veils, and arcs, and rapidly moving rays and curtains.
Many historical accounts of the northern lights from areas far south of its usual location exist. An early Chinese record describes it as a "red cloud spreading all over the sky." The Roman philosopher Seneca wrote that an aurora in A.D. 37 tricked the emperor into sending troops to aid what he thought was the burning seaport of Ostia, "when the glowing of the sky lasted through a great part of the night, shining dimly like a vast and smoking fire." In 1583, similar "fires in the air" mobilized thousands of French pilgrims, who prayed to avert the wrath of God. On September 15, 1839, an intense aurora dispatched firefighters throughout London.
What causes the showers of charged particles that create the northern lights? Ultimately, the source lies in the solar wind, a fast-moving stream of particles constantly flowing from the Sun that carries the Sun’s magnetic field out into space. The solar wind, typically moving at 250 miles (400 kilometers) per second, flows past Earth’s magnetic field and molds it into an elongated bubble or cavity, compressing its sunward side and stretching its night side far beyond the Moon’s orbit. Under certain conditions, the solar wind’s magnetic field can merge with Earth’s, creating electrical currents that drive protons and electrons into the polar atmosphere. Powerful events occurring on the Sun can drive enormous changes in the solar wind, increasing both its speed and density and enhancing its effect on Earth.
According to the passage, an aurora can be an atmospheric phenomenon EXCEPT that is seen________.
选项
A、in the night sky at high southern latitudes
B、in the night sky at high northern latitudes
C、on top of high mountains on the Earth
D、at the southern regions of other planets
答案
C
解析
第2段介绍了极光的颜色和可看到极光的地方,浏览该段之后就可以发现C中的high mountains在原文并无提及,因此C为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/e5tK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Weallseeandhearaboutextraordinarypeoplearoundusandwonderwhywecan’tbemorelikethem.Sometimeswechuckthatnoti
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecauseofraysfromthesunandotherstars.Theatmosphe
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecauseofraysfromthesunandotherstars.Theatmosphe
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecauseofraysfromthesunandotherstars.Theatmosphe
Theartististhecreatorofbeautifulthings.Torevealartand【C1】______theartistisart’saim.Thecriticishewhocantran
Theartististhecreatorofbeautifulthings.Torevealartand【C1】______theartistisart’saim.Thecriticishewhocantran
A.abstractB.awareC.briefD.comparativelyE.complexF.distinguishesG.extremelyH.formationI.int
—Willyougohometomorrowevening?—No,Iamgoingtoalecture,oratleast,Iamplanning______.
Listentothefollowingpassage.Altogetherthepassagewillbereadtoyoufourtimes.Duringthefirstreading,whichwillbe
PeoplethroughoutthehistoryhavesoughtwaystoalterconsciousnesaA【C1】_____exampleisthesweatlodgeritualoftheSioux
随机试题
等容收缩期在心动周期指的是
男性,45岁,因塌方致张力性气胸,开放性左胫腓骨骨折。脾破裂病人有休克,已经昏迷。抢救时首先处理()
不常发作但很强烈的偏头痛应选用
A.溶脲脲原体B.沙眼衣原体C.淋球菌D.梅毒螺旋体E.支原体包涵体结膜炎的病原体是
中国矿产钢铁有限责任公司(110891××××)订购进口一批热拔合金钢制无缝锅炉管(属法定检验检疫和自动进口许可管理商品,法定计量单位为kg),委托辽宁抚顺辽抚锅炉厂有限责任公司(210491××××)制造出口锅炉。载货运输工具于2005年4月10日申报进
根据《银行业金融机构绩效考评监管指引》,下列关于银行业金融机构绩效考评工作的表述正确的是()。
假设未来经济有四种可能状态:繁荣、正常、衰退、萧条,对应地发生的概率是0.3,0.35,0.1,0.25,某理财产品在四种状态下的收益率分别是50%,30%,10%,-20%。则该理财产品的期望收益率是()。
基于行为的连贯性假设,行为描述面试应注意了解应聘者()。
某企业响应国家发展低碳经济的号召,比去年节约了10%的成本,在收入不变的情况下使得企业的利润提高了30%,则今年的成本占收入的比例为()。
发球:拦网:得分()
最新回复
(
0
)